× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η γυναίκα στην πορεία του χρόνου

Εκδήλωση στη Μυτιλήνη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα Σάββατο 8 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2025

Η γυναίκα στην πορεία του χρόνου
' χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2025, στις 18:00, διοργανώνεται εκδήλωση στη Μυτιλήνη, υπό τον τίτλο «Η Γυναίκα στην Πορεία του Χρόνου». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη) και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου, ο Λεσβιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΗΩΣ», ο Σύλλογος Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μυτιλήνης «ΕΛΠΙΖΩ» και ο Σύλλογος Αστρονομίας Λέσβου «Δελφήν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έναν πλούσιο συνδυασμό ομιλιών, ποιητικών απαγγελιών και μουσικών διαλειμμάτων. Την έναρξη θα σηματοδοτήσει το καλωσόρισμα της Μαρίας Βρανά-Παπάλα, Γενικής Γραμματέως της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, και ο χαιρετισμός της προέδρου της Ένωσης, Στέλλας Πετρίδου. Στη συνέχεια, θα μιλήσουν οι πρόεδροι των συνδιοργανωτών συλλόγων, Μυρσίνη Γαβαλά («ΗΩΣ») και Ταξιαρχούλα Ψαρού («ΕΛΠΙΖΩ»).

Ο Μιχαήλ Καπιωτάς, καθηγητής Φυσικής και πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Σάμου, θα παρουσιάσει την ομιλία «Η διαχρονική προσφορά της γυναίκας στην έρευνα και την επιστήμη», φωτίζοντας τον ρόλο των γυναικών στην ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κική Μιχαηλίδου, ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Μυτιλήνης, θα μιλήσει για τη σχέση της γυναίκας με τα αυτοάνοσα νοσήματα, σε μια ομιλία με τίτλο «Γυναίκα και Αυτοάνοσα».Ο Λεωνίδας Παπασωτηρίου θα αναλύσει τη συνεισφορά των γυναικών στην αστρονομία, μέσα από την ομιλία «Γυναίκα αστρονόμος και μεταβλητοί αστέρες».

Η εκδήλωση θα είναι εμπλουτισμένη με απαγγελίες ποιημάτων από καταξιωμένους και ανερχόμενους δημιουργούς, όπως ο Άγγελος Πάσκος, ο Θανάσης Καλλονιάτης, η Ελένη Χατζημανώλη, η Πέρθα Καλέμη, η Χρύσα Τσαμπίρα, η Δέσποινα Τζαννή, η Ευστρατία Μπρίμπου-Σταυράκη και η ίδια η Στέλλα Πετρίδου.

Ο μουσικός Σπύρος Στόικος θα συνοδεύσει την εκδήλωση με ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις, προσφέροντας έναν ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ