× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα λουκάνικα Σελάχας κατακτούν τη Θεσσαλονίκη μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Παραδοσιακή γεύση και καπνιστή τεχνική στο επίκεντρο της Τσικνοπέμπτης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2025

Τα λουκάνικα Σελάχας κατακτούν τη Θεσσαλονίκη μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου
' χρόνος ανάγνωσης

Η Τσικνοπέμπτη ήρθε και οι λάτρεις της καλής γεύσης στη Θεσσαλονίκη έχουν έναν ακόμη λόγο να χαμογελούν.Τα περίφημα λουκάνικα Σελάχας, καπνισμένα με μεράκι και φτιαγμένα από τις αγνότερες πρώτες ύλες, διατίθενται πλέον στο κατάστημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου.

Με παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές που τιμούν την κληρονομιά της Λέσβου, τα λουκάνικα Σελάχας ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη γεύση τους. Καπνίζονται για περισσότερες από εφτά ώρες σε ξύλο οξιάς, μια διαδικασία που τους χαρίζει μοναδικό άρωμα και πλούσιο χαρακτήρα. Στις επιλογές περιλαμβάνονται το χωριάτικο καπνιστό, το λουκάνικο με λαδοτύρι Μυτιλήνης –που προσδίδει μια ιδιαίτερη, τοπική πινελιά– και εκείνο με πράσο, το οποίο δίνει έναν πιο πικάντικο τόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με νέα, πρακτική συσκευασία vacuum και δυνατότητα επαγγελματικής χρήσης, τα λουκάνικα Σελάχας υπόσχονται να γίνουν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των εορταστικών τραπεζιών. Στηρίξτε την τοπική παραγωγή και απολαύστε γεύσεις που μένουν αξέχαστες!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου