× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα ηφαιστειακά κρασιά της Λέσβου εντυπωσίασαν στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Μια γευστική εμπειρία που ανέδειξε τον ιστορικό Λεσβιακό αμπελώνα της Ανεμώτιας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2025

Τα ηφαιστειακά κρασιά της Λέσβου εντυπωσίασαν στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
' χρόνος ανάγνωσης

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ηφαίστειο Ανεμώτιας Λέσβου συμμετείχε δυναμικά στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που πραγματοποιήθηκε την 1η, 2η και 3η Φεβρουαρίου 2025 στο MEC Παιανίας, φιλοξενούμενη στο κεντρικό περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του Λεσβιακού Αμπελώνα, να ενημερωθούν για τις μοναδικές γηγενείς ποικιλίες και να ανακαλύψουν τον βιοδυναμικό τρόπο καλλιέργειας που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Κοιν.Σ.Επ. Η παρουσίαση των ηφαιστειακών κρασιών του οινοποιείου – «Κόκκινες Κορυφές», «Πελάσγιος Οίνος», «Λάπιθος», «Πυρραίος Οίνος» και «Σαπφώ η Ερέσια» – καθήλωσε το κοινό, αποκαλύπτοντας τη μοναδική οινική ταυτότητα της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι νέες ετικέτες των κρασιών, σχεδιασμένες από τον ταλαντούχο γραφίστα Βαγγέλη Κατάνια. Με σύγχρονη αισθητική και ενιαία θεματική, κατάφεραν να ενισχύσουν την εταιρική εικόνα της Κοιν.Σ.Επ. και να κερδίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των φωτογράφων της έκθεσης.

Η παρουσία του Ηφαιστείου Ανεμώτιας στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2025 επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα και την ποιότητα των λεσβιακών κρασιών, ενώ η θερμή ανταπόκριση του κοινού ανέδειξε τη δυναμική του νησιού στον οινικό χάρτη της Ελλάδας. Η Κοιν.Σ.Επ. ευχαριστεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προώθηση των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων της Λέσβου, διατηρώντας ζωντανή την οινική της παράδοση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου