× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανθρώπινες Φωνές»: Ημερίδα για τη βία και την κοινωνική ευαισθητοποίηση

Με τη συμμετοχή των Πάνου Σόμπολου, Παναγιώτη Φασούλα, Τέρενς Κουίκ, Αντώνη Πρέκα, Γιάννη Σμαραγδή, Σωτήρη Τριανταφύλλου, Μάνου Σταραμόπουλου, Μιχαήλ Ονουφριάδη και Γεώργιου Παπαπροδρόμου, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2025

«Ανθρώπινες Φωνές»: Ημερίδα για τη βία και την κοινωνική ευαισθητοποίηση
' χρόνος ανάγνωσης

Στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση με τον τίτλο «Ανθρώπινες Φωνές» την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενίσχυση των μηχανισμών προστασίας και υποστήριξης των ατόμων που βιώνουν ή κινδυνεύουν να βιώσουν βία, όπως η ενδοοικογενειακή, η κακοποίηση ανηλίκων και ηλικιωμένων, η έμφυλη βία, καθώς και ο σχολικός εκφοβισμός.

Η ημερίδα αυτή θα εστιάσει στην ανάδειξη των τοπικών αναγκών και προκλήσεων που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ φορέων, κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και την ενημέρωση του κοινού για τις διαθέσιμες υποστηρικτικές δομές και τις νομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται στα θύματα βίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου δράσεων που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, κα. Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μια σειρά από διακεκριμένους ομιλητές που θα καλύψουν ποικίλες θεματικές ενότητες:

  • Πάνος Σόμπολος (Δημοσιογράφος & πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ) με θέμα «Η Βία κατά των γυναικών», εξετάζοντας την ανθρωπιστική διάσταση της βίας εναντίον γυναικών και κοριτσιών.
  • Παναγιώτης Φασούλας (Πολιτικός & πρώην Πρωταθλητής Ευρώπης) με θέμα «Το φαινόμενο της βίας στον αθλητισμό», αναλύοντας την εξάπλωση της «οπαδικής βίας» και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.
  • Τέρενς Κουίκ (Δημοσιογράφος & παρουσιαστής) με θέμα «Παιδική και νεανική βία – παραβατικότητα», προσφέροντας μια κριτική ματιά στην παραβατικότητα των νέων.
  • Αντώνης Πρέκας (Δημοσιογράφος - παρουσιαστής & συγγραφέας) με θέμα «Βία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», εστιάζοντας στη σχέση μεταξύ βίας και των σύγχρονων ΜΜΕ.
  • Γιάννης Σμαραγδής (Σκηνοθέτης Κινηματογράφου) με θέμα «Η Ελλάδα αναζητεί το φως», αναδεικνύοντας τον ρόλο της τέχνης στην καταπολέμηση της βίας.
  • Σωτήρης Τριανταφύλλου (Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ) με θέμα «Βία κατά των δημοσιογράφων», με αφορμή τις αυξανόμενες απειλές και επιθέσεις στους δημοσιογράφους.
  • Μάνος Σταραμόπουλος (Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ) με θέμα «Βία: Ένα από τα πλέον σύνθετα και πολυδιάστατα φαινόμενα», αναλύοντας την κοινωνική διάσταση της βίας σε παγκόσμια κλίμακα.
  • Μιχαήλ Ονουφριάδης (Εκδότης – Διευθυντής επιθεώρησης «Συγκοινωνιακού Δικαίου») με θέμα «Η επίδραση της βίας στην οδική συμπεριφορά», εστιάζοντας στις συνέπειες της βίας στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Γεώργιος Παπαπροδρόμου (Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ, Δικαστικός, Γραφολόγος) με θέμα «Η Βία στον Κυβερνοχώρο», αναλύοντας τη βία στον ψηφιακό κόσμο και τις νέες προκλήσεις της εποχής μας.

Στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, ο Νίκος Γραίγος, ερμηνευτής και επιμελητής μουσικών παραγωγών, θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι με έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, ενισχύοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της επικοινωνίας μέσω της μουσικής.

Επιπλέον, ο γλύπτης Οδυσσέας Τουσουνίδης θα μιλήσει για το γλυπτό του που απεικονίζεται στην αφίσα της εκδήλωσης, το οποίο αναδεικνύει την ανθρώπινη ψυχή μέσα από την τέχνη και φωτίζει τη σκοτεινή πλευρά της βίας στην κοινωνία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αντίο στον Μαριγκλέν Χότζα

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ αποχαιρετά τον αδικοχαμένο εργαζόμενο και αναδεικνύει την σκληρή πραγματικότητα των μεροκάματων που κοστίζουν ζωές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ζωντάνεψαν οι Νέες Κυδωνίες στη Γιορτή Κυδωνιού

Παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με το μήνυμα ενίσχυσης των συλλόγων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σιωπηρή κραυγή στη Μυτιλήνη για τον χαμό εργάτη της διπλής βάρδιας

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα. Συγκλονιστικές μαρτυρίες και αιχμηρές καταγγελίες για τις ανύπαρκτες συνθήκες ασφάλειας και την οικονομική ασφυξία που σπρώχνει τους εργαζόμενους σε δεύτερες δουλειές
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αρούκα

Η συμμετοχή στο Erasmus+ πρόσφερε βιωματική μάθηση, δράσεις STEM και διεθνή συνεργασία σε έναν UNESCO Geopark της Πορτογαλίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Ανεμώτια ανάβει λουλάδες και ανοίγει τη γιορτή της απόσταξης

Ζεστό ξεκίνημα για την πρώτη μέρα της 5ης Συνάντησης Φιλίας και Επικοινωνίας ενώ σήμερα Κυριακή 16 Νοεμβρίου συνεχίζεται το πρόγραμμα με εργαστήρια και μουσικές
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΒΛΙΟ

«Homo Virtualis»: όταν ο καλύτερος μας φίλος γίνεται το κινητό μας

Ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Μάνος Σαββάκης για την ψηφιακή καθημερινότητα, τα παιδιά και τον μύθο της ουδέτερης τεχνολογίας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην κινητοποίηση από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που συνέβη στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Ιππειος υπερασπίζεται το σχολείο του

Ομόφωνη απόφαση για διατήρηση της πλήρους δομής του Γυμνασίου Λυκείου με έμφαση στην αυτοτέλεια και την ποιότητα της εκπαίδευσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό οδηγού στα Παρακοίλα

Σε βάρος του οδηγού σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Κυριακή 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι στη πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος ενωμένη στη μνήμη και στη δράση για το Πολυτεχνείο

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί καλούν τους πολίτες στη Μύρινα για να τιμήσουν τα 52 χρόνια με παρουσία στον δρόμο του αγώνα
ΥΓΕΙΑ

Ρεαλιστική προσομοίωση ναυαγίου στη Μυτιλήνη

Φοιτητές του ΕΚΠΑ και διασώστες εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση κρίσεων και στη φροντίδα ευάλωτων επιζώντων