× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέες ετικέτες κρασιών από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Πέντε πρωτοποριακά σχέδια αφηγούνται τη μυθολογία, την ιστορία και την αμπελουργική κληρονομιά της Λέσβου, μετατρέποντας κάθε φιάλη σε ένα σύγχρονο έργο τέχνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/2/2025

Νέες ετικέτες κρασιών από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ηφαίστειο Ανεμώτιας με αίσθημα ευθύνης, χαράς και υπερηφάνειας παρουσιάζει τις νέες πρωτοποριακές ετικέτες των κρασιών της. Πέντε σχέδια υψηλής αισθητικής, που συνδυάζουν την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την μοναδική οινική παράδοση της Λέσβου.

Οι νέες ετικέτες των αναγνωρισμένων κρασιών της Κοιν.Σ.Επ. Κόκκινες Κορυφές, Πελάσγιος Οίνος, Λάπιθος,Πυρραίος Οίνος και Σαπφώ η Ερέσια μέσα από πρωτότυπα σχέδια γεμάτα ένταση και χαρακτήρα, αποτυπώνουν πτυχές της ιστορίας, του μύθου και της λαογραφίας του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις ηφαιστειακές κορυφές που σμιλεύουν το τοπίο της Λέσβου, από την παρουσία των Πελασγών και του Λάπιθου, πατέρα του μυθικού ήρωα Λέσβου, μέχρι την αρχαία συμβολική πόλη Πύρρα και την ποιητική αύρα της μεγάλης λυρικής ποιήτριας Σαπφούς, κάθε ετικέτα αφηγείται τη δική της ιστορία, αποτελώντας ένα σύγχρονο έργο τέχνης πάνω στην αντίστοιχη φιάλη κρασιού.

Η κοινή θεματική των νέων ετικετών αντανακλά την αιγαιοπελαγίτικη φρεσκάδα, το τοπικό χρώμα, την αμπελουργική παράδοση, την αρχιτεκτονική, την ανθρωπογεωγραφία και την πνευματικότητα της Λέσβου, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Οι νέες ετικέτες αποτελούν ένα καλλιτεχνικό και οινικό ταξίδι στο χρόνο, μια πραγματική αισθητική αναβάθμιση που αποτυπώνει τη φιλοσοφία, το πάθος και το όραμα της Κοιν.Σ.Επ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες ετικέτες της Κοιν.Σ.Επ. φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου Γραφίστα Βαγγέλη Κατάνια. Με καλλιτεχνική ευαισθησία, βαθιά μελέτη και ερευνητική προσέγγιση ο χαρισματικός Γραφίστας δημιούργησε μοντέρνα γραμμικά σχέδια που δεν αποτελούν απλώς μια σύγχρονη εικαστική πρόταση, αλλά μια πλήρη έκφραση της δυναμικής ταυτότητας και της εκλεπτυσμένης ποιότητας του κάθε κρασιού.

Η Κοιν.Σ.Επ. ευχαριστεί θερμά τον Γραφίστα και συνεργάτη της , Βαγγέλη Κατάνια, που με δημιουργικότητα και επαγγελματική προσέγγιση συνέβαλε στην πραγματική αναβάθμιση και ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας του Ηφαιστείου Ανεμώτιας. Επίσης ευχαριστεί τον Μελετητή και συνεργάτη της Κοιν.Σ.Επ. Ηλία Μαλαματίνα και την ΕΤΑΛ ΑΕ (LEADER), για την υποστήριξη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδηλάτες και Lesvos Runners τιμούν το βουνό και τη φύση

Με ποδηλατοβόλτα, εκδηλώσεις και τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου της ορεινής ποδηλασίας γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού στην Αμαλή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΘΕΑΤΡΟ

Μια σκληρή ιστορία για τη διπλανή πόρτα ζωντανεύει στους «Αστέγους»

Κατερίνα Κομνηνάκα, Ανθή Σαμαρτζίδου και Άννα Ταξείδη μιλούν στον ρ/σ του «Ν» για το έργο, τις σχέσεις, τη βία και τις δομές στήριξης που λείπουν.
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της ΣΥΝ‑εξέλιξης στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης

Χειροποίητες δημιουργίες και γιορτινή διάθεση από 12 έως 18 Δεκεμβρίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Βράβευση του Δήμου Μυτιλήνης για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Διάκριση με «Ηρωικές Καρδιές» από το Υπουργείο Εσωτερικών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παράδοση βρεφικών πακέτων «Baby Kits» στην Καλλονή

Από την οργάνωση «Αποστολή» και τη Eurobank
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το aRtοποιώ σκορπίζει αγάπη με γλυκό και αρκουδάκι

Συλλογή παιχνιδιών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες της Λέσβου
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Πώς το αιμοδυναμικό της Μυτιλήνης αλλάζει τον χάρτη της καρδιολογικής φροντίδας

Η ομιλία του δρ Αναστάσιου Μίλκα στην εκδήλωση της AHEPA και η μάχη για κάθε καρδιά στο νησί
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Πέτρα με παιχνίδια, δώρα και μελωδίες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Πέτρας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτινή ημέρα γεμάτη δημιουργίες και εκπλήξεις το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Μην υποτιμάτε τα παιδιά σας»: το μήνυμα των Special Olympics από τη Μυτιλήνη

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ομάδα μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και ένα κάλεσμα για... κανονικότητα και συμπερίληψη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Επιτυχημένο το Εσωτερικό Τουρνουά Σκακιού της Λέσχης «Βενιαμίν ο Λέσβιος»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μυτιλήνης με την συμμετοχή 57 μικρών σκακιστών και σκακιστριών
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έναρξη νέου Τμήματος παραδοσιακών χορών στην Παναγιούδα

Εγγραφές από 5 Δεκεμβρίου