× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία θεατρικής αγωγής και γνώσης για κάθε ηλικία

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 25/1/2025

Βιβλία θεατρικής αγωγής και γνώσης για κάθε ηλικία
' χρόνος ανάγνωσης

Μαθαίνω παντού! Ένα υπέροχο βιβλίο για μικρά παιδιά με διασκεδαστικές δραστηριότητες για να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από τα βιβλία, τις τέχνες και τις επιστήμες ψυχαγωγούμενα! Το είδα να λειτουργεί στην πράξη, να δίνει χαρά, γνώσεις, ερεθίσματα, και έτσι σας το προτείνω! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίπτυχο.

Περιγραφή: Στα παιδιά αρέσει να βλέπουν και να παρατηρούν γύρω τους. Έτσι μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο μαθηματικά, γλώσσα, δεξιότητες ζωής και είναι έτοιμα να πάνε στο σχολείο. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε: διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλες τις βασικές δεξιότητες, δραστηριότητες ψάξε βρες.
Συγγραφέας: Jennifer Moore Mallinos
Ηλικία: Από 2 ετών
Εικονογράφηση: Gustavo Mazali
Μετάφραση: Ελένη Βασδέκη
Σελίδες: 32
Σχήμα: 22Χ22
Εξώφυλλο: Μαλακό


14 ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, από την σειρά Νέο ελληνικό θέατρο-54- από τις εκδόσεις Όστρια, και τους Χρήστο Σάββα,(Ηθοποιός-Σκηνοθέτης-Μεταφραστής Αρχαίου Δράματος), Γεωργία Μπλάγκου, (Θεατρολόγος-Εκαπιδευτικός-Σκηνοθέτης Θεάτρου και Κινηματογράφου), Αλίκη Ζηρίδου (Θεατρολόγος Εκπαιδευτικός). Όλοι όσοι έχουμε διδάξει στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε ομάδες, ξέρουμε καλά πόσο δύσκολο είναι να βρεις θεατρικά σκετς και έργα για παιδιά και έφηβους, που να έχει νόημα να ασχοληθείς με αυτά και να τα διδάξεις! Το γνωρίζω από πρώτο χέρι διδάσκοντας επί δεκαετίες θεατρική αγωγή! Αυτός είναι ο ένας λόγος που θέλησα να διαβάσω και να σας προτείνω τούτο το βιβλίο! Διότι το συγκεκριμένο έχει γραφτεί από τρεις ανθρώπους που έχουν σπουδάσει την τέχνη του θεάτρου, την έχουν βιώσει και διδάξει! Το θεωρώ σπουδαίο αυτό για πολλούς και ευνόητους λόγους! Ένας επιπλέων λόγος είναι το γεγονός ότι, με μία από τους συγγράφοντες του βιβλίου, έτυχε να σπουδάζουμε μαζί θεατρολογία, οπότε γνωρίζω την αγάπη της, την αφοσίωση και το όλο ενδιαφέρον της για την τέχνη που αποφάσισε να υπηρετήσει διδάσκοντάς την. Το θέατρο είναι ένα μαγικό εργαλείο που αν πέσει στα σωστά, εξειδικευμένα χέρια μπορεί να ξεκλειδώσει ψυχές και σώματα! Δεν είναι τυχαίο το ότι, είναι αναγκαίο στον πολιτισμένο άνθρωπο χιλιάδες χρόνια τώρα και θα είναι όσο υπάρχει το ανθρώπινο είδος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήρθε για να φωτίσει πτυχές του εκπαιδευτικού θεάτρου, και σίγουρα θα δώσει λύσεις και επιλογές με τα άφθονα κείμενα που περιλαμβάνει και αγγίζουν πολλά και διαφορετικά θέματα, ενδιαφέροντα για παιδιά και εφήβους! Δοκιμασμένα κείμενα μικρότερα και μεγαλύτερα που θα σας λύσουν τα χέρια, για γιορτές, μελέτες και άλλα ανάλογα εγχειρήματα-Project. Καλοδιάβαστο και χρήσιμο εύχομαι να αποδειχτεί!

Περιγραφή: Το παρόν βιβλίο δημιουργήθηκε με στόχο την υποστήριξη της μαθησιακής, κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και τον εμπλουτισμό της θεατρικής βιβλιογραφίας στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο, μέσω δεκατεσσάρων (14) θεατρικών έργων, πρωτότυπων και διασκευών και μίας αγγλικής μετάφρασης. Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται είναι γεμάτες φαντασία, χιούμορ και διαχρονικά μηνύματα. Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η παροχή ενός βοηθήματος, τόσο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, όσο και σε γονείς και παιδιά, που θα βοηθήσει στη μετάδοση αξιών και ιδανικών. Αξίες και ιδανικά, όπως η φιλία, η ειρήνη, η συμπερίληψη, ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα κ.α. Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο της σειράς παιδικά θεατρικά έργα για τα σχολεία. Το πρώτο ονομάζεται ‘‘11 θεατρικά έργα’’ Γεωργία Μπλάγκου – Χρήστου Σάββα της σειράς Νεοελληνικό θέατρο -38- και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.
Σελίδες: 200
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έκδοση: Νοέμβριος 2024


Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ένα εξαιρετικό πόνημα του Βρετανού κλασικιστή και ακαδημαϊκού Χ. Ν. Φ. Κίττο, σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου, προλογος E. Hall, από τις εκδόσεις Πατάκης. Ένα έργο που αξίζει να διαβαστεί και να υπάρχει στην βιβλιοθήκη κάθε θεατρόφιλου, κάθε επαγγελματία και ερασιτέχνη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το βιβλίο ανατυπώνεται, συμπληρώνεται και μεταφράζεται από το 1939. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο βιβλίο το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον αγαπά ή θέλει να μελετήσει και να γνωρίσει το αρχαιοελληνικό δράμα σε όλο του το μεγαλείο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγραφή: Στο εμβληματικό αυτό έργο, που πρωτοκυκλοφόρησε στα αγγλικά το 1939 κι εκδίδεται αδιάλειπτα έκτοτε, ο Βρετανός κλασικιστής H.D.F Kitto αναλύει, με μια διαχρονικά πρωτοποριακή προσέγγιση, τα έργα του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, αναδεικνύοντας με οξυδερκή τρόπο τη διαρκή καλλιτεχνική και λογοτεχνική κληρονομιά των τριών μεγάλων τραγικών και τον τρόπο που ο καθένας απ’ αυτούς συνέβαλε στην εξέλιξη του είδους.

Λαμβάνοντας υπόψη του το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού για την αρχαία ελληνική τραγωδία, ο Kitto υποστήριξε την άποψη ότι οι τρεις τραγικοί υπήρξαν πρώτα απ’ όλα καλλιτέχνες και ως εκ τούτου το κλειδί για την κατανόηση του κλασικού δράματος βρίσκεται στην κατανόηση της τραγικής σύλληψης κάθε έργου ξεχωριστά. Για τον Kitto το κρίσιμο σημείο της ερμηνευτικής διαδικασίας είναι η διατύπωση των σωστών ερωτημάτων κι όχι η εσφαλμένη αντίληψη ότι υπάρχουν ξεκάθαρες και σωστές απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν πρωτίστως την αισθητική του αρχαιοελληνικού δράματος. Η νέα αυτή έκδοση της Αρχαίας ελληνικής τραγωδίας βασίζεται στην αναθεωρημένη έκδοση του 1961 όπου αποκρυσταλλώνεται πλέον η άποψη του συγγραφέα ότι στα έργα τέχνης η μορφή και το περιεχόμενο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, πράγμα που επιβάλλει τη συνεξέτασή τους. Το βιβλίο συνεχίζει να επηρεάζει τις παραστάσεις κλασικού δράματος, προσφέροντας ένα θεωρητικό πλαίσιο για ρηξικέλευθες προσεγγίσεις και ερμηνείες.

Η παρούσα έκδοση συνοδεύεται από ένα εύχρηστο ευρετήριο και πρόλογο της Βρετανίδας ακαδημαϊκού Edith Hall, όπου παρουσιάζονται οι λόγοι της επί μακρόν αμείωτης δημοφιλίας ενός βιβλίου-ορόσημου για τη μελέτη του αρχαιοελληνικού δράματος. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).
ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ελληνικά
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Αγγλικά
ΒΑΡΟΣ: 0.841kg
ΣΕΛΙΔΕΣ: 488
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17x24cm
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ EΚΔΟΣΗ: Οκτώβριος 2024


*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Lost Bodies έρχονται στη Μυτιλήνη

Δωρεάν συναυλία το Σάββατο 30 Μαΐου στο θεατράκι του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Οι Lost Bodies έρχονται στη Μυτιλήνη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Γιάννης Πλούταρχος live στη Μυτιλήνη για μια νύχτα γεμάτη επιτυχίες και συναίσθημα

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ανεβαίνει στη σκηνή του Κτήματος Οινοφόρος μαζί με την Κατερίνα και full band σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό
Ο Γιάννης Πλούταρχος live στη Μυτιλήνη για μια νύχτα γεμάτη επιτυχίες και συναίσθημα
ΒΙΒΛΙΟ

Νέο παιδικό παραμύθι από τη Λέσβια συγγραφέα Στέλλα Πετρίδου

«Ο Ωρίωνας, ο Μάξιμος και οι φανταστικοί τους φίλοι» μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία, τη συγχώρεση και τη δύναμη της αποδοχής
Νέο παιδικό παραμύθι από τη Λέσβια συγγραφέα Στέλλα Πετρίδου
ΘΕΑΤΡΟ

Οι φοιτητές της «Αυλαίας» ανεβάζουν τον δικό τους Προμηθέα στη Μυτιλήνη

Με αφετηρία τον αρχαίο μύθο και φόντο τη σημερινή κοινωνία, η νέα παράσταση «Νεύρα Πολέμου Πυρά» επιχειρεί να μιλήσει για έναν κόσμο που πιστεύει πως του ανήκουν τα πάντα
Οι φοιτητές της «Αυλαίας» ανεβάζουν τον δικό τους Προμηθέα στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

Η Μυτιλήνη του 1960 ζωντανεύει μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Η Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών παρουσιάζει έγχρωμες διαφάνειες από τον φακό του Γιάννη Αναγνώστου
Η Μυτιλήνη του 1960 ζωντανεύει μέσα από σπάνιες φωτογραφίες
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μουσικές γέφυρες από την Αγιάσο στη διεθνή κοινότητα

Το Αναγνωστήριο συμμετείχε στο Καρδιολογικό Συνέδριο και στις Πολιτιστικές Διαδρομές
Μουσικές γέφυρες από την Αγιάσο στη διεθνή κοινότητα
ΘΕΑΤΡΟ

Η νεανική ψυχή, γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Μίρνα Φαφουτέλλη, γράφει για τις παραστάσεις της θεατρικής φοιτητικής ομάδας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Η νεανική ψυχή, γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια σκηνή γεμάτη Αιγαίο ετοιμάζουν οι Χοροδοιπόροι στη Μυτιλήνη

Περισσότεροι από 150 χορευτές και μουσικοί σε μια παράσταση αφιερωμένη στη θάλασσα και την παράδοση
Μια σκηνή γεμάτη Αιγαίο ετοιμάζουν οι Χοροδοιπόροι στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

«Το Νησί των Σκλάβων» ρίχνει αυλαία στη Μυτιλήνη

Τελευταία παράσταση στις 25 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και ανοιχτή συζήτηση για το θέατρο, την εξουσία και την κοινωνική δικαιοσύνη με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αναστασία Ζήση
«Το Νησί των Σκλάβων» ρίχνει αυλαία στη Μυτιλήνη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Βοήθεια» από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης

Μια παράσταση για την τεχνητή νοημοσύνη, τη μοναξιά και τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας στο θεατράκι της Χρυσομαλλούσας
«Βοήθεια» από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

49 χρόνια ΦΟΜ, πέντε χρόνια Πολιτιστική Ανοιξη

Ο Αντρέας Σεφτελής μιλά για την εξέλιξη ενός θεσμού που αγκάλιασε το κοινό της Λέσβου
49 χρόνια ΦΟΜ, πέντε χρόνια Πολιτιστική Ανοιξη