× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιορτινές αγορές με κίνηση και αντιθέσεις σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Πλωμάρι

Ο κακός καιρός επηρέασε αρκετά την κίνηση σε Πλωμάρι και Καλλονή, καλύτερα πήγε η Μυτιλήνη που ζωντάνεψε με τις γιορτές αγοράς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/12/2024

Γιορτινές αγορές με κίνηση και αντιθέσεις σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Πλωμάρι
' χρόνος ανάγνωσης

Η γιορτινή περίοδος του 2024 βρήκε τις τρεις μεγαλύτερες αγορές της Λέσβου – της Μυτιλήνης, της Καλλονής και του Πλωμαρίου – να βιώνουν διαφορετικές συνθήκες, με την κίνηση των καταναλωτών να επηρεάζεται έντονα από τον καιρό. Όμως, το κλίμα παραμένει γιορτινό και οι έμποροι ανυπομονούν για τις τελευταίες μέρες του χρόνου, όπου η αγορά αναμένεται να κινηθεί δυναμικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι γιορτές αγοράς στη Μυτιλήνη ανέβασαν την κίνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγορά της Μυτιλήνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννη Μουτζούρη, κατάφερε να κρατήσει υψηλούς ρυθμούς, παρά τις αντιξοότητες του καιρού. «Οι μόνοι περιορισμοί ήταν οι μέρες με βροχές, όταν ο κόσμος δυσκολεύτηκε να κατέβει στην πόλη», δήλωσε ο κ. Μουτζούρης. Παράλληλα, η πόλη φιλοξένησε τρεις μεγάλες γιορτές αγοράς: στις 20 και 27 Δεκεμβρίου και φυσικά την Κυριακή 29, την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Η τελευταία μέρα, παρά το τσουχτερό, βρήκε την αγορά της Ερμού γεμάτη ζωή. Οι περαστικοί απόλαυσαν ζωντανή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα από τον ΑΡΙΩΝ, που έδωσαν κέφι στην ατμόσφαιρα, ενώ οι στολισμένοι δρόμοι γεμίσαν με κόσμο που απόλαυσε ζεστό κρασί και facepainting, χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας στα καταστήματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μπορούσε και καλύτερα η αγορά της Καλλονής 

Η αγορά της Καλλονής από την άλλη κινήθηκε πιο ήπια τις ημέρες των γιορτών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, Βαγγέλη Χαλκοδαίμων, η κακοκαιρία επηρέασε σημαντικά την καταναλωτική κίνηση, με αποτέλεσμα ο τζίρος να μην είναι τόσο ικανοποιητικός όσο θα περίμεναν οι έμποροι. «Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, η αγορά της Καλλονής θύμιζε έρημο τοπίο. Ο κόσμος δεν βγήκε λόγω του κρύου και του χιονιά, ενώ το σπιτάκι του Άη Βασίλη έμεινε κλειστό», ανέφερε. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Χαλκοδαίμων εκτιμά ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τις τελευταίες μέρες του χρόνου, με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να αναμένεται να φέρει περισσότερο κόσμο στα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Πέρυσι ήταν καλύτερα στην αγορά του Πλωμαρίου 

Στην αγορά του Πλωμαρίου, οι συνθήκες ήταν επίσης δύσκολες. Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αντώνης Τυραννής ανέφερε ότι, παρά τις προσπάθειες για ενίσχυση της τοπικής αγοράς, όπως η διοργάνωση γιορτής αγοράς πριν τα Χριστούγεννα, η κίνηση παρέμεινε κατώτερη των προσδοκιών. «Το πρόβλημα είναι η απόσταση από το πάρκινγκ, κάτι που κάνει τον κόσμο να το σκέφτεται δύο φορές πριν κατέβει στην αγορά, ειδικά όταν ο καιρός είναι άσχημος», είπε ο κ. Τυραννής. Επιπλέον, οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρέασαν τη διάθεση των καταναλωτών, με τον τζίρο να είναι μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο, ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να θεωρείται πάντα πιο δυναμική για την αγορά του Πλωμαρίου.

Σε κάθε περίπτωση τα καταστήματα της  Λέσβου γέμισαν με γιορτινή ατμόσφαιρα, αν και η ένταση της κίνησης ήταν διαφορετική σε κάθε περιοχή, επηρεασμένη από τον καιρό. Οι έμποροι, παρά τις δυσκολίες, κρατούν ζωντανή την ελπίδα για τις τελευταίες μέρες του χρόνου, περιμένοντας ότι η κίνηση θα ενισχυθεί στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μπορεί η κακοκαιρία να δυσκόλεψε τη γιορτινή ατμόσφαιρα, όμως η διάθεση παραμένει ανεβασμένη. Οι αγορές της Λέσβου είναι ζωντανές, γεμάτες ενέργεια και λαχτάρα για τον ερχομό του νέου χρόνου, με τον κόσμο να επισκέπτεται τα καταστήματα, να απολαμβάνει τις γιορτές και να συναντιέται στους δρόμους και τα καφέ δημιουργώντας έναν τόπο συνάντησης και χαράς για όλους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Μετά το «πάγωμα» των ενισχύσεων και την εξάπλωση της ευλογιάς, οι παραγωγοί ενώνουν δυνάμεις – Η ΕΘΕΑΣ καλεί σε πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος: Γνώριζε το Μαξίμου όσο συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε πως η Προεδρεία της κυβέρνησης γνώριζε τι γίνονταν με τις αγροτικές επιδοτήσεις