Δράσεις κινητικότητας εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus δύο καθηγήτριες του σχολείου παρακολούθησαν σεμινάριο στο Στρασβούργο με θέμα τις στρατηγικές για την προώθηση της διαφορετικότητας και την πρόληψη της βίας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/10/2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Embracing Diversity, Preventing Bullying and Violence» που οργανώθηκε από τον φορέα EuropassTeacherAcademy, στο οποίο συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα η Χριστίνα Πανταζή και η Χριστίνα Σαββίδου. Το σεμινάριο, που έγινε στο Στρασβούργο, επικεντρώθηκε σε στρατηγικές για την προώθηση της διαφορετικότητας και την αποτελεσματική πρόληψη της βίας στο σχολικό περιβάλλον.
Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα διαχείρισης τάξης, καθώς και σε καινοτόμες στρατηγικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες, με στόχο την ενίσχυση της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στις συμμετέχουσες να μοιραστούν καλές πρακτικές με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες (Κύπρος, Λιθουανία) και να ξεναγηθούν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο επιβεβαίωσε τη δέσμευση του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους.
Στον άμεσο σχεδιασμό του σχολείου είναι η υλοποίηση νέων κινητικοτήτων παρακολούθησης εργασίας αλλά και παρακολούθησης κύκλων σεμιναρίων, με σκοπό τον εμπλουτισμό και την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης από το 3ου ΓυμνασίοΜυτιλήνης.