× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέος εξοπλισμός για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Για την Γαστρεντερολογική Μονάδα και τη Μαιευτική Κλινική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/10/2024

Νέος εξοπλισμός για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μια  σημαντική πρωτοβουλία με  αξιοποίηση ίδιων πόρων, προχώρησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης το οποίο πραγματοποίησε  προμήθεια και παραλαβή σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, ενισχύοντας έτσι τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει στους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργου Καμπούρη, οι νέες προσθήκες αφορούν δύο σημαντικές κλινικές, τη Γαστρεντερολογική Μονάδα και τη Μαιευτική Κλινική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η Γαστρεντερολογική Μονάδα εξοπλίστηκε με ένα καινούργιο βιντεογαστροσκόπιο υψηλής ευκρίνειας, το οποίο προορίζεται τόσο για εξεταστική χρήση ρουτίνας όσο και για θεραπευτικές επεμβάσεις. Το νέο γαστροσκόπιο διαθέτει μικρότερη διάμετρο, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στους εξεταζόμενους, ενώ η αυξημένη γωνίωση επιτρέπει πληρέστερη απεικόνιση κατά την ενδοσκόπηση. Αυτή η τεχνολογική αναβάθμιση αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εμπειρία των ασθενών.

Παράλληλα, η Μαιευτική Κλινική ενισχύθηκε με έναν διαθερμικό ανιχνευτή ίκτερου (χολερυθρινόμετρο), ο οποίος διευκολύνει τον κλινικό έλεγχο του νεογνικού ίκτερου. Η συσκευή αυτή επιτρέπει μη επεμβατική μέτρηση της χολερυθρίνης με άμεση τοποθέτησή της στο νεογνικό δέρμα, προσφέροντας ταχύτερη και πιο ακριβή διάγνωση. Επιπλέον, διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά και οπτικά εξαρτήματα, επιτρέποντας τη μεταφορά των δεδομένων σε υπολογιστή για περαιτέρω ανάλυση.

«Με τις νέες αυτές προσθήκες, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνεχίζει τη διαδικασία αναβάθμισης της υλικοτεχνικής του υποδομής, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του νησιού. Πρόκειται για μία προσπάθεια που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα της φροντίδας, την οποία το νοσοκομείο οφείλει στους πολίτες της Μυτιλήνης», αναφέρει ο κ. Καμπούρης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητά η «Συνύπαρξη»

Τα ακριβά εισιτήρια στις συνδέσεις της Λέσβου με τα Τουρκικά παράλια εμποδίζουν την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μηχανάκι συγκρούστηκε με τρακτέρ

Τραυματίστηκε ο 92χρονος οδηγός του δικύκλου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έριξε τυρόγαλο στο ποτάμι και πιάστηκε

Κατηγορίες για ρύπανση του περιβάλλοντος αντιμετωπίζει η συλληφθείσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες συσκευασίες ελαιολάδου παρουσιάζει ο Συνεταιρισμός Αντισσας

Συνεχίζει δυναμικά την τυποποίηση ο δραστήριος Συνεταιρισμός της Δυτικής Λέσβου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ασφαλτόστρωση στη Τζίθρα

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υλοποίησε την υπόσχεση του
ΧΩΡΙΑ

Έφυγε από την ζωή ο Μεσοτοπίτης Αρχαιολόγος Πάνος Βαλαβάνης

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 16 Μάη στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αγνωστοι έβαλαν μαύρες ταινίες στα φώτα της Κομνηνάκη

Καταγγελία από τον Σύλλογο Κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» προς τον Δήμο Μυτιλήνης, τους επικεφαλής των παρατάξεων και την Εισαγγελία Πρωτοδικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρέμβαση Μαρίας Κομνηνάκα για τις εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας εστιάζει στην υποχρηματοδότηση, την ανεπάρκεια κλινών και τις κακές κτιριακές υποδομές
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση του ΚΚΕ για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Ζητείται παράταση και αλλαγή των όρων του προγράμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο του Θεοφίλου στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 18 Μαΐου , με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις, με πρωτοβουλία του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Ημερίδα για τις μισθώσεις ακινήτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου στις 6 το απόγευμα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Χωρίς ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας ο Πολιχνίτος

Παράπονα και καταγγελείες από κατοίκους της περιοχής που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ