× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δρόμοι... ανοιχτοί για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου

Υπεγράφη η σύμβαση για τον Οδικό Άξονα Σκάλα Συκαμνιάς – Εφταλούς, με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2024

Δρόμοι... ανοιχτοί για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου
Κάμερα- Βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μια κίνηση που υπόσχεται να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της Δυτικής Λέσβου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, υπέγραψαν την Τρίτη 16 Οκτωβρίου την Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση Οδού Σκάλα Συκαμιάς – Εφταλού».

Με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ, το έργο θα ενισχύσει τη σύνδεση δύο κομβικών τουριστικών περιοχών της Λέσβου, διευκολύνοντας την πρόσβαση στους επισκέπτες και τους ντόπιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το οδικό έργο, μήκους 9 χιλιομέτρων, θα καλύψει τη διαδρομή από τη διασταύρωση προς Θερμές Πηγές Εφταλούς έως το δυτικό τμήμα της Σκάλας Συκαμιάς. Με τη συντήρηση και τις βελτιώσεις που θα γίνουν, η περιοχή θα αποκτήσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης, καθιστώντας την πιο ελκυστική για τους τουρίστες και τους κατοίκους.

Για μια νέα αρχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Αυτή η υπογραφή είναι η εκπλήρωση μιας δέσμευσης που έχω αναλάβει προσωπικά. Η σύνδεση αυτών των δύο περιοχών είναι καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών και η Περιφέρεια είναι εδώ για να το υλοποιήσει. Θέλουμε να δώσουμε πνοή στην τουριστική ανάπτυξη και να στηρίξουμε τις τοπικές μας κοινότητες».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου: «Αυτό το έργο δεν είναι απλώς ένα οδικό έργο, αλλά μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα φέρει καλύτερες συνθήκες και νέες ευκαιρίες για την περιοχή μας. Η συνεργασία με την Περιφέρεια έχει αποφέρει καρπούς, καθώς έχουμε ολοκληρώσει 18 έργα, και ελπίζω ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Στρατής Κυρατζής, πρόσθεσε: «Εύχομαι να είναι ένα από τα πρώτα έργα της δεύτερης θητείας του Περιφερειάρχη μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε άλλα αναπτυξιακά έργα και να αντιμετωπίσουμε εκκρεμότητες από το παρελθόν».Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Στρατής Κυρατζής, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, καθώς και τοπικοί άρχοντες και πρόεδροι κοινοτήτων, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα της υποστήριξής τους. Οι τοπικοί εκπρόσωποι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφερειακή Αρχή για την επιμονή και την προσπάθεια που καταβάλλει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, σημείωσε: «Η συνεργασία μεταξύ των δήμων και της Περιφέρειας είναι αναγκαία για το καλό του τόπου μας. Ο δρόμος αυτός είναι αναγκαίος για την περιοχή, και η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε πολλά ακόμα έργα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιδιώτες στη διαχείριση αποβλήτων του Βορείου Αιγαίου;

Έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης μετά την επιστολή Γραφάκου. Κατασκευή των νέων μονάδων ανάκτησης και ανακύκλωσης με δημόσιους πόρους επιδιώκει η ΔΕΔΑΠΑΛ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμούν την ελιά και την ελαιοκομία στο Σκόπελος Γέρας

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός και Αθλητικός – Χορευτικός Σύλλογος Σκοπέλου «Αγία Μαγδαληνή»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεχίζονται οι δηλώσεις ιδιοκτησίας σε Βαρειά, Ακρωτήρι και Βίγλα

Έως την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εκπόνησης της Γ' φάσης της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής από τον Δήμο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Σπάνιες φωτογραφίες της Σμύρνης του 1900 στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης και η Συνύπαρξη παρουσιάζουν το έργο του συλλέκτη Mert Rüstem, ιδρυτή του Μουσείου Hamza Rüstem
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ναυμαχία στον βόρειο λιμένα του Κάστρου της Μυτιλήνης»

Η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για την πειρατεία στο Αιγαίο συνεχίζεται στις 17 Οκτωβρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η θάλασσα μέσα από τον φακό του Κωνσταντίνου Σαχλού στο Τσαρσί Χαμάμ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας «THALASSA» την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χίο ο Περιφερειάρχης

Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «Τέταρτη Εξουσία & Περιβάλλον»

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα ιεραρχούνται χαμηλά στις προτεραιότητες των μέσων ενημέρωσης. Από την άλλη, η Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι δημοπρατήσεις για το νέο Δημαρχείο και το Μουσικό Σχολείο

Δύο σημαντικά έργα της Μυτιλήνης μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η 21η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Θεσμός που τιμά τη γη και την παράδοση της Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Νέα εποχή για τον «Σάτυρο» της Αγιάσου

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Καρναβαλικού Συλλόγου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνεργασία για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Λήμνου

«Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε όπου χρειαστεί», τόνισε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη