× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στην απεργία της 17ης Οκτώβρη»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί το σωματείο να λάβει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της Πέμπτης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/10/2024

«Να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στην απεργία της 17ης Οκτώβρη»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του νοσοκομείου της Μυτιλήνης συμμετέχει στην πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτωβρίου. Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόσφατη επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνοντας την άρνησή του όπως σημειώνεται, να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε εργαζόμενο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο  υπουργός εμπορείου της υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφτηκε πάλι το νησί μας και για μία ακόμα φορά ήταν προκλητικός στις δηλώσεις του. Έδειξε την χαρά του που δεν τον υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι όπως του άξιζε, γιατί σχεδίασε επιμελέστατα να μην γίνει αυτό.  Ήρθε στα μουλωχτά και απέφυγε επιμελώς κάθε επαφή με εργαζόμενο ή με χώρο που θα συνέρρεαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Εμείς καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό και τη  σύγχυση του, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει υγειονομικούς και λαό, που καθημερινά πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές! Δεν περιμέναμε να είχε την τόλμη να μας συναντήσει και να μας ακούσει.   Εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε να του πούμε πολλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαμε να του πούμε για τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό, παρά την προσπάθεια ωραιοποίησης που θέλησε να κάνει ο διοικητής του Νοσοκομείου ρίχνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους για τις  ελλείψεις στα τμήματα,  λόγω αδειών μητρότητας και αναρρωτικών. Άραγε σκοπεύουν να τις κόψουν και αυτές για να μην υπάρχουν οι ελλείψεις; Ας τολμήσουν! 

Επίσης να του πούμε πως νέα τμήματα δεν μπορούν να λειτουργούν με μετακινήσεις  προσωπικού από άλλα τμήματα. Με τα  μπαλώματα δεν γίνεται υγεία. Ξεχνάνε, υπουργός και διοίκηση τις αφυπηρετήσεις των εργαζόμενων που οι αναμενόμενες αφίξεις νέων εργαζομένων  δεν τις καλύπτουν ούτε κατά το ελάχιστο.

Είχαμε  να του πούμε για τους απαράδεκτους εκβιασμούς και τις προσβολές που κάνει στους εργαζόμενους.  Θυμώνει μαζί τους γιατί του χαλάνε το αφήγημα της διαρκώς βελτιούμενης υγείας όταν η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαμε να του πούμε για τους πολύ χαμηλούς μισθούς, που δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες ούτε του μισού μήνα, την μη ένταξη μας στα Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, την εμπορευματοποίηση της υγείας και πολλά άλλα.

Βέβαια ξέρουμε πως είναι δεσμευμένοι στο υπερμνημόνειο του ταμείου ανάκαμψης της Ε. Ε να παίρνουν πρωτοβουλίες και να εφαρμόζουν πολιτικές που αυξάνουν το πεδίο δράσης στην υγεία για τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.                                           

Από την άλλη ο υπουργός ¨εμπορίου¨ υγείας,  κος Γεωργιάδης αναφέρει συνεχώς, πως τις κινητοποιήσεις τις κάνει μία πολύ μικρή μειοψηφία επομένως η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων δεν έχει πρόβλημα με την πολιτική που εφαρμόζεται στα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη που έχουν οι κινητοποιήσεις  για αυτό τις φοβούνται και προσπαθούν να μειώσουν την σημασία τους.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για εργαζόμενους και ασθενείς! Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά τη δύναμη που έχουν οι κινητοποιήσεις και τις μικρές νίκες που έχουν πετύχει οι υγειονομικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι. Οι αναστολές πλειστηριασμών ή οι υπογραφές νέων συμβάσεων δεν έπεσαν από τον ουρανό,   Ας τους στείλουμε ξανά λοιπόν ένα μήνυμα από το νοσοκομείο μας, με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία στις 17/10.

Καλούμε τη διοίκηση του σωματείου να πάρει απόφαση για απεργία και να  καλέσει συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όχι πάλι στην αίθουσα εκδηλώσεων, οπού θα είμαστε μακριά από τους ασθενείς και τους επισκέπτες του νοσοκομείου. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν θα ψάξουμε να κρυφτούμε πουθενά.

Απαιτούμε δυναμικά :

•Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού  και παραϊατρικού  προσωπικού ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, οι άδειες και τα ρεπό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

•Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

•Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία  για όλους . Η υγεία να παύσει να είναι εμπόρευμα.

Κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος μας, σε βάρος της υγείας των ασθενών, των οικογενειών μας, των παιδιών μας. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

25 αθλητές, 20 μετάλλια και πολύτιμες εμπειρίες στο κλειστό στάδιο Άνω Λιοσίων
Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
ΧΩΡΙΑ

Η αληθινή Όλγα από το ΡΙΦΙΦΙ ανοίγει την καρδιά της

Η Γεωργία Πιτσιλάδη, μιλά για το θάνατο του γιου της εξαιτίας της γραφειοκρατίας, Παναγιώτη Bασιλέλη και συγκλονίζει
Η αληθινή Όλγα από το ΡΙΦΙΦΙ ανοίγει την καρδιά της
ΧΩΡΙΑ

172 νέα προϊόντα στη Λέσβο με την στήριξη του Leader

Ο γενικός διευθυντής της ΕΤΑΛ Α.Ε. Τάσος Περιμένης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟΝΗΣΙ για τα προγράμματα Leader και το πως αξιοποιούνται για την στήριξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωή των χωριών του νησιού
172 νέα προϊόντα στη Λέσβο με την στήριξη του Leader
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βράχια, κύματα και κακοκαιρία, τι λέει ο Κώστας Αρώνης για τη Λέσβο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας του νησιού μιλά για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της χειμερινης περιόδου και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπισή τους
Βράχια, κύματα και κακοκαιρία, τι λέει ο Κώστας Αρώνης για τη Λέσβο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στόχος το ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο Αγάπης στη Λέσβο

Αγώνες, δράσεις και γιορτινή ατμόσφαιρα στις 14 και 15 Φεβρουαρίου
Στόχος το ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο Αγάπης στη Λέσβο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης
Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έρχεται βροχερή εβδομάδα με ζέστη και νοτιάδες στη Λέσβο

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι ανοιχτά στα πελάγη ως την Πέμπτη το μεσημέρι θα είναι ισχυροί
Έρχεται βροχερή εβδομάδα με ζέστη και νοτιάδες στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη για το θάνατο της Αφροδίτης Δεληγιάννη

Ήταν 57 ετών και υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια στο ΚΕΦΙΑΠ στα Δάφια
Θλίψη για το θάνατο της Αφροδίτης Δεληγιάννη