Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στη Λέσβο εξέδωσε η παράταξη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών Λέσβου, στην οποία μεταξύ άλλων ασκεί κριτική στον Υπουργό για την επιλογή του να επισκεφθεί εν κρυπτώ χωρίς ανακοίνωση το Νοσοκομείο και να παρακάμψει το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.
«Θα του έχει γίνει εφιάλτης του υπουργού υγείας, η θερμή υποδοχή που του έδειξαν οι εργαζόμενοι στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ, όπως και σε κάθε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας που επισκέπτεται σε όλη στην χώρα. Για αυτό αποφάσισε για ακόμα μία φόρα να επισκεφτεί το Βοστάνειο νοσοκομείο, χωρίς πριν να το δημοσιοποιήσει και να παρακάμψει την επίσκεψή του στο ΚΥ Πολιχνίτου που τον περίμενε, η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου «Ο μικρός Μιχαήλ». Εμείς το καταλαβαίνουμε! Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζει συνεχώς υγειονομικούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα, τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην υγεία και να μην βρίσκει επίδοξους "χειροκροτητές".
Μέσα από μια επικοινωνιακή φιέστα που έστησε, μας είπε ότι είναι όλα υπέροχα. Δεν μας είπε όμως για τα υποστελεχωμένα κέντρα υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό,που λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων. Δεν μας είπε για την τακτική του υπουργείου, που αντί για προσλήψεις , μετακινεί προσωπικό από το νοσοκομείο στα κέντρα υγείας και αντίστροφα, όπως γίνεται με το ΚΥ Άντισας. Δεν μας είπε ότι οι προσλήψεις που γίνονται στο νοσοκομείο είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν.Δεν μας είπε ότι ο λαός πληρώνει αδρά σε εξετάσεις και φάρμακα, μια και συνεχώς αυξάνεται η συμμετοχή που δίνουμε.
Μας μίλησε για την ανέγερση της ψυχιατρικής κλινικής με φαμφάρες, την ίδια ώρα που με το νόμο έκτρωμα διαλύει κάθε έννοια ψυχική υγείας και απεξάρτησης. Δεν χωράει αμφιβολία που για την κυβέρνηση η υγεία του λαού είναι κόστος, φάνηκε και με τα λόγια του ίδιου του υπουργού, που στο ενδεχόμενο δημιουργίας ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Μυτιλήνη, μίλησε για ένα έργο δαπανηρό, μετακυλιόντας την ευθύνη αλλού. Επιβεβαίωσε το όνομά του, ως υπουργός εμπορίας της υγείας, μιας και ήρθε να εγκαινιάσει επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Όλοι εμείς, που ο υπουργός Υγείας μας αποκαλεί συμμορίες της μιζέριας, παλεύουμε καθημερινά για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας που ορθώνει εμπόδια στην ικανοποίηση των αναγκών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων μας. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ανθρώπινα ωράρια, για δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
Η απάντησή μας η μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη
Καλούμε την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, να πάρει απόφαση για την απεργία , καθώς και μέτρα για την προετοιμασία και την επιτυχίας της .
Χτίζουμε τείχος προστασίας απέναντι στην πολιτική που οδηγεί σε ασφυξία τις ανάγκες μας!».