× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «θέατρο του παραλόγου» συνεχίζεται στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Η ΕΛΜΕ Λέσβου, σύλλογοι γονέων και μαθητές πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/10/2024

Το «θέατρο του παραλόγου» συνεχίζεται στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζεται το παράλογο  σίριαλ της ταλαιπωρίας των 9 μαθητών της κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, όπου τα παιδιά εδώ και ένα μήνα που έχει ανοίξει το σχολείο δεν κάνουν μαθήματα κατεύθυνσης και περιφέρονται στην αυλή του κτιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν το Υπουργείο με απόφασή του, χαρακτήρισε ολιγομελές το τμήμα και το κατήργησε με την εντολή τα παιδιά να κάνουν μεταγραφή στο 4ο Λύκειο.

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου από τους γονείς και τους μαθητές του 3ου Λυκείου, την ΕΛΜΕ Λέσβου που στηρίζει τα αιτήματα και υλοποιεί δράσεις κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων καθώς και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διάρκεια της σύσκεψης οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί περιέγραψαν με γλαφυρότητα τις απαράδεκτες καταστάσεις που βιώνουν οι 9 μαθητές της Κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών οι οποίοι είναι μεταξύ δύο σχολείων, χάνουν ατέλειωτες ώρες μαθημάτων και επίσης υφίστανται όπως υποστήριξαν τεράστια πίεση για να αλλάξουν σχολείο.

Μάλιστα οι γονείς έκαναν λόγο για ψυχολογικό πόλεμο απέναντι στα παιδιά και απαξιωτική αντιμετώπιση από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προφορικές εντολές οι οποίες όμως δεν αποστέλλονται γραπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη αλλά και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμος Θεοφανέλλης, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την κατάσταση σημειώνοντας ότι εκτελούν εντολές του Υπουργείου σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις που υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως η προϊσταμένη Καίτη Στρατάκη, παραδέχθηκε ότι τα γεγονότα έχουν πάρει λάθος τροπή και επιβαρύνουν σημαντικά την εκπαιδευτική λειτουργία και απόδοση των παιδιών.

Παίρνοντας το λόγο οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και της ΕΛΜΕ σημείωσαν ότι αυτές οι 15 διδακτικές ώρες που αντιστοιχούν στις ώρες που πρέπει να κάνουν μάθημα τα παιδιά μπορεί να τις καλύψει άνετα ένας εκπαιδευτικός με πολύ μικρό κόστος για το Υπουργείο. Επομένως σημείωσαν είναι ντροπή για μια τέτοια μικρή δαπάνη να δημιουργείται τόσο μεγάλο πρόβλημα σε ένα ολόκληρο σχολείο και σε παιδιά της Γ’ Λυκείου, λίγους μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν γονείς των 9 παιδιών, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου, εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της Μυτιλήνης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ καθώς και ο πρόεδρος του 15μελούς του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης. 

Όλοι περιέγραψαν την αλλόκοτη κατάσταση που βιώνουν τα 9 παιδιά και ζήτησαν να λάβει επιτέλους τέλος αυτό το θέατρο του παραλόγου 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη με κοκαΐνη στη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων κατά των ναρκωτικών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλληλεγγύη από τη Λέσβο στη Χίο για τις διώξεις πολιτών

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ζητά να σταματήσουν οι δίκες όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2022 ενάντια στη δημιουργία δομής
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού μπήκαν στο παρκέ της Μυτιλήνης

Ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης με τη συνεργασία του Sports Club και της PAO BC Academy ASD
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε απεργία από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Tην Τρίτη 14 Οκτωβρίου με απεργιακή συγκέντρωση
ΥΓΕΙΑ

Tο MyHealth app του Αδωνι Γεωργιάδη… χωρίς γιατρούς στη Λέσβο

Το MyHealth εκτός… νησιωτικής εμβέλειας
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Κανένα σχολείο δεν υποβαθμίστηκε στη Λέσβο» λέει η Ένωση Γονέων

Ζητά πλήρη στελέχωση και συνεργασία όλων των φορέων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Τα πρώτα ονόματα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Ενώ σημαντική ημερίδα για το κτηριακό της Λέσβου αναμένεται να γίνει την 21η Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος»

Η ογκολόγος Νατάσα Βερνάδου μιλά στο «Ν» για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και την επιστροφή της στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Οκτωβρίου στη Λήμνο

Συγκέντρωση στην Πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα στις 11 το πρωί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απεργούν οι πανεπιστημιακοί του Αιγαίου ενάντια στο «13ωρο»

Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει στην πανεργατική κινητοποίηση της 14ης Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική για την εργασία και το δημόσιο πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Λήμνου

Η Μαρία Κομνηνάκα και βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αργύριος Μοσχίδης”, ζητώντας άμεση κάλυψη κενών και αναστολή υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων