× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιωματική εκπαίδευση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Για άλλη μια χρονιά το δραστήριο μουσείο ξεκινά τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Γεωπάρκο της Λέσβου και στο Απολιθωμένο Δάσος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/10/2024

Βιωματική εκπαίδευση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησαν για τη φετινή σχολική χρονιά τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Γεωπάρκο Λέσβου και την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους που υλοποιούνται από το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ήδη καταγράφεται εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν το Γεωπάρκο Λέσβου και την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και να συμμετάσχουν στις ποικίλες βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει το Μουσείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου καλούνται να ταξιδέψουν νοερά εκατομμύρια χρόνια στο γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν, αλλά και να γνωρίσουν την πλούσια γεωλογική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της.

Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν στα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού μέσα από τη βιωματική εμπειρία στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, να μεγάλους καταστροφικούς σεισμούς από όλο τον κόσμο και να ανακαλύψουν τους γεώτοπους της Λέσβου που συνδέονται με την ενεργή σεισμικότητα στον ελληνικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη φετινή χρονιά τα σχολεία έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία θαλάσσιας περιήγησης με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα.

Παράλληλα, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μεγάλης επιστημονικής αξίας απολιθώματα τα οποία ήρθαν στο φως από τις ανασκαφικές εργασίες του Μουσείου κατά μήκος του νέου οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου, να τα μελετήσουν και να ανακαλύψουν τις μοναδικές πληροφορίες που μας δίνουν και μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων, όπως της κλιματικής αλλαγής.

Στην ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορούν αξιοποιήσουν πριν ή μετά την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύλληψη 23χρονου για κατοχή ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Άρης» του Λιμεναρχείο βρήκε το δέμα με το χασίς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη ‑ Μυτιλήνης

Έκαψε έκταση ενός στρέμματος σε οικόπεδο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη απέκτησε info kiosk

Στην αρχή της κεντρικής αγοράς της πόλης, έξω από τα Κεντρικά Λύκεια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδηλατικός Αγώνας στο Απολιθωμένο Δάσος

To Petrified forest MTB Adventure πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 31 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Παρασκευαΐδη για τη σύνδεση Λήμνου ‑ Αγίου Ευστρατίου ‑ Λαυρίου

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ διαμαρτύρεται για την σύνδεση του δρομολογίου με τις Κυκλάδες και της αύξησης του χρόνου ταξιδιού
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πυρκαγιά στον καταυλισμό ρομά στην Παγανή

Πιθανά από καύση καλωδίων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Παναγιώτη Μπιτάδο!

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τριάθλου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Για 11η χρονιά γιορτή σύκου στο Ιππειος

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ρεαλιστικές προτάσεις και συνεργασία ζητά η «Νέα Δυναμική»

Αιχμές για απραξία του Περιφερειακού Συμβουλίου – Προτάσεις για στήριξη πληγέντων, αντιπυρικές ζώνες και υποδομές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι της Μυτιλήνης σε Βόλο και Πήλιο

Από τις 18 έως τις 26 Αυγούστου πραγματοποίησαν τη Θερινή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου , ζώντας εννέα ημέρες γεμάτες περιπέτεια, έρευνα, προσφορά και ψυχαγωγία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Όλο το παρελθόν του Ακρασίου σε ένα ημερολόγιο

Αφιερωμένο στον Γιάννη Κοντέλλη το Ημερολόγιο 2025 του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρασίου, με μνήμες και κειμήλια από το Μουσείο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά απινιδωτή στη Νυφίδα από την οικογένεια Κούσκου

Ο Οικολογικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νυφίδας εξέφρασε δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του