× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

38 θάνατοι από covid‑19

Μείωση παρουσιάζουν οι νοσηλείες αλλά και η θετικότητα στην κοινότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2024

38 θάνατοι από covid‑19
' χρόνος ανάγνωσης

Μείωση παρουσιάζει η θετικότητα για SARS-CoV2 στην κοινότητα όπως και οι νοσηλείες για covid-19, την τελευταία εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην εβδομαδιαία έκθεση (26 Αυγούστου-1η Σεπτεμβρίου) για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, η θερινή αύξηση στη δραστηριότητα του SARS-CoV2 ξεκίνησε νωρίτερα φέτος από ό,τι το καλοκαίρι του 2023 και μέχρι του παρόντος φαίνεται να χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγών για νοσηλεία, αλλά από μικρότερο αριθμό διασωληνώσεων και θανάτων σε σχέση με πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΕΟΔΥ συστήνει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στον γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Ιός SARS-CoV2 - λοίμωξη COVID-19

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Καταγράφηκαν 673 νέες εισαγωγές, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 809.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν οχτώ. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 13. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 29.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 38. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 40.

Από τα τέλη της άνοιξης, το στέλεχος ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T έχει επικρατήσει στις ανιχνεύσεις. Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Από την επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα διαφαίνεται έναρξη της θερινής αυξητικής τάσης νωρίτερα, με τα επίπεδα να κινούνται μέχρι του παρόντος συνολικά χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό θερινό κύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εβδομαδιαία δεδομένα έδειξαν μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν, ενώ σε τρεις καταγράφηκε σταθεροποίηση και σε μία αύξηση.

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη όπως εκτιμάται από τα δίκτυα επιτήρησης στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ) και στο νοσοκομειακό περιβάλλον (δίκτυο επιτήρησης SARI), παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ανίχνευση σποραδικών μόνο θετικών δειγμάτων.

Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πέντε συλλήψεις για τη μουσική σε ένα Σαββατοκύριακο

Συνεχείς έλεγχοι από την Αστυνομία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τον έπιασαν στη Μυτιλήνη…

…τον έψαχναν στο Λουξεμβούργο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο 17χρονοι σε τροχαίο ατύχημα

Επέβαιναν σε μηχανάκι που ανατράπηκε ενώ κινούνταν στον δρόμο Καλλονής – Πέτρας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λήμνο

Την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 26 Ιουνίου στη Μυτιλήνη

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε ξεσηκωμό. Στην πλατεία Σαπφούς, στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης 26 του μήνα η συγκέντρωση των διαδηλωτών
ΥΓΕΙΑ

«Στη Γάζα δολοφονείται η ανθρωπιά»

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν και την ανθρωπιστική καταστροφή που εξελίσσεται στη Γάζα,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιμορφωτικό σεμινάριο για το πευκοδάσος της Λέσβου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 19 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή του Αμπελικού Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Πνοή τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών με μήνυμα ελπίδας

Αποκαλυπτήρια έργου τέχνης, συμβολικό περπάτημα και συζήτηση με την τοπική κοινωνία για τη δύναμη της πρόληψης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια τοιχογραφία για την φωτιά της δημιουργίας

Ο Ανθρωπιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Μανταμάδου «Ηλιαχτίδα» πραγματοποίησε την τέταρτη κατά σειρά προφεστιβαλική του δράση
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν θα φιμωθούμε»: Ηχηρό μήνυμα στήριξης από τη Λέσβο στην Κέρκυρα

Καταγγελία και για παρουσία ΟΠΚΕ εντός της δικαστικής αίθουσας – «Επιχείρηση τρομοκράτησης» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το σκάκι έγινε γέφυρα πολιτισμών στη Σκάλα Καλλονής

Παιδιά από τη Λέσβο, τη Θεσσαλονίκη και την Τουρκία συναντήθηκαν για ένα διήμερο φιλίας και πνευματικού παιχνιδιού
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η νεανική δημιουργικότητα έκανε στάση στα Χύδηρα

Με την πρωτοβουλία «Let(s)vos» έως τις 2 Ιουλίου