× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πως φτιάχνουμε γαύρο μαρινάτο

Ένας καταπληκτικός μεζές για το ούζο της παρέας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/8/2024

Πως φτιάχνουμε γαύρο μαρινάτο

Το πρώτο βήμα για την παρασκευή αυτού του καταπληκτικού ουζομεζέ που λέγεται γαύρος μαρινάτος είναι η αγορά φρέσκου πρωινού γαύρου τον οποίο ζητάς από το ψαρά να τον καθαρίσει. Τον πλένεις καλά και τον βάζεις σε στρώσεις στο σουρωτήρι με χοντρό αλάτι ανάμεσα. Δε χρειάζεται πολύ αλάτι, δε θέλουμε να βγει πολύ αλμυρός ο γαύρος, δεν είναι παστός!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφήνεις το σουρωτήρι με ένα μπολ για να μαζέψει τα υγρά, στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τον ξεπλένεις καλά και τραβάς το κεντρικό κοκαλάκι προς τα κάτω μέχρι την ουρά, ανοίγεις έτσι το ψαράκι στα δύο, χωρίς να χωριστούν τα δύο κομμάτια. Το αλάτι έχει ψήσει ελαφρά το ψάρι και αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ εύκολα.

Βάζεις τα φιλετάκια σ' ένα μπολ, τα σκεπάζεις με ξύδι και τα αφήνεις άλλες 6-7 ώρες στο ψυγείο. Βλέπεις ότι το χρώμα του ψαριού έχει αλλάξει κι είναι έτοιμο να καταναλωθεί. Στραγγίζεις από το ξύδι, χωρίς να τα ξεπλύνεις και τα τοποθετείς σε ένα μπολ με κάποιο μπαχαρικό, σκόρδο ή καυτερή πιπερίτσα και σκεπάζεις με ελαιόλαδο.Διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Τα ηφαιστειακά κρασιά της Λέσβου εντυπωσίασαν στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Μια γευστική εμπειρία που ανέδειξε τον ιστορικό Λεσβιακό αμπελώνα της Ανεμώτιας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά rapid στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης

Διοργανωτής των αγώνων είναι ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τους ενώνει η ιστιοπλοΐα

Πρωτόκολλο συνεργασία υπέγραψαν ο ΛΟΙΑΘ και ο Phokaia Yat ve Yelken Kulübü
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή

Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στον Υγρότοπο Καλλονής

Γνωρίστε τους μόνιμους και φτερωτούς «κατοίκους» της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

Συνεχίζεται η Ομάδα Ανάγνωσης στην «Πνοή» στη Μυτιλήνη

13 νέες συναντήσεις ξεκινούν από 21 Φεβρουαρίου
ΓΕΥΣΗ

Νέες ετικέτες κρασιών από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Πέντε πρωτοποριακά σχέδια αφηγούνται τη μυθολογία, την ιστορία και την αμπελουργική κληρονομιά της Λέσβου, μετατρέποντας κάθε φιάλη σε ένα σύγχρονο έργο τέχνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ήλιος με δόντια στη Λέσβο έως την Κυριακή 9 Φλεβάρη

Τσουχτερό κρύο και ισχυροί βοριάδες στο νησί με τον υδράργυρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ιαπωνική βιβλιοδεσία από την Tortuguita στη Μυτιλήνη

Νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινά από τις 8 Φεβρουαρίου στο γνωστό εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας
ΓΕΥΣΗ

Νέα χρονιά ‑ νέα ιστορία, για το κρασί του «Οινοφόρου»

Ξεκίνησε η εμφιάλωση των πρώτων κρασιών από τον τρύγο του 2024
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Δυναμική παρουσία του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στον αγώνα «MTB Ανάβατου»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025 στη Χίο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τη Μηλένα Κοντού βράβευσαν οι «Οδηγοί» στην πίτα τους

Στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής