× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ατακτοι ήρωες»: Μια παράσταση για την ελευθερία και τη συμπερίληψη στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μιλήσαμε με τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Γιάννη Τσάκωνα και τον Μυτιληνιό ηθοποιό Γιώργο Κομνηνόγλου στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/8/2024

«Ατακτοι ήρωες»: Μια παράσταση για την ελευθερία και τη συμπερίληψη στο Κάστρο Μυτιλήνης
Από αριστερά ο Γιώργος Κομνηνόγλου με τον Γιάννη Τσάκωνα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η Μυτιλήνη προετοιμάζεται να υποδεχθεί μια εξαιρετική θεατρική παράσταση στις 25 και 26 Αυγούστου, καθώς το κάστρο της πόλης θα μετατραπεί σε σκηνικό μαγείας και κοινωνικής ευαισθησίας με το έργο «Άτακτοι Ήρωες». Η παράσταση, που αποτελεί παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΜΠΛΕ και την ομάδα της Μετακίνησης, υπόσχεται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με τα μηνύματα της ελευθερίας και της συμπερίληψης.

Οι «Άτακτοι Ήρωες» είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Γιάννη Τσάκωνα, που φέρνει στη ζωή μια ιστορία γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κοινωνικά μηνύματα. Η πλοκή τοποθετείται στην Γαλαζόπολη, μια ευτυχισμένη πόλη που απειλείται από την Βασίλισσα Κατασπαράξη, η οποία προσπαθεί να καταστρέψει τη χαρά των κατοίκων της. Ένα γκρουπ παιδιών, με επικεφαλής τον Λυκούργο που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, αναλαμβάνει να αποκαλύψει τη συνωμοσία και να αποκαταστήσει την ελευθερία και τη χαρά στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνέντευξη με τους Δημιουργούς

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, ο Γιάννης Τσάκωνας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της παράστασης μίλησε για την έμπνευση πίσω από το έργο, επισημαίνοντας τη σημασία της προώθησης αξιών όπως η ελευθερία και η συμπερίληψη. «Οι Άτακτοι Ήρωες έχουν σχεδιαστεί για να απευθύνονται στα παιδιά με έναν τρόπο που να είναι κατανοητός και για τους ενήλικες, ενώ η παρουσίαση του Λυκούργου, ενός χαρακτήρα με αυτισμό, αποσκοπεί στο να αναδείξει τη σημασία της αποδοχής και της ενσωμάτωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μυτιληνιός, Γιώργος Κομνηνόγλου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνηση του για την ευκαιρία να αναδείξει ένα τέτοιο σημαντικό θέμα μέσα από τον ρόλο του Λυκούργου. Η συνεργασία με τον σύλλογο ΣΥΝ-εξέλιξη, ο οποίος υποστηρίζει ανθρώπους με αυτισμό στη Λέσβο, τονίζει την κοινωνική διάσταση του έργου. Μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα διατεθεί σε αυτόν τον σύλλογο, ενισχύοντας την κοινωνική τους δράση.

Εισιτήρια και Πληροφορίες

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης, με ώρα προσέλευσης στις 7:30 και έναρξη στις 8 το βράδυ. Τα εισιτήρια διατίθενται προς 11 ευρώ στην προπώληση, 13 ευρώ στην είσοδο, με ειδικές τιμές για group. Για όσους προμηθευτούν εισιτήρια νωρίτερα, υπάρχει ειδική τιμή early bird των 9 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα εισιτήρια στο Βιβλιοπωλείο "Book and Art" και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Για πληροφορίες σχετικά με ειδικές τιμές και κρατήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6942224657 και 6974800031.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ο Γιάννης Τσάκωνας αφιερώνει την παράσταση σε όλα τα παιδιά που έχουν στερηθεί την ελευθερία και την ελπίδα, καλώντας τα να τολμήσουν, να ονειρευτούν και να αγωνιστούν για έναν καλύτερο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράσταση "Άτακτοι Ήρωες" προμηνύει δύο βραδιές γεμάτες συναισθήματα, μαγεία και κοινωνική ευαισθησία. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία και να στηρίξετε έναν σπουδαίο κοινωνικό σκοπό!

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ημερομηνίες: 25 & 26 Αυγούστου

Ώρα: 20:00 (Προσέλευση 19:30)

Τοποθεσία: Κάστρο Μυτιλήνης

Προπώληση Εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο "Book and Art", Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Τιμές Εισιτηρίων: 11 ευρώ προπώληση, 13 ευρώ στην είσοδο, 9 ευρώ early bird

Ειδικές Τιμές για Group: Διαθέσιμες κατόπιν συνεννόησης

 

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κλήδονας και κάψαλα στο πολύκεντρο της Σκάλας Μιστεγνών

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Οι Μυστεγνιώτες» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις 24 Ιουνίου σε μια ξεχωριστή βραδιά
Κλήδονας και κάψαλα στο πολύκεντρο της Σκάλας Μιστεγνών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λιγότερες ανισότητες αλλά και λιγότερα εισοδήματα

Η μελέτη του ΙΟΒΕ αναδεικνύει μια διαφορετική ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων για το Βόρειο Αιγαίο
Λιγότερες ανισότητες αλλά και λιγότερα εισοδήματα
ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση στην Αγρα για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

Ο επεμβατικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας μιλά την Κυριακή 14 Ιουνίου για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των καρδιακών επεισοδίων
Εκδήλωση στην Αγρα για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κομνηνάκα: Αποκορύφωμα της απανθρωπιάς το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

Σφοδρή επίθεση της ειδικής αγορήτριας του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή
Κομνηνάκα: Αποκορύφωμα της απανθρωπιάς το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση
ΒΙΒΛΙΟ

«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με δράσεις για παιδιά και οικογένειες έως την 1η Σεπτεμβρίου
«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέος εξοπλισμός για τα Πράσινα Σημεία Μυτιλήνης και Γέρας

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την προμήθεια απορριμματοφόρου ανακυκλώσιμων υλικών και οχήματος μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων μέσω του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027»
Νέος εξοπλισμός για τα Πράσινα Σημεία Μυτιλήνης και Γέρας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Κτηματολόγιο «φρενάρει» τις οικοδομικές άδειες σε Λέσβο και Λήμνο

Το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου ζητά άμεσες λύσεις για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας
Το Κτηματολόγιο «φρενάρει» τις οικοδομικές άδειες σε Λέσβο και Λήμνο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θλίψη στη Μόρια για τον θάνατο του δασκάλου Φάνη Παρή

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία ενώ o θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια
Θλίψη στη Μόρια για τον θάνατο του δασκάλου Φάνη Παρή
ΧΩΡΙΑ

Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος δάσκαλος του σχολείου της Μόριας

Σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει ο θάνατός του προέρχεται από παθολογικά αίτια
Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος δάσκαλος του σχολείου της Μόριας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα μυστικά του Υγροτόπου Καλλονής μαθητές και φοιτητές

Βιωματικές δράσεις παρατήρησης πουλιών από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Στα μυστικά του Υγροτόπου Καλλονής μαθητές και φοιτητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Οδηγισμός έδωσε το «παρών» στη Γιορτή Κερασιού της Αγιάσου

Με εθελοντική προσφορά και κοινωνική συμμετοχή στήριξαν τη μεγάλη γιορτή της λεσβιακής παράδοσης
Ο Οδηγισμός έδωσε το «παρών» στη Γιορτή Κερασιού της Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εσπερίδα μνήμης για τον Παναγιώτη Ιωακείμ στην Καλλονή

Έναν χρόνο μετά την κοίμησή του, Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης και Δήμος Δυτικής Λέσβου τιμούν την προσφορά του στην εκκλησιαστική και μουσική παράδοση
Εσπερίδα μνήμης για τον Παναγιώτη Ιωακείμ στην Καλλονή