× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν βρίσκουν δωμάτια στη Λέσβο οι Έλληνες τουρίστες

Μικρή κάμψη σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στις αφίξεις επισκεπτών από τον Πειραιά, οι οποίοι αναφέρουν πως δεν βρίσκουν κατάλυμα. Αντίθετα από Βόρεια Ελλάδα η κίνηση είναι πολύ αυξημένη.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/8/2024

Δεν βρίσκουν δωμάτια στη Λέσβο οι Έλληνες τουρίστες
' χρόνος ανάγνωσης

Με μεγάλη πληρότητα, η οποία αγγίζει και το 100%  έρχονται τις επόμενες ημέρες τα πλοία από Πειραιά και Βόρεια Ελλάδα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη στη Λέσβο.

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος για τις επόμενες 15 ημέρες είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς θέση για να ταξιδέψει στη Λέσβο, ενώ ανύπαρκτη είναι η πιθανότητα εύρεσης καμπίνας και θέσης οχήματος έως και το τέλος Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο όπως παρατηρεί ο κ. Πίκουλος, φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά παρατηρείται μικρή μείωση στις αφίξεις του Αυγούστου από Πειραιά και του Ιουλίου, αφού οι Έλληνες σημειώνει δυσκολεύονται να βρουν κατάλυμα.

«Η ‘κοιλιά’ αυτή παρατηρείται κυρίως στα δρομολόγια του Πειραιά και ακούμε πολλούς τουρίστες να  αναφέρουν ότι με πολύ μεγάλη δυσκολία βρήκαν κατάλυμα για να μείνουν στο νησί μας. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι είναι ακριβά και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την διαμονή τους στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πλοία τόσο από Πειραιά όσο και από την Βόρεια Ελλάδα έρχονται με πολύ μεγάλη πληρότητα αυτή την εβδομάδα και την επόμενη έως τις 15 Αυγούστου. Μετά όπως κάθε χρόνο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τους Έλληνες τουρίστες».

Αναφερόμενος στη μείωση της κίνησης Ελλήνων επισκεπτών από Πειραιά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος αναφέρει ότι ο βασικός λόγος είναι ότι οι επισκέπτες από τη χώρα μας, τις περισσότερες φορές, προσπαθούν να κλείσουν κατάλυμα την τελευταία στιγμή μέσα στον Ιούλιο.

«Είναι δύσκολο όχι μόνο στη Λέσβο φέτος, αλλά και σε όλη την Ελλάδα να βρει κανείς κατάλυμα την τελευταία στιγμή. Ο Αύγουστος θα δοκιμάσει τις αντοχές μας στα καταλύματα της Λέσβου, τα οποία είναι κλεισμένα  από Τούρκους και Ευρωπαίους τουρίστες. Φυσικά υπάρχουν ακόμη κάποια μεμονωμένα δωμάτια αν ψάξει κανείς, όμως αυτά είναι πολύ λίγα και εξανεμίζονται όσο περνούν οι μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα της μείωσης επιβατικής κίνησης εμφανίζεται κυρίως στα δρομολόγια του Πειραιά ενώ αντίθετα σε αυτά από  τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, ακόμη και με το ταχύπλοο που είναι πιο ακριβό, υπάρχει μεγάλη πληρότητα από πολύ νωρίς. Θεωρώ πως το γεγονός ότι υπήρξε προγραμματισμός από τις εταιρείες εγκαίρως βοήθησε ώστε πολύς κόσμος να κλείσει εγκαίρως τα εισιτήριά του και τα καταλύματα».

Γενικότερα σημείωσε ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος το γεγονός της αδυναμίας εύρεσης δωματίων τον Αύγουστο, ίσως σημαίνει πως μεγάλο μέρος των επισκεπτών θα προγραμματίσει το ταξίδι τον Σεπτέμβριο που ο καιρός εξακολουθεί να είναι πολύ καλός και οι τιμές στα ξενοδοχεία αρκετά πιο οικονομικές.

Σε κάθε περίπτωση αυτό για το νησί μας είναι πολύ καλό γιατί σημαίνει ότι θα έχουμε παράταση της περιόδου και ένα δυνατό φθινόπωρο εφόσον βοηθήσει και ο καιρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το φθινόπωρο εξάλλου, οι πληροφορίες που έχουμε, αναφέρουν ότι θα έχουμε και πολλά γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού τα οποία λόγω πληρότητας των ξενοδοχείων δεν κατάφεραν να έρθουν μέσα στο καλοκαίρι».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σχέδιο ελαϊκής πολιτικής παρουσίασε ο Σύνδεσμος τυποποιητών

Ο Σύνδεσμος Παραγωγής Εμπορίας Τυποποίησης Ελληνικού Ελαιολάδου τόνισε την ανάγκη ενιαίου εθνικού σχεδιασμού για την προώθηση του «Made in Greece»
ΕΛΛΑΔΑ

Οριακή αύξηση των τουριστών το Σεπτέμβριο

Παρελθόν τα υψηλά ποσοστά ανόδου των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σφίγγα ο «Χασάπης» για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ανδρέας Στρατάκης κατέθεσε πως έχει ελεγχθεί πολλές φορές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ουδέποτε είχε «δεσμευμένο ΑΦΜ ούτε αχρεωστήτως καταβληθέντα».
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτός πληρωμών επιδοτήσεων εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες

Τελειώνει τους μικρούς αγρότες των νησιών ο Τσιάρας με ανατροπή του τρόπου κατανομής των αγροτικών επιδοτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες ανακοινώσεις για την ευλογιά των προβάτων

Επιμένει η κυβέρνηση στο ίδιο μοτίβο για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Ο Όμιλος Κασίδη ενισχύει τη θέση του στην ελληνική αγορά κρέατος

Είκοσι χρόνια ανάπτυξης και επενδύσεων δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο μοντέλο παραγωγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξεχωριστή σημασία για τον όμιλο έχει η πρόσφατη επένδυση στη Λέσβο, με την εξαγορά του Σφαγείου Σελάχα στην Καλλονή
ΑΓΟΡΑ

Νέο τοπίο στην αδειοδότηση επιχειρήσεων με την ενεργοποίηση του OpenBusiness

Υποχρεωτική απογραφή έως 31 Δεκεμβρίου 2025 για όσες δραστηριότητες λειτουργούν με παλαιά άδεια ή έγχαρτη γνωστοποίηση, διαφορετικά επιβάλλεται παράβολο 200 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλοίο μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας ζήτησε ο Μουτζούρης

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε την τροποποίηση των χαρακτηριστικών του οχηματαγωγού πλοίου που θα εξυπηρετεί Αλεξανδρούπολη – Σίγρι Λέσβου – Μεστά Χίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Η ευρωπαϊκή όψη της ακρίβειας

Από τα αυγά της Ισπανίας έως τα ψάρια της Λέσβου, η ακρίβεια στην Ευρώπη αλλάζει τον τρόπο ζωής και φέρνει τα νοικοκυριά αντιμέτωπα με την αβεβαιότητα της καθημερινότητας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρελά κέρδη για την Motor Oil της οικογένειας Βαρδηνογιάννη

Τα μικτά αποτελέσματα της Motor Oil διαμορφώθηκαν σε 711,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 552,9 εκατ. ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μένει στο Βόρειο Αιγαίο το «Διαγόρας»

Δεν θα πάει στις γραμμές των Κυκλάδων το πλοίο της Blue Star Ferries
ΕΛΛΑΔΑ

Παράθυρο για μειώσεις του κατώτατου μισθού

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. ακυρώνει τις διατάξεις που απαγορεύουν την μείωση του κατώτατου μισθού σε χώρες όπου ο μισθός καθορίζεται μέσω αυτόματου μηχανισμού αναπροσαρμογής