× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ήρθε σαν τον κλέφτη»

Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Λέσβου καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος πραγματοποίησε «στα κλεφτά» επίσκεψη στα ΤΕΠ του Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα βρήκε «να λειτουργούν όλα τέλεια»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2024

«Ήρθε σαν τον κλέφτη»
' χρόνος ανάγνωσης

Τη Σαββατιάτικη σε χρόνο ρεκόρ επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Λέσβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν τον κλέφτη!! Εν κρυπτώ και παραβύστω! Σάββατο, χωρίς φανφάρες κλακαδόρους και πολλά πολλά, ο « ατρόμητος» υπουργός Εμπορίας Υγείας, φοβούμενος μια επανάληψη των αντιδράσεων και αποφεύγοντας την όποια συζήτηση με τα συνδικαλιστικά όργανα που μέχρι και λίγες μέρες πριν ήταν στους δρόμους για την κατάσταση στην υγεία στο νησί μας και γενικότερα, πήγε στα κρυφά στο νοσοκομείο. Επισκέφθηκε προκλητικά μάλιστα δυο από τα πιο κρίσιμα και πονεμένα τμήματα( ΤΕΠ-Μονάδα τεχνητού νεφρού) και κόντρα σ’ αυτά που καταγγέλλουν οι γιατροί βρήκε ότι όλα λειτουργούν θαυμάσια.

Ο λαός όμως ξέρει πολύ καλά, ότι τα όποια θετικά που απολαμβάνει στο δημόσιο σύστημα υγείας, οφείλονται στην υπερπροσπάθεια όλων των υγειονομικών. Ξέρει όμως - δυστυχώς από πρώτο χέρι- και τα στραβά και τους κινδύνους που οφείλονται στην πολιτική του υπουργείου υγείας που υποβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες υγείας για τα λαϊκά στρώματα και ενισχύει και γιγαντώνει τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρει ότι κάθε χρόνος που περνάει πρέπει να βάζει το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη( αν μπορεί). Ξέρει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με το νέο χαράτσι στα φάρμακα, με τον κυνικό εκβιασμό «ή θα πληρώσεις πανάκριβα ή δεν θα βρίσκεις το φάρμακό σου» και όλα αυτά για να ικανοποιηθεί το αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας για μεγαλύτερη κερδοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους και το λαό και είναι ο δρόμος του αγώνα για να διεκδικήσει την υγεία που δικαιούται!

Ο αγώνας συνεχίζεται! Απατούμε εδώ και τώρα:
• Καμία εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.
• Να καλυφθούν όλα τα κενά του οργανισμού του ΒΓΝΜ.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Αύξηση των μισθών μας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Ξενάκη: ο ήχος του πόνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ρητίνης, η μουσική συνάντησε τη μνήμη της ρητινοκαλλιέργειας και τη συλλογική ιστορία
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σοκ στο Ταβάρι Λέσβου: 22χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα και τη γιαγιά του

Ο Εισαγγελέας μετέτρεψε το αδίκημα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Βατούσα υποδέχεται το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής

Δάσκαλοι και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται σε ένα τριήμερο γεμάτο σεμινάρια και συναυλίες
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλλήψεις και τροχαίο στη Λέσβο

Σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Περισσότερος κόσμος από ποτέ στο Φεστιβάλ Ανεμώτιας

Το φετινό φεστιβάλ εστιάζει στη δυναμική της παράδοσης ως πηγής σύγχρονης έμπνευσης και κοινωνικής αναζωογόνησης, δίνοντας χώρο στη συλλογική μνήμη, στις τοπικές τέχνες και στην εμπειρία
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα παιδιά εκθέτουν τα έργα τους στο Παλαιοχώρι

Έκθεση στο μουσείο για το χωριό τους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στην Ερεσό

Την Κυριακή 17 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με κατάνυξη η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μιστεγνά

Τίμησαν τη γιορτή και την παράδοση