× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία που μας φέρνουν πιο κοντά ανά τον πλανήτη

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 8/6/2024

Βιβλία που μας φέρνουν πιο κοντά ανά τον πλανήτη
' χρόνος ανάγνωσης

Τα φαγητά του κόσμου, ένα βιβλίο για τις νοστιμιές που απολαμβάνουν τα παιδιά σε κάθε γωνιά της Γης! Ένα υπέροχο βιβλίο για παιδιά από 4 ετών (4-8). Όλος ο κόσμος μπορεί να είναι ένα τραπέζι! Των ΛΟΡΑ ΜΟΥΤΣΑ και ΕΝΤ ΣΜΙΘ, εικονογράφηση ΧΑΡΙΕΤ ΛΙΝΑΣ, μετάφραση ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΛΗ. Από την ίδια σειρά κυκλοφορεί το βιβλίο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ των εκδόσεων Ψυχογιός.
Περιγραφή: Από τα ζυμαρικά μέχρι τα φρούτα του πάθους, από τις μπαγκέτες μέχρι την παέγια, από το ράμεν μέχρι το ραμπουτάν, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν χιλιάδες πιάτα και λιχουδιές. Αυτό το ξεχωριστό βιβλίο τιμά το φαγητό και τις παραδόσεις από πολλές διαφορετικές χώρες, ενώ τα παιδιά λένε… ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ!

Μιλάς ξένες γλώσσες το ξέρεις; Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο! Για να μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, για τις λέξεις που ταξιδεύον από τόπο σε τόπο! Κείμενα Αλέκα Ζωγράφου, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, από τις εκδόσεις χάρτινη πόλη. Για παιδιά από 5 ετών, στην ίδια σειρά κυκλοφορεί το βιβλίο Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγραφή: «Τι δουλειά έχουν ξένες λέξεις στη γλώσσα μας! Έχουν διαβατήριο; Εισιτήριο; Πώς έγιναν Ελληνίδες;» O Αλέξης έκανε μια τρομερή ανακάλυψη: Υπάρχουν λέξεις που έχουν δύο πατρίδες: κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά κατάγονται από άλλες χώρες. Λέξεις που προέρχονται από την Αγγλία, τη Γαλλία την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, ακόμα και από την Τουρκία. Μήπως ήρθε η στιγμή να μάθεις και εσύ τις λέξεις που έχουμε δανειστεί, αλλά και κάποιες από αυτές που εμείς έχουμε δανείσει σε άλλες γλώσσες; Αν, ναι, τότε ακολούθησε τον Αλέξη σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο των λέξεων! Μια διασκεδαστική ιστορία, που βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις πιο γνωστές λέξεις-δάνεια που υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι εμείς, εμείς που ζούμε στον ίδιο πλανήτη, στις γειτονιές του κόσμου! Πόσο ίδιοι και πόσο διαφορετικοί μπορεί να είμαστε, όσο κι αν ήμαστε τα ίδια ποθούμε, ονειρευόμαστε και έχουμε ανάγκη! Ένα εξαιρετικό βιβλίο! Κείμενο, εικονογράφηση Gokce Irten, απόδοση Αργυρό Πιπίνη. Εκδόσεις Δεσύλλας, για παιδιά από 4 ετών.
Περιγραφή: Όπου κι αν μένουμε, όποιοι κι αν είμαστε, όλοι ζούμε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που λέγεται ζωή. Ενώ μπορεί να φαινόμαστε διαφορετικοί ή να προερχόμαστε από διαφορετικά μέρη, είμαστε όλοι μέρος μιας κοινότητας και όλοι έχουμε κοινά πράγματα. Έχουμε κοινά συναισθήματα, όπως αγάπη, ελπίδα, φόβο και χαρά. Μοιραζόμαστε εμπειρίες, όπως να τρώμε γεύματα, να παίζουμε μουσική μαζί ή να φροντίζουμε κατοικίδια. Ένα ξεχωριστό εικονογραφημένο βιβλίο για το πόσο ίδιοι είναι όλοι οι άνθρωποι μέσα στη διαφορετικότητά τους, την αποδοχή του εαυτού μας και το σεβασμό προς τους άλλους. Μια ιστορία για όλα αυτά που μας ενώνουν, για Όλους εμάς.

Ο Φράχτης, κείμενο-εικονογράφιση του Αλφρέντο Σοντεργκίτ, συγγραφέα του βιβλίου ΟΙ ΞΕΝΟΙ, που αγαπήθηκε πολύ και μεταφράστηκε σε 10 γλώσσες. Ο Φράχτης, είναι ένα αξιαγάπητο βιβλίο που μας δείχνει πόσο κοντά και πόσο μακριά μπορεί να κρατήσει τις ζωές των ανθρώπων ένας φράχτης! Μετάφραση Δέσποινα Δρακάκη, για τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και παιδιά από 5 ετών.

Περιγραφή: Η Φραγκίσκη και η Αντωνία συναντιούνται μια μέρα με πολλή ζέστη δίπλα στον φράχτη που χωρίζει τα σπίτια τους. Γίνονται φίλες και περνούν το καλοκαίρι μαζί. Οι διακοπές τελειώνουν, αλλά η ζωή τους μόλις αρχίζει. Χρόνια αργότερα, θα ξανασυναντηθούν δίπλα στον ίδιο φράχτη…

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος- Θεατρολόγος-Συγγραφέας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Lost Bodies έρχονται στη Μυτιλήνη

Δωρεάν συναυλία το Σάββατο 30 Μαΐου στο θεατράκι του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Οι Lost Bodies έρχονται στη Μυτιλήνη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Γιάννης Πλούταρχος live στη Μυτιλήνη για μια νύχτα γεμάτη επιτυχίες και συναίσθημα

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ανεβαίνει στη σκηνή του Κτήματος Οινοφόρος μαζί με την Κατερίνα και full band σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό
Ο Γιάννης Πλούταρχος live στη Μυτιλήνη για μια νύχτα γεμάτη επιτυχίες και συναίσθημα
ΒΙΒΛΙΟ

Νέο παιδικό παραμύθι από τη Λέσβια συγγραφέα Στέλλα Πετρίδου

«Ο Ωρίωνας, ο Μάξιμος και οι φανταστικοί τους φίλοι» μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία, τη συγχώρεση και τη δύναμη της αποδοχής
Νέο παιδικό παραμύθι από τη Λέσβια συγγραφέα Στέλλα Πετρίδου
ΘΕΑΤΡΟ

Οι φοιτητές της «Αυλαίας» ανεβάζουν τον δικό τους Προμηθέα στη Μυτιλήνη

Με αφετηρία τον αρχαίο μύθο και φόντο τη σημερινή κοινωνία, η νέα παράσταση «Νεύρα Πολέμου Πυρά» επιχειρεί να μιλήσει για έναν κόσμο που πιστεύει πως του ανήκουν τα πάντα
Οι φοιτητές της «Αυλαίας» ανεβάζουν τον δικό τους Προμηθέα στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

Η Μυτιλήνη του 1960 ζωντανεύει μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Η Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών παρουσιάζει έγχρωμες διαφάνειες από τον φακό του Γιάννη Αναγνώστου
Η Μυτιλήνη του 1960 ζωντανεύει μέσα από σπάνιες φωτογραφίες
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μουσικές γέφυρες από την Αγιάσο στη διεθνή κοινότητα

Το Αναγνωστήριο συμμετείχε στο Καρδιολογικό Συνέδριο και στις Πολιτιστικές Διαδρομές
Μουσικές γέφυρες από την Αγιάσο στη διεθνή κοινότητα
ΘΕΑΤΡΟ

Η νεανική ψυχή, γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Μίρνα Φαφουτέλλη, γράφει για τις παραστάσεις της θεατρικής φοιτητικής ομάδας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Η νεανική ψυχή, γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια σκηνή γεμάτη Αιγαίο ετοιμάζουν οι Χοροδοιπόροι στη Μυτιλήνη

Περισσότεροι από 150 χορευτές και μουσικοί σε μια παράσταση αφιερωμένη στη θάλασσα και την παράδοση
Μια σκηνή γεμάτη Αιγαίο ετοιμάζουν οι Χοροδοιπόροι στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

«Το Νησί των Σκλάβων» ρίχνει αυλαία στη Μυτιλήνη

Τελευταία παράσταση στις 25 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και ανοιχτή συζήτηση για το θέατρο, την εξουσία και την κοινωνική δικαιοσύνη με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αναστασία Ζήση
«Το Νησί των Σκλάβων» ρίχνει αυλαία στη Μυτιλήνη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Βοήθεια» από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης

Μια παράσταση για την τεχνητή νοημοσύνη, τη μοναξιά και τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας στο θεατράκι της Χρυσομαλλούσας
«Βοήθεια» από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

49 χρόνια ΦΟΜ, πέντε χρόνια Πολιτιστική Ανοιξη

Ο Αντρέας Σεφτελής μιλά για την εξέλιξη ενός θεσμού που αγκάλιασε το κοινό της Λέσβου
49 χρόνια ΦΟΜ, πέντε χρόνια Πολιτιστική Ανοιξη