Αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαστηριακοί γιατροί
«Ο δίκαιος αγώνας θα συνεχιστεί αναφέρεται σε ανακοίνωση των γιατρών πανελλαδικά οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθειά τους»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2024

Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών γιατρών με στόχο την ενημέρωση των συναντήσεων του προέδρου της επιτροπής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μετά το ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας την προηγούμενη Τετάρτη, καθώς και την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Λόγω του γεγονότος ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο διακόπτει τις εργασίες του εξ αιτίας των Ευρωεκλογών, αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή της κινητοποίησης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δίκαιος αγώνας των εργαστηριακών γιατρών θα σταματήσει, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Οι γιατροί είμαστε σχεδόν έτοιμοι για ένα όνειρο ζωής που ήταν ένα ενιαίο συλλογικό όργανο το οποίο θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπός του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, αναφέρεται μεταξύ άλλων, μακριά από κόμματα και επαγγελματίες συνδικαλιστές. Η ομοσπονδία θα έχει μόνο σκοπό ύπαρξης την προάσπιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
Τέλος, γίνεται σαφές ότι στα μέσα Ιουνίου, και σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας δεν έχει νομοθετήσει αυτά που δεσμεύτηκε και τα οποία οι εργαστηριακοί γιατροί περιμένουν να τα δουν εφαρμοσμένα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, θα συνεδριάσουν εκ νέου για τον προγραμματισμό νέου κύκλου αντίδρασης, ακόμα πιο ισχυρού».