× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στηρίζει την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών το ΠΕΚ

Αντιδράσεις για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2024

Στηρίζει την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών το ΠΕΚ

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στηρίζει την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών της Λέσβου ενάντια στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και θα συμμετάσχει σε αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση του. «Καλούμε τον λεσβιακό λαό να συμμετέχει στην αυριανή συγκέντρωση και να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 17 Απρίλη, να δώσει δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή, με το σύνθημα: Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας.» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΕΚ έχει ως εξής:

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Τετάρτης 27 Μάρτη, στις 12:30 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, που διοργανώνει η Ένωση Γιατρών Λέσβου του ΕΣΥ, ενάντια στα επί πληρωμή απογευματινά ραντεβού.

Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τον τόπο και σήμερα κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα, αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προχώρησαν στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τους διάφορους υποστηρικτές της, έρχεται να προσθέσει νέα οικονομικά βάρη στον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό των λαϊκών νοικοκυριών.

Αν νοιάζονται όπως λένε για την υγεία του λαού, να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να στελεχώσουν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας με όλες τις ειδικότητες, να τα εξοπλίσουν με όλο το απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό κ.α.

Δεν πάει άλλο! Πληρώσαμε πολλά-δεν θα πληρώσουμε ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τον λεσβιακό λαό να συμμετέχει στην αυριανή συγκέντρωση και να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 17 Απρίλη, να δώσει δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή, με το σύνθημα: Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας.

Διεκδικούμε:

- Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει-συγχωνευτεί καμία δομή υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-  Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

- Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, με όλες τις ειδικότητες γιατρών, με κάλυψη των κενών σε νοσηλευτές και μόνιμου προσωπικού. Να δοθεί έμφαση στην πρόσληψη σε νεφρολόγους και ακτινολόγους.

-Πλήρης στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το απαραίτητο προσωπικό, με έμφαση στην πρόσληψη παιδιάτρων και καρδιολόγων. Κάλυψη όλων των κενών των αγροτικών και περιφερειακών ιατρειών.

-Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, και επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του.

- Επαναλειτουργία ή λειτουργία των Κέντρων Εφημέρευσης σε Μανταμάδο, Πέτρα-Μόλυβο, Αγιάσο, Ερεσό.

- Όχι άλλη καθυστέρηση στο φτιάξιμο και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου.

- Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού. Καμία εμπλοκή του Στρατού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα