× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθερη η γυναίκα του Γιάννη… και πάλι μαζί!

Δικάστηκε σήμερα στη Χίο η υπόθεση της συζύγου του που τον περιέλουσε με βενζίνη και εκείνος κατέθεσε υπέρ της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2024

Ελεύθερη η γυναίκα του Γιάννη… και πάλι μαζί!
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ελεύθερη είναι από σήμερα η Μαρία Σ. η οποία πριν ένα χρόνο είχε περιλούσει με βενζίνη τον σύζυγό της Γιάννη Κ. βάζοντάς του στη συνέχεια φωτιά, σε ένα περιστατικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κακουργημάτων που εκδίκασε σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου την υπόθεση στη Χίο, καταδίκασε την κατηγορούμενη σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με την έφεση όμως να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως εκ τούτου και μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, η 48χρονη Μαρία είναι ελεύθερη να συνεχίσει τη ζωή της και μάλιστα δίπλα στον σύζυγο της που με την κατάθεση του και την γενικότερη στάση του στο δικαστήριο, φάνηκε όχι μόνο να τη συγχωρεί αλλά και να είναι αποφασισμένος να συνεχίζουν τη ζωή τους ως ένα αγαπημένο ζευγάρι!

Χαρακτηριστικό ήταν ότι από ένα σημείο της δίκης και μετά ο 57χρονος Γιάννης με τα σημάδια της φωτιάς έντονα στο πρόσωπο του και στο σώμα του, άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου αγκαλιασμένος με την σύζυγο του, καθισμένοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δάκρυα στα μάτια ο ίδιος στην κατάθεση του, ζήτησε την επιείκεια των δικαστών και των ενόρκων για την σύζυγο που του είχε βάλει φωτιά, αναλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. 

Με σοβαρά κινητικά προβλήματα πλέον λόγω της πολύμηνης καθήλωσής του στο κρεβάτι της εντατικής και των νοσοκομείων, καθισμένος σε μια καρέκλα άρχισε να εξιστορεί την τραγική ιστορία του ζεύγους από την αρχή. Όταν η 15χρονη τότε Μαρία και ο 24χρονος Γιάννης γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να παντρευτούν.

Τα όνειρα τους άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα όταν σύντομα απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Ενα αγόρι που όμως σε ηλικία μόλις εννέα χρονών έπεσε με το ποδήλατο στο λιμάνι και πνίγηκε. Το ζευγάρι ξεπέρασε το χαμό του παιδιού και κατάφερε να αποκτήσει ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης στο οποίο και συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα τον Απρίλιο του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τότε, το ζευγάρι είχε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά. Ενα αγόρι και ένα κορίτσι το οποίο χάθηκε και αυτό σε τροχαίο ατύχημα το 2015.

Χτυπήματα της μοίρας που δεν άντεξε η Μαρία η οποία σταδιακά και με αποκορύφωμα το θάνατο της δικής της μητέρας, την οδήγησαν σε κατάθλιψη και στον αλκοολισμό. Έπινε όλο το πρωι ούζο και το βράδυ ένα μπουκάλι βότκα: «Κάθε μέρα οι τσακωμοί μας πλέον ήταν συχνοί. Μου επιτίθονταν και με έφτασε πολλές φορές στο σημείο να την χτυπήσω» έλεγε στη κατάθεση του. Όπως μάλιστα έλεγε ανάλογο σκηνικό είχε συμβεί και το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης με την βενζίνη.

«Μπήκε μέσα στο μαγαζί μεθυσμένη με ένα μπουκάλι βενζίνη. Αρχισε να με βρίζει και να μου λέει ότι “εμένα δεν θα ξαναχτυπήσεις.Θα πάω στην αστυνομία.Τότε μου έριξε το υγρό του μπουκαλιού που αρχικά νόμιζα ότι ήταν κρασι. Ξαφνικά τότε με τύλιξαν οι φλόγες»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε αμέσως μετά η Μαρία έπιασε μια χαρτόκουτα και επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά. Ο ίδιος κινήθηκε προς την πυροσβεστική φωλιά του μαγαζιού και με τη μάνικα προσπάθησε να σβήσει την φωτιά πρώτα από τη σύζυγο του μιας και οι φλόγες είχαν τυλίξει και εκείνη και μετά από τον εαυτό του.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το μαγαζί και αναζήτησαν βοήθεια με ένα ζευγάρι να καλεί τελικά το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα  με το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας η κατηγορούμενη είχε βάλει φωτιά με αναπτήρα.

Κάτι που αρνήθηκαν τόσο η κατηγορούμενη όσο και το θύμα, αποδίδοντας την σπίθα που άναψε τη φωτιά στα τσιγάρο που κάπνιζαν εκείνη τη στιγμή.

Φανερά μετανιωμένη για τη πράξη της και η δράστης της επίθεσης, με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από το άνδρα της και το παιδί τους αποδίδοντας τη πράξη της στη θολωμένη της κρίση αφού όπως είπε είχε υποστεί πολλές φορές βία ενώ εκείνη την ημέρα ο συζύγος της είχε βρίσει τη νεκρή της μητέρα.

Η ίδια δικαιολόγησε τη κατοχή της βενζίνης, λέγοντας ότι το μηχανάκι της είχε μείνει από καύσιμα και ότι σκόπευε να πάει να το πάρει από το κέντρο της πόλης που είχε κατέβει για ψωνια και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει το άνδρα της τον οποίο ποτέ δεν έπαψε να αγαπά.

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι μαρτυρίες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ζευγαριού  που επιβεβαιώνουν τους τσακωμούς και τις χειροδικίες μεταξύ τους.

Συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη ήταν ο Αλέξης Κούγιας που ουσιαστικά παραιτήθηκε της αγόρευσης αφού όπως είπε οι μαρτυρίες ήταν συγκεκριμένες.

Ο ίδιος ζήτησε αρχικά τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κάτι που δέχτηκε ομόφωνα το δικαστήριο αναγνωρίζοντας την ενοχή της κατηγορούμενης, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Ο συνήγορος υπεράσπισης αντιπρότεινε ποινή φυλάκισης κάτι που επίσης δέχτηκε το δικαστήριο, καταλήγοντας στα πέντε χρόνια με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης.

Απόφαση την οποία το ζευγάρι δέχτηκε με ανακούφιση. Πέραν της δίκης η πρόεδρος του δικαστηρίου μεταφέροντας και την επιθυμία των ενόρκων προέτρεψε και τους δύο να επισκεφτούν ειδικούς ψυχολόγους ώστε να αναζητήσουν απαντήσεις για τους λόγους που τους οδήγησαν μέχρι εκεί  και τη ψυχική τους ισορροπία. 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στο δυναμικό του ιδρύματος εντάσσονται δύο νοσηλευτές, μία μαία και μία εργαζόμενη στον κλάδο των Ιατρικών Εργαστηρίων
Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο οικογενειάρχης βρέθηκε νεκρός στο αγρόκτημά του
Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Φυλλάδια στη Λέσβο, ομιλίες στη Χίο και ημερίδες σε Ικαρία και Φούρνους
Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΑΤΡΟ

«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μια κωμωδία που έφερε άφθονο γέλιο και σημαντικό δίδαγμα στο κοινό της Μυτιλήνης
«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε  στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών

Ο ΣΕΔΥ Αιγαίου ζητά την άμεση ένταξή τους στους δικαιούχους με αναδρομική ισχύ από το 2024
Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους

Η 36η βράβευση του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Δελφίνι» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922
Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους