× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθερη η γυναίκα του Γιάννη… και πάλι μαζί!

Δικάστηκε σήμερα στη Χίο η υπόθεση της συζύγου του που τον περιέλουσε με βενζίνη και εκείνος κατέθεσε υπέρ της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2024

Ελεύθερη η γυναίκα του Γιάννη… και πάλι μαζί!

Ελεύθερη είναι από σήμερα η Μαρία Σ. η οποία πριν ένα χρόνο είχε περιλούσει με βενζίνη τον σύζυγό της Γιάννη Κ. βάζοντάς του στη συνέχεια φωτιά, σε ένα περιστατικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κακουργημάτων που εκδίκασε σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου την υπόθεση στη Χίο, καταδίκασε την κατηγορούμενη σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με την έφεση όμως να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου και μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, η 48χρονη Μαρία είναι ελεύθερη να συνεχίσει τη ζωή της και μάλιστα δίπλα στον σύζυγο της που με την κατάθεση του και την γενικότερη στάση του στο δικαστήριο, φάνηκε όχι μόνο να τη συγχωρεί αλλά και να είναι αποφασισμένος να συνεχίζουν τη ζωή τους ως ένα αγαπημένο ζευγάρι!

Χαρακτηριστικό ήταν ότι από ένα σημείο της δίκης και μετά ο 57χρονος Γιάννης με τα σημάδια της φωτιάς έντονα στο πρόσωπο του και στο σώμα του, άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου αγκαλιασμένος με την σύζυγο του, καθισμένοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δάκρυα στα μάτια ο ίδιος στην κατάθεση του, ζήτησε την επιείκεια των δικαστών και των ενόρκων για την σύζυγο που του είχε βάλει φωτιά, αναλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. 

Με σοβαρά κινητικά προβλήματα πλέον λόγω της πολύμηνης καθήλωσής του στο κρεβάτι της εντατικής και των νοσοκομείων, καθισμένος σε μια καρέκλα άρχισε να εξιστορεί την τραγική ιστορία του ζεύγους από την αρχή. Όταν η 15χρονη τότε Μαρία και ο 24χρονος Γιάννης γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να παντρευτούν.

Τα όνειρα τους άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα όταν σύντομα απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Ενα αγόρι που όμως σε ηλικία μόλις εννέα χρονών έπεσε με το ποδήλατο στο λιμάνι και πνίγηκε. Το ζευγάρι ξεπέρασε το χαμό του παιδιού και κατάφερε να αποκτήσει ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης στο οποίο και συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα τον Απρίλιο του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τότε, το ζευγάρι είχε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά. Ενα αγόρι και ένα κορίτσι το οποίο χάθηκε και αυτό σε τροχαίο ατύχημα το 2015.

Χτυπήματα της μοίρας που δεν άντεξε η Μαρία η οποία σταδιακά και με αποκορύφωμα το θάνατο της δικής της μητέρας, την οδήγησαν σε κατάθλιψη και στον αλκοολισμό. Έπινε όλο το πρωι ούζο και το βράδυ ένα μπουκάλι βότκα: «Κάθε μέρα οι τσακωμοί μας πλέον ήταν συχνοί. Μου επιτίθονταν και με έφτασε πολλές φορές στο σημείο να την χτυπήσω» έλεγε στη κατάθεση του. Όπως μάλιστα έλεγε ανάλογο σκηνικό είχε συμβεί και το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης με την βενζίνη.

«Μπήκε μέσα στο μαγαζί μεθυσμένη με ένα μπουκάλι βενζίνη. Αρχισε να με βρίζει και να μου λέει ότι “εμένα δεν θα ξαναχτυπήσεις.Θα πάω στην αστυνομία.Τότε μου έριξε το υγρό του μπουκαλιού που αρχικά νόμιζα ότι ήταν κρασι. Ξαφνικά τότε με τύλιξαν οι φλόγες»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε αμέσως μετά η Μαρία έπιασε μια χαρτόκουτα και επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά. Ο ίδιος κινήθηκε προς την πυροσβεστική φωλιά του μαγαζιού και με τη μάνικα προσπάθησε να σβήσει την φωτιά πρώτα από τη σύζυγο του μιας και οι φλόγες είχαν τυλίξει και εκείνη και μετά από τον εαυτό του.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το μαγαζί και αναζήτησαν βοήθεια με ένα ζευγάρι να καλεί τελικά το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα  με το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας η κατηγορούμενη είχε βάλει φωτιά με αναπτήρα.

Κάτι που αρνήθηκαν τόσο η κατηγορούμενη όσο και το θύμα, αποδίδοντας την σπίθα που άναψε τη φωτιά στα τσιγάρο που κάπνιζαν εκείνη τη στιγμή.

Φανερά μετανιωμένη για τη πράξη της και η δράστης της επίθεσης, με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από το άνδρα της και το παιδί τους αποδίδοντας τη πράξη της στη θολωμένη της κρίση αφού όπως είπε είχε υποστεί πολλές φορές βία ενώ εκείνη την ημέρα ο συζύγος της είχε βρίσει τη νεκρή της μητέρα.

Η ίδια δικαιολόγησε τη κατοχή της βενζίνης, λέγοντας ότι το μηχανάκι της είχε μείνει από καύσιμα και ότι σκόπευε να πάει να το πάρει από το κέντρο της πόλης που είχε κατέβει για ψωνια και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει το άνδρα της τον οποίο ποτέ δεν έπαψε να αγαπά.

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι μαρτυρίες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ζευγαριού  που επιβεβαιώνουν τους τσακωμούς και τις χειροδικίες μεταξύ τους.

Συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη ήταν ο Αλέξης Κούγιας που ουσιαστικά παραιτήθηκε της αγόρευσης αφού όπως είπε οι μαρτυρίες ήταν συγκεκριμένες.

Ο ίδιος ζήτησε αρχικά τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κάτι που δέχτηκε ομόφωνα το δικαστήριο αναγνωρίζοντας την ενοχή της κατηγορούμενης, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Ο συνήγορος υπεράσπισης αντιπρότεινε ποινή φυλάκισης κάτι που επίσης δέχτηκε το δικαστήριο, καταλήγοντας στα πέντε χρόνια με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης.

Απόφαση την οποία το ζευγάρι δέχτηκε με ανακούφιση. Πέραν της δίκης η πρόεδρος του δικαστηρίου μεταφέροντας και την επιθυμία των ενόρκων προέτρεψε και τους δύο να επισκεφτούν ειδικούς ψυχολόγους ώστε να αναζητήσουν απαντήσεις για τους λόγους που τους οδήγησαν μέχρι εκεί  και τη ψυχική τους ισορροπία. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα