× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νυχτερινή ποδηλατοπορεία για την ώρα της γης

Ραντεβού το Σάββατο 23 Μαρτίου στην πλατεία Σαπφούς με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2024

Νυχτερινή ποδηλατοπορεία για την ώρα της γης
Φωτό Αρχείου

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου καλεί τους φίλους του ποδηλάτου, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, να πάρουν μέρος στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη μας, με την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ποδηλατοπορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης την ώρα που τα φώτα της πόλης θα είναι κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 190 χώρες το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 και να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου θα γίνει η ποδηλατοπορεία Ώρα της Γης στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Σαπφούς.Οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου:

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από το WWF ("World Wide Fund for Nature") το 2007 ως μια εκδήλωση για να δείξουμε τη συλλογική μας υποστήριξη προς τον πλανήτη μέσω της συμβολικής ενέργειας των ανθρώπων να σβήνουν τα φώτα τους για μια ώρα σε όλο τον πλανήτη στα τέλη Μαρτίου κάθε χρόνο.
Εδώ και 18 χρόνια, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου γιορτάζουμε παγκοσμίως την Ώρα της Γης. Η Ώρα της Γης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα στον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος, στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο πολίτες, σύλλογοι και ομάδες σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου. Είναι μια συμβολική δράση που προάγει την ενότητα, την οικονομία φυσικών πόρων και την οικολογική μετακίνηση, που τόσο πολύ αυτή τη στιγμή έχουμε όλοι ανάγκη.
Η Ώρα της Γης, το Σάββατο στις 23 Μαρτίου, είναι μια ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες. Θέλουμε ασφαλή μέσα μαζικής μετακίνησης. Μόνο ενωμένοι και με μια ισορροπημένη σχέση με τη φύση θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον κόσμο που οραματιζόμαστε.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο.Συ.Λε.) καλεί τους φίλους του ποδηλάτου, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας, με την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ποδηλατοπορεία μας στους δρόμους της Μυτιλήνης, την ώρα που τα φώτα της πόλης θα είναι σβηστά!
Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον πλανήτη, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 και να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.
Αν θέλουμε να γυρίσουμε τον διακόπτη, δεν αρκεί να προστατέψουμε όση φύση μας έχει απομείνει ζωντανή. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποκαταστήσουμε όσα η ανθρωπότητα έχει καταστρέψει και να γιατρέψουμε τις πληγές. Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση.
Στη Λέσβο ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου είναι ο μόνος φορέας που πραγματοποιεί εκδήλωση ενημέρωσης γι αυτή την Παγκόσμια Ημέρα εδώ και 13 χρόνια! Πιθανόν κάποια στιγμή καλό θα ήταν να συνέβαλε με κάποια παράλληλη εκδήλωση, ή έστω με μια ανακοίνωση που να ευαισθητοποιεί τους πολίτες κι επιχειρήσεις της Μυτιλήνης να σβήσουν κι αυτοί συμβολικά για μία ώρα τα φώτα τους, ή κι ακόμα πιο απλά με σβήσιμο ΟΛΩΝ των φώτων, δημοσίων κτιρίων, προκυμαίας, δρόμων, για μια ώρα!! Ειδικά αυτό το τελευταίο θα θέλαμε πολύ να το βλέπαμε από τη Δημοτική αρχή φέτος.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 καλείσαι να πάρεις μέρος στην ποδηλατοπορεία του Πο.Συ.Λέσβου για την " Ώρα της Γης " και να ενωθείς με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Όπως κάθε χρόνο το ραντεβού μας είναι 23 Μαρτίου και ώρα 20:00 στη Πλατεία Σαπφούς για την καθιερωμένη ποδηλατοπορεία αφιερωμένη στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Έλα κι εσύ στην ποδηλατοβόλτα "Ώρα της Γης" στη Μυτιλήνη, ένωσε τη φωνή σου με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε παράλληλες εκδηλώσεις.
Ας κάνουμε τη φετινή Ώρα της Γης ένα σύμβολο αλληλεγγύης, μια κίνηση για το μέλλον μας, προς όφελος των ανθρώπων και του πλανήτη.
* Οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικο κηδεμόνα.
* Υποχρεωτικά διάφανο φως εμπρός και κόκκινο πίσω για τη συμμετοχή την ποδηλατοπορεία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη