× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ημέρα καριέρας στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ παρουσία της Σοφίας Βούλτεψη

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 30 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, τουριστικού, κατασκευαστικού και αγροτικού κλάδου. «Οι πρόσφυγες θέλουν να δουλέψουν», δήλωσε η Υφυπουργός Μετανάστευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2024

Ημέρα καριέρας στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ παρουσία της Σοφίας Βούλτεψη

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη επισκέφθηκε την Τρίτη η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την ημέρα καριέρας που πραγματοποιήθηκε εκεί  με τη συμμετοχή εργοδοτών από όλη την Ελλάδα και προσφύγων οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στη χώρα μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ύπατης Αρμοστείας και πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι οποίες φρόντισαν για τη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση της Τρίτης είναι η τέταρτη κατά σειρά που πραγματοποιείται στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ. Έχουν προηγηθεί άλλες τρεις οι οποίες ήταν αρκετά επιτυχημένες και μάλιστα είχαν σημαντικά αποτελέσματα. Ειδικότερα στις προηγούμενες εκδηλώσεις είχαν συμμετάσχει συνολικά 709 πρόσφυγες και 35 εργοδότες. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 300 συνεντεύξεις και στο τέλος της διαδικασίας έγιναν 100 προτάσεις προσφοράς εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση της Τρίτης ωστόσο συμμετείχαν πάνω από 30 εργοδότες, αρκετοί μάλιστα από αυτούς  διαδικτυακά διότι εκπροσωπούσαν εταιρείες εκτός Λέσβου.

Ανάμεσα στις εταιρείες που συνομίλησαν σήμερα με πρόσφυγες που αναζητούν εργασία, περιλαμβάνονται γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων με μονάδες σε όλη την Ελλάδα, τουριστικές επιχειρήσεις, αγροτικοί συνεταιριστικοί,  κατασκευαστικές εταιρείες ακόμη εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η  Υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργοδότες που συμμετείχαν στη διαδικασία ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους ίδιους τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης η κ. Βούλτεψη σημείωσε μεταξύ άλλων  ότι στόχος του Υπουργείου είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας τέτοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. «Οι πρόσφυγες θέλουν να εργαστούν και να κερδίσουν τη ζωή τους αλλά και οι εργοδότες ψάχνουν εργαζόμενους. Εμείς ως τομέας ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης αφού ολοκληρώσαμε όλες τις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις πλέον σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ  για τους πρόσφυγες και άλλες Οργανώσεις προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή τους πρόσφυγες με τις εταιρείες που αναζητούν προσωπικό.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία θα τηρηθεί απαρέγκλιτα όλη η εργατική νομοθεσία και οι πρόσφυγες εργαζόμενοι θα λάβουν ακριβώς όσα λαμβάνουν και δικαιούνται και οι Έλληνες συνάδελφοί τους, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτό το ζήτημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η Maria Clara Martin επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή της που προχωρά το πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στην αγορά εργασίας σημειώνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει σημαντικά προς την κατεύθυνση ομαλής συνύπαρξης των προσφύγων με τον ελληνικό πληθυσμό. Δεν γνώρισα ούτε έναν πρόσφυγα στη ζωή μου που να μην θέλει να εργαστεί και είμαι πολύ χαρούμενη που πρωτοβουλίες  όπως αυτές  διευκολύνουν και τις προσπάθειες των ίδιων των προσφύγων.

Από την πλευρά του ο Milan Colic Humljan υπεύθυνος προγράμματος ένταξης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από τους λίγους για τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες και τα σπίτια τους από τη στιγμή που λάβουν υποστήριξη και ενίσυχση ώστε να αρχίσουν να ζουν μόνοι τους και να ενταχθούν στην κοινωνία, συνεισφέρουν γρήγορα και με πολλούς τρόπο9υς στην κοινότητα που τους υποδέχθηκε, τους φιλοξένησε και τους έδωσε μια δίκαιη ευκαιρία να ζήσουν τη ζωή τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης