× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θέλουν να παραιτηθούν οι νέοι εργαζόμενοι επειδή δεν αντέχουν άλλο»

Τις δύσκολες συνθήκες και τις τρομερές ελλείψεις προσωπικού στο Βοστάνειο περιέγραψε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ξενοφώντας Αυγερινός. Γενική Συνέλευση και απεργία των εργαζομένων στις 28 Φλεβάρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/2/2024

«Θέλουν να παραιτηθούν οι νέοι εργαζόμενοι επειδή δεν αντέχουν άλλο»

Στα  σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Μυτιλήνης οι οποίοι έχουν εξαντληθεί από την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις πολλαπλές βάρδιες χωρίς ρεπό και άδειες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης Ξενοφώντας Αυγερινός ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή νέοι άνθρωποι που υπηρετούν στο νοσοκομείο και σκέφτονται σοβαρά να παραιτηθούν από τις θέσεις τους επειδή δεν αντέχουν να εργάζονται με αυτούς τους ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς όχι μόνο για το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά για όλους τους κλάδους των εργαζομένων, τους τεχνικούς, τους διοικητικούς, όλους. Για να καταλάβει κανείς την κατάσταση που επικρατεί αρκεί να γνωρίζει ότι το 2022 είχαμε 24.763 εισαγωγές ασθενών. Ένα χρόνο μετά οι εισαγωγές έφτασαν τις 27.067, δηλαδή αύξηση πάνω από 2.000 εισαγωγές. Το 2023 είχαμε 58.432 ημέρες νοσηλείας  ενώ αντίστοιχα το 2022 είχαμε 50.381 νοσηλείες».

Το διάστημα αυτό ωστόσο σημείωσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός δεν αυξήθηκε καθόλου ο αριθμός των εργαζομένων αντιθέτως μειώθηκε εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και των παράνομων μετατάξεων οι οποίες δυστυχώς πλήττουν το νοσοκομείο.

«Μπορεί να έγιναν κάποιες προσλήψεις την περίοδο της πανδημίας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα κενά, τα υποστελεχωμένα τμήματα και τις κλινικές. Το παράλογο είναι πως από τη μία πλευρά αγοράζουμε νέα μηχανήματα τα οποία παρουσιάζονται με ιδιαίτερη χαρά, στη συνέχεια όμως δεν έχουμε ανθρώπους για να τα  λειτουργήσουν αυτά και οι υφιστάμενοι υπάλληλοι τρέχουν από τη μία στην άλλη για να προλάβουν τις ανάγκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πρόχειρους υπολογισμούς σημείωσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου απαιτούνται τουλάχιστον 60 άτομα ακόμη τα οποία θα αναλάβουν να ενισχύσουν τις υπηρεσίες μας.

Όπως είπε ο Σύλλογος των Εργαζομένων πολύ συχνά καταθέτει αιτήματα στη διοίκηση και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο προσθέτει ότι η μόνη απάντηση που παίρνει είναι ότι θα γίνουν προσλήψεις οπότε η κυβέρνηση δρομολογήσει αντίστοιχες διαδικασίες.

Για όλα αυτά τα φλέγοντα ζητήματα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του νοσοκομείου όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα σημείωσε ο κ. Αυγερινός γίνεται προσπάθεια για μεγάλη – δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στο Βοστάνειο στη μεγάλη απεργία της 28ης Φλεβάρη την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου σχολιάζοντας το θέμα της λειτουργίας των λεγόμενων απογευματινών χειρουργείων σημείωσε ότι στην περιφέρεια και στο δικό μας νοσοκομείο είναι δύσκολο να περπατήσει αυτό το μέτρο ενώ τόνισε πως αν θέλει η κυβέρνηση να μην υπάρχει λίστα αναμονής στα χειρουργεία και όλοι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται να προσλάβει προσωπικό και να ανοίξει τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες σε όλη τη χώρα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα