× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα σχολικά κτίρια σε Βρίσα, Δάφια και Ειδικό Σχολείο για τη Δυτική Λέσβο

Σε συνάντησή του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευση Καίτη Στρατάκη συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2024

Νέα σχολικά κτίρια σε Βρίσα, Δάφια και Ειδικό Σχολείο για τη Δυτική Λέσβο

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη είχε σήμερα την Τρίτη το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, με βασικό αντικείμενο αυτής τα έργα ανέγερσης, συντήρησης και επισκευής σχολείων που προτίθεται ο Δήμος να εντάξει στο πρόγραμμα του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και υπεύθυνη για πρόγραμμα ΕΣΠΑ Παρασκευή Βασιλέλλη και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Δυτικής Λέσβου για θέματα τεχνικών έργων, Κώστας Κατσαρός.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου προτείνει για ένταξη στο ΠΕΠ την ανέγερση τριών νέων σχολείων και ειδικότερα εκείνων:

  • της Βρίσας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) όπου ως γνωστόν έχει εξασφαλιστεί η μελέτη και εκτέλεση του έργου από την ΚΤΥΠ Α.Ε.
  • των Δαφίων (Νηπιαγωγείο) σε ιδιόκτητο οικόπεδο
  • και φυσικά του Ειδικού Σχολείου (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) Δυτικής Λέσβου, όπου ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έπειτα από παραχώρηση του Ιδρύματος Νεότητας, οικόπεδο στην Καλλονή.

Από εκεί και έπειτα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου να προχωρήσει σε έργα συντήρησης και επισκευής σε υφιστάμενα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και για το φάκελο που αφορά στις Ενεργειακές Αναβαθμίσεις σχολικών κτηρίων, με περισσότερα από 10 να έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος και η κ. Στρατάκη τέλος, συμφώνησαν στη στενή μεταξύ τους συνεργασία στο αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έργα που αφορούν στη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών των σχολείων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου

Τιμητική διάκριση στον Παναγιώτη Παπαδέλλη – Δράσεις στήριξης για τα μέλη του Συλλόγου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη

Για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους των ΜΜΕ
ΑΓΟΡΑ

Συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων της Μυτιλήνης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για δικαιοσύνη στο έγκλημα των Τεμπών
ΥΓΕΙΑ

Ο Αλέξανδρος Κουτσαντώνης νέος διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Σε δήλωσή του στο «Ν» ο κ. Κουτσαντώνης, σημείωσε μεταξύ άλλων «Είναι τιμή για μένα να υπηρετήσω σε θέση ευθύνης στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Λέσβου, που αποτελεί αποκούμπι και καμάρι για όλους τους πολίτες του νησιού μας και όχι μόνο»
ΥΓΕΙΑ

Αναβάθμιση εξοπλισμού Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Παραλαβή νέου συστήματος μέτρησης ταχύτητας καθίζησης ερυθροκυττάρων για γρηγορότερες και ακριβέστερες εξετάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Λουτρά

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από τις 4:00 το απόγευμα ως τις 8:30 το βράδυ
ΥΓΕΙΑ

15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των παιδιών

Ημέρα τιμής για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, τα παιδιών που έχουν αποθεραπευθεί, τα παιδιά που δεν είναι πια κοντά μας.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παράσταση Διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στη 1:30 μετά το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά απινιδωτή

Από το τμήμα AHEPA Λέσβου HJ51 στην Λέσχη Εθνοφυλακής Μυτιληνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σκληρό ροκ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν παιδαγωγικές εξηγήσεις και συγκίνησαν με τη στάση τους, όχι όμως και τον προϊστάμενο που αποχώρησε από τον διάλογο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απόπειρα διάρρηξης στους Ταξιάρχες Καγιανίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» το περιστατικό ερευνάται εδώ και 10 ημέρες