Δράσεις και «αντιμαθήματα» στην κατάληψη του Περιβάλλοντος
Από το Συντονιστικό Κατάληψης, συζητήσεις στον Λόφο Ξενία έως την Παρασκευή
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2024

Από σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το Συντονιστικό Κατάληψης του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει δράσεις για την περίοδο της κατάληψης, έως και την Παρασκευή που θα γίνει νέα γενική συνέλευση.
Σχετική μικροφωνική για τη στήριξη της δράσης θα υπάρχει όλες τις ημέρες.
Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα διεξάγεται στο κτήριο του Περιβάλλοντος , Αίθουσα Β , «αντί-μάθημα» με την καθηγήτρια Γεωγραφίας Κρίστη Πετροπούλου «Ο Νότος αντιστέκεται- περιβαντολλογικοί και κοινωνικοί αγώνες στο Μεξικό». Στις 9:30 ακολουθεί ρεμπέτικο γλέντι.
Οι δράσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 21/02 στις 12:00 με συλλογικό άραγμα και ανταλλακτικό μπαζάρ και στις 8:00 το βράδυ θα προβληθεί στην Αίθουσα Β' του κτηρίου περιβάλλοντος ταινία "ακόμα και η βροχή", σχετικά με τις εξεγέρσεις του 2000 στην Κοτσαμπαμπα της Βολιβιας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Την πέμπτη 22/02 θα προβληθεί η ταινία "the navigators" σχετικά με τα τραγικά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του βρετανικού σιδηρόδρομου , όπου στην πορεία θα ακολουθήσει πάρτυ στον χώρο.
Την παρασκευή 23/02 θα διεξαχθεί αντί-μάθημα , στην Αίθουσα Β' με τον καθηγητή περιβάλλοντος , Γιάννη Σπιλάνη , "Ελεύθερη αγορά και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον".