× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Λέσβος ταξίδεψε στην τουριστική έκθεση της Μαδρίτης

Στο ειδικό περίπτερο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2024

Η Λέσβος ταξίδεψε στην τουριστική έκθεση της Μαδρίτης

Προβολή της Λέσβου -  Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO ως αειφόρου τουριστικού προορισμού πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συμμετοχής των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO στη μεγάλη διεθνή  τουριστική έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο με 8.500 εκθέτες και πάνω από 136.000 επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO συμμετείχε στη FITUR με ειδικό περίπτερο που προετοίμασαν τα Ισπανικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO σε συνεργασία με την Ισπανική Εθνική Επιτροπή UNESCOκαι η συμμετοχή αυτή συνοδεύτηκε από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα λειτουργίας της FITUR,πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση με παρουσιάσεις από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων Καθηγητή Νίκο Ζούρο, τον Πρόεδρο των Ισπανικών Γεωπάρκων JoseMariaBarera, τον Συντονιστή του Δικτύου Γεωπάρκων Λατινικής Αμερικής EuginioBidontoκαι την Γραμματέα της Ισπανικής Εθνικής Επιτροπής UNESCOSantagoSierra.Ήταν η πρώτηεκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκωναπό την UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ν. Ζούρος παρουσίασε τις δράσεις του ΠαγκόσμιουΔικτύου Γεωπάρκων για την προώθηση και προβολή των περιοχών που έχουν αναγνωρισθεί από την UNESCO , ενώ ειδική αναφορά έκανε στη Λέσβο, τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρονται στους επισκέπτες και τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και στελέχη Διευθύνσεων Τουρισμού της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μεξικό, την Βραζιλία, την Ουρουγουάη, το Εκουαδόρ, το Περού, εκπρόσωποι 15 Ισπανικών Γεωπάρκων, και γεωπάρκων απότην Πορτογαλία, το Μεξικό, την Βραζιλία, την Ουρουγουάη, το Εκουαδόρ, εκπρόσωποι οργανισμών, τουριστικών φορέων και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το περίπτερο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO επισκέφτηκαν πολλοί  επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι φορέων. Η παρουσία των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO στη FITURείχε ως στόχο των προβολή τους ως ποιοτικών και αειφόρων τουριστικών  προορισμών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεών της ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος είχε επίσης την ευκαιρία διαδοχικών συναντήσεων με στελέχη γεωπάρκων,  επαγγελματίες του τουρισμού, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους με σκοπό να ενημερώσει για την σημασία των δράσεων για την προστασία  και διαχείριση των μνημείων της γεωλογικής κληρονομιάς και τον ρόλο των Γεωπάρκων και να προβάλλει ως παράδειγμα το Γεωπάρκο Λέσβου, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων,  οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Λέσβο  και το Απολιθωμένο Δάσος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης