× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με υπερωρίες τα Αρχαία σε Γυμνάσιο της Λέσβου. Ακούσατε;

Χωρίς φιλόλογο από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στα κάγκελα ΕΛΜΕ, γονείς και μαθητές- Ενοχλημένος ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την παρουσία κόσμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/1/2024

Με υπερωρίες τα Αρχαία σε Γυμνάσιο της Λέσβου. Ακούσατε;
Κάμερα- Βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Η λύση που προτάχθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) για Γυμνάσιο της Λέσβου, όπου δεν έχουν φιλόλογο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι να κάνουν άλλοι φιλόλογοι «υπερωρίες», εναλλάξ! Αυτό ανέφεραν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της ΔΔΕ Λέσβου το μεσημέρι της Πέμπτης, και όπου ο προϊστάμενος, δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες όπως είπε.

Ο λόγος για το Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καλούσε στη διαμαρτυρία, με γονείς και μαθητές να είναι στα κάγκελα, αφού έχουν κάνει και αναφορά στο υπουργείο Παιδείας για τις τραγικές ελλείψεις. Ο προϊστάμενος της ΔΔΕ, δεν ήθελε να δεχτεί κόσμο στο γραφείο του επικαλούμενος την κατάσταση αυξημένων κρουσμάτων covid, εξηγώντας παράλληλα ότι εργάζεται 14 ώρες την ημέρα και ότι προσπαθεί να βρει λύση. Εκπρόσωποι τη ΕΛΜΕ του αντιπρότειναν να μεταβούν σε πιο ανοιχτή αίθουσα, αλλά το κλίμα ήταν εντελώς αρνητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς του σχολείου διαμαρτύρονται έντονα καθώς από την αρχή της χρονιάς, οργανικές θέσεις του σχολείου, όπως αυτή του φιλολόγου, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες τόσες ώρες διδασκαλίας σε σημαντικά μαθήματα, όπως των Αρχαίων και της Ιστορίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει αποστείλει και αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος, ενώ και πριν λίγους μήνες είχαν πραγματοποιήσει μαζί με τους μαθητές συμβολική κατάληψη του σχολικού κτιρίου για μία μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Γιάννης Συκάς η λύση που προκρίθηκε είναι οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο της Καλλονής, οι υπερωρίες άλλων, αφήνοντας θέσεις άλλες: «Ουσιαστικά πήγαμε να το γανώσουμε, και το τρυπήσαμε! Το υπουργείο Παιδείας δεν προβλέπει την άμεση κάλυψη των αναγκών και αυτό είναι απαράδεκτο, να μην μπαίνει σε προτεραιότητα η Παιδεία στον 21ο αιώνα!»

Δείτε δηλώσεις από την παράσταση διαμαρτυρίας:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου