× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην Κωνσταντινούπολη συνοδεύει ο Μπουρνούς τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ‑ΠΣ

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, επισκέφτηκε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, ενώ δώρο έκανε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην κόρη του πρώην βουλευτή

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/1/2024

Στην Κωνσταντινούπολη συνοδεύει ο Μπουρνούς τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ‑ΠΣ
' χρόνος ανάγνωσης

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύει ο Γιάννης Μπουρνούς, πρώην βουλευτής, ανήμερα της εορτής του στην Κωνσταντινούπολη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς παρακολούθησε τη Λειτουργία των Θεοφανίων στο ναό του Αγιου Γεωργιου, συμμετείχε στις συναντήσεις του Στεφανου Κασσελακη με τον Οικουμενικο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με το ΔΣ του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέικων Κοινοτήτων Κωνσταντινούπολης (ομοσπονδία των ομογενών μας), καθώς και με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στον οποίο δώρισε ούζο από το Πλωμάρι. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Πατριάρχης έκανε δώρο στην κόρη του πρώην βουλευτή μία κούκλα σκυλάκι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ο κ. Μπουρνούς μετέβη με τον κ. Κασσελάκη στη Μεγάλη του Γένους Σχολή που λειτουργεί από το 1454, και σήμερα δυστυχώς φιλοξενεί μόλις 38 Ρωμιούς μαθητές.

Συναντήθηκε επίσης με τον συνεορτάζοντα Γιάννη Μπουρούση στην κοπή της βασιλόπιτας του θρυλικού Beyoğlu Spor Kulübü - Αθλητικός Σύλλογος Πέρα, στην οποία παρέστησαν και οι βετεράνοι μπασκετμπολίστες της ΑΕΚ.


«Όποιος επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη επιβάλλεται να επισκεφτεί την ιστορική έδρα του ΑΣ Πέρα, για να πάρει μια γεύση από τη συγκλονιστική ιστορία των Ρωμιών της πόλης.
Η αποστολή μας στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη ολοκληρώνεται σήμερα, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, η τηλεφωνική επαφή θα είναι δύσκολη. Σας ευχαριστώ όλους και όλες που από τα μεσάνυχτα με γεμίζετε ευχές! Να είμαστε όλοι γεροί και χαρούμενοι!» έγραψε σχετικά συτο προφίλ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, είχε σήμερα (07/01) στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σας λόγια, για τη θερμή υποδοχή. Να σας ευχαριστήσω καταρχήν για τη στήριξη που έχετε δώσει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη, σε πολλά ζητήματα αλλά κυρίως σε ζητήματα υποδομών. Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά έχω ρίζες στην Πόλη. Ο προπάππους μου και η γιαγιά μου ήταν από εδώ. Άρα αισθάνομαι και συγκινημένος και στο σπίτι μου εδώ στην Πόλη. Είμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση, και εγώ προσωπικά, υπέρ του θετικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και όλης της προσπάθειας, την οποία και εσείς υποστηρίζετε για ειρήνη μεταξύ των δύο λαών. Γνωρίζω επίσης ότι κι εσείς έχετε εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό έργο εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όπως π.χ. με τις διάφορες κοινότητες, αλλά και με το μετρό. Όπως μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις μας από εδώ και πέρα θετικά, θα ήταν ευπρόσδεκτο για εμάς και είμαστε στη διάθεσή σας να συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας και θα είστε ευπρόσδεκτοι βεβαίως και στην Αθήνα να μας συναντήσετε εκεί όταν μας επισκεφτείτε».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε, χαίρομαι πολύ που σας βλέπω στην Κωνσταντινούπολη. Πρώτα απ' όλα, σας εύχομαι μια όμορφη μέρα στην Κωνσταντινούπολη. Σας τοποθετήσαμε απέναντι με μια υπέροχη φωτογραφία της Κωνσταντινούπολης, έτσι ώστε τόσο η θέρμη όσο και τα συναισθήματά σας να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι βέβαια σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένες με τις σχέσεις της Κωνσταντινούπολης με πόλεις της Ελλάδας. Μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση πρόσφατα. Τα τελευταία τρία χρόνια, είχαμε μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο σχέσεων με πολλές πόλεις της Ελλάδας, ιδίως με την Αθήνα, τόσο μέσω των μεμονωμένων πόλεών μας όσο και μέσω του Β40, του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων που έχουμε δημιουργήσει από κοινού. Φυσικά, θέλουμε να το αναπτύξουμε αυτό ακόμη περισσότερο και να το διαχειριστούμε με τη μορφή πολύ πιο εντατικών σχέσεων. Έχουμε μπροστά μας εκλογές. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε ισχυρότερα βήματα μεταξύ των πόλεων μετά τις εκλογές. Φυσικά, σας καλωσόρισα ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτά τα συναισθήματα της Κωνσταντινούπολης».

Επίσης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου πρόσθεσε: «Ωστόσο, ταυτόχρονα, ως μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ως μέλος ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, με συνοδεύει σήμερα ο κ. Gökhan, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας μας από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Ως κόμμα με το οποίο έχουμε καλές σχέσεις, σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Προέδρου και σας εύχομαι πολλές επιτυχίες. Ήταν μια σύμπτωση πριν από λίγο καιρό. Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Özgür Özel, τον πρόεδρό μας, και εύχομαι αυτή η διαδικασία, η οποία συμπίπτει με την ανάληψη της προεδρίας του αυτή την περίοδο, να είναι μια επιτυχημένη περίοδος και για τις δύο χώρες. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του. Σας καλωσορίζω και πάλι και σας εύχομαι καλή επιτυχία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης