× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής

Το VASILIKI'S BAKERY SHOP κοντά σας και αυτές τις γιορτές, κερνάει χαμόγελα, μοσχομυριστό ψωμί και χειροποίητες νοστιμιές.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2023

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής

Υπέροχες γλυκές προτάσεις από το VASILIKI'S BAKERY SHOPή αλλιώς το φούρνο της Βασιλικής που βρίσκεται στην οδό Ίμβρου 2 και Κομνηνάκη γωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο φούρνο της Βασιλικής μπορείτε να βρείτε από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι φρέσκο, ζεστό και μυρωδάτοψωμάκι καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από αλμυρές γεύσεις, για να συνοδέψετε τον καφέ, το πρωινό ή το κολατσιό σας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο ή στο σχολείο για τους μικρούς μαθητές. Αυτές τις γιορτές ο φούρνος της Βασιλικής μας κερνά τα καλύτερα παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά για να μυρίσει το σπίτι μας γιορτές και αγάπη.


Η συνταγή που προτείνει το VASILIKI'S BAKERY SHOP, είναι χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καρύδια και χρώματα ζαχαροπλαστικής, για να νιώσετε λίγο παιδιά πλάθοντας το αλεύρι με την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, θέλουμε το ζυμάρι να μην σπάει)
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (και λιγότερο)

Προαιρετικά:

  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος
-Καταρχάς, τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι λίγα λίγα.
-Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το τριμμένο καρύδι και το εκχύλισμα πορτοκαλιού καλά να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να διαλυθεί και η ζάχαρη.
-Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν σπάει.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες για να σφίξει η ζύμη και να είναι εύκολο να ανοίξουμε το ζυμάρι χωρίς να σπάει.
-Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή και με το χέρι. Φροντίζουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού για να έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο ψήσιμο.
-Πλάθουμε σε μπισκότα με το χέρι ή κόβουμε με κουπάτ (τα δικά μου είναι: λουλούδι, καρδιά, φεγγάρι, τετράγωνο και αστέρι).😊
-Εναποθέτουμε τα μπισκότα στο ταψί με τη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου ένα τέταρτο. Αυτό έχει να κάνει σχέση με το πάχος και το μέγεθος που έχουμε δώσει στα μπισκότα μας, οπότε έχουμε το νου μας να μην αρπάξουν και να ψηθούν καλά.
-Όταν έχουν ροδίσει και ψηθεί καλά (χωρίς να καούν) σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε από το φούρνο.
- Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, απλά αναμειγνύουμε τα χρώματα στο ζυμάρι ή όλα μαζί ή χωριστά ζυμώνοντας μέχρι να πάρει χρώμα το ζυμάρι. Μετά ψυγείο για να σφίξει και πάει λέγοντας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότεροι επιβάτες λιγότερες πτήσεις

Αύξηση 7,4% της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης αλλά μείωση κατά 4,4% των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Τέντες με στυλ και γούστο για σκιά χειμώνα‑καλοκαίρι!

Το κατάστημα Τέντες Αγιασωτέλλη στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 12 προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες από το 1978 καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και επιλογές για τέντες και σκίαση
ΑΓΟΡΑ

Eιδικές εκπτώσεις στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας

Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Χρηματοδότηση για 24 αμπελουργούς Λέσβου και Λήμνου

Εντάσσονται στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων 2023 – 2024. Δείτε εδώ τις εκτάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα και τις χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πάσχα χωρίς ανάσταση για τους αγρότες βλέπει η Νέα Αριστερά

Αμφισβητεί την δυνατότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει τα 700 εκατ. ευρώ των αγροτικών επιδοτήσεων το Πάσχα το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Αριστεράς
ΕΛΛΑΔΑ

Στο 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη «Συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023».
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Μέχρι τις 26 Απριλίου η κατάθεση των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αμπελουργούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έως 65.000 τουρίστες από την Ευρώπη αναμένει η Λέσβος

Νέα αύξηση των αφίξεων τουριστών με τσάρτερ για το 2024 αναμένει ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς και σημειώνει την ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση τις περιόδους αιχμής.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοδο του πληθωρισμού στο 3,2%

Πάρτι αισχροκέρδειας στην αγορά των τροφίμων. Παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών μέτρων για την ακρίβεια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Λιγοστά τα παγκόσμια αποθέματα ελαιολάδου

Αλλά οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν. Αποχή από την αγορά του ελαιολάδου κάνουν οι έμποροι
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η χορήγηση de minimis σε κληρονόμους θανόντων αγροτών

Δείτε εδώ τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ