Υπέροχες γλυκές προτάσεις από το VASILIKI'S BAKERY SHOPή αλλιώς το φούρνο της Βασιλικής που βρίσκεται στην οδό Ίμβρου 2 και Κομνηνάκη γωνία.
Στο φούρνο της Βασιλικής μπορείτε να βρείτε από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι φρέσκο, ζεστό και μυρωδάτοψωμάκι καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από αλμυρές γεύσεις, για να συνοδέψετε τον καφέ, το πρωινό ή το κολατσιό σας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο ή στο σχολείο για τους μικρούς μαθητές. Αυτές τις γιορτές ο φούρνος της Βασιλικής μας κερνά τα καλύτερα παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά για να μυρίσει το σπίτι μας γιορτές και αγάπη.
Η συνταγή που προτείνει το VASILIKI'S BAKERY SHOP, είναι χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καρύδια και χρώματα ζαχαροπλαστικής, για να νιώσετε λίγο παιδιά πλάθοντας το αλεύρι με την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα
Προαιρετικά:
Οδηγίες μαγειρέματος
-Καταρχάς, τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι λίγα λίγα.
-Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το τριμμένο καρύδι και το εκχύλισμα πορτοκαλιού καλά να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να διαλυθεί και η ζάχαρη.
-Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν σπάει.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες για να σφίξει η ζύμη και να είναι εύκολο να ανοίξουμε το ζυμάρι χωρίς να σπάει.
-Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή και με το χέρι. Φροντίζουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού για να έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο ψήσιμο.
-Πλάθουμε σε μπισκότα με το χέρι ή κόβουμε με κουπάτ (τα δικά μου είναι: λουλούδι, καρδιά, φεγγάρι, τετράγωνο και αστέρι).😊
-Εναποθέτουμε τα μπισκότα στο ταψί με τη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου ένα τέταρτο. Αυτό έχει να κάνει σχέση με το πάχος και το μέγεθος που έχουμε δώσει στα μπισκότα μας, οπότε έχουμε το νου μας να μην αρπάξουν και να ψηθούν καλά.
-Όταν έχουν ροδίσει και ψηθεί καλά (χωρίς να καούν) σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε από το φούρνο.
- Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, απλά αναμειγνύουμε τα χρώματα στο ζυμάρι ή όλα μαζί ή χωριστά ζυμώνοντας μέχρι να πάρει χρώμα το ζυμάρι. Μετά ψυγείο για να σφίξει και πάει λέγοντας.