× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής

Το VASILIKI'S BAKERY SHOP κοντά σας και αυτές τις γιορτές, κερνάει χαμόγελα, μοσχομυριστό ψωμί και χειροποίητες νοστιμιές.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2023

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής

Υπέροχες γλυκές προτάσεις από το VASILIKI'S BAKERY SHOPή αλλιώς το φούρνο της Βασιλικής που βρίσκεται στην οδό Ίμβρου 2 και Κομνηνάκη γωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο φούρνο της Βασιλικής μπορείτε να βρείτε από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι φρέσκο, ζεστό και μυρωδάτοψωμάκι καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από αλμυρές γεύσεις, για να συνοδέψετε τον καφέ, το πρωινό ή το κολατσιό σας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο ή στο σχολείο για τους μικρούς μαθητές. Αυτές τις γιορτές ο φούρνος της Βασιλικής μας κερνά τα καλύτερα παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά για να μυρίσει το σπίτι μας γιορτές και αγάπη.


Η συνταγή που προτείνει το VASILIKI'S BAKERY SHOP, είναι χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καρύδια και χρώματα ζαχαροπλαστικής, για να νιώσετε λίγο παιδιά πλάθοντας το αλεύρι με την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, θέλουμε το ζυμάρι να μην σπάει)
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (και λιγότερο)

Προαιρετικά:

  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος
-Καταρχάς, τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι λίγα λίγα.
-Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το τριμμένο καρύδι και το εκχύλισμα πορτοκαλιού καλά να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να διαλυθεί και η ζάχαρη.
-Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν σπάει.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες για να σφίξει η ζύμη και να είναι εύκολο να ανοίξουμε το ζυμάρι χωρίς να σπάει.
-Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή και με το χέρι. Φροντίζουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού για να έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο ψήσιμο.
-Πλάθουμε σε μπισκότα με το χέρι ή κόβουμε με κουπάτ (τα δικά μου είναι: λουλούδι, καρδιά, φεγγάρι, τετράγωνο και αστέρι).😊
-Εναποθέτουμε τα μπισκότα στο ταψί με τη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου ένα τέταρτο. Αυτό έχει να κάνει σχέση με το πάχος και το μέγεθος που έχουμε δώσει στα μπισκότα μας, οπότε έχουμε το νου μας να μην αρπάξουν και να ψηθούν καλά.
-Όταν έχουν ροδίσει και ψηθεί καλά (χωρίς να καούν) σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε από το φούρνο.
- Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, απλά αναμειγνύουμε τα χρώματα στο ζυμάρι ή όλα μαζί ή χωριστά ζυμώνοντας μέχρι να πάρει χρώμα το ζυμάρι. Μετά ψυγείο για να σφίξει και πάει λέγοντας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Απαραίτητη η αναβάθμιση των ξενοδοχείων της Λέσβου

Τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου υπογράμμισε η προϊσταμένη της Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του Βορείου Αιγαίου Νίκη Χατζηστυλιανού
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τακτικός: Να αξιοποιηθεί το λιμάνι του Σιγρίου

Αναγκαία η αποσυμφόρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κατάρρευση τιμών στην αγορά του ελαιολάδου

Πτωτικό ντόμινο ξεκίνησε από την Πορτογαλία, επεκτάθηκε στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία μέσα σε λίγες μέρες
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξανά καθολική απαγόρευση στις μετακινήσεις αιγοπροβάτων

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Χάθηκαν 160.000 αιγοπρόβατα σε 14 μήνες

Η πλημμύρες στην Θεσσαλία, η πανώλη, η ευλογιά και ο καταρροϊκός πυρετός επέφεραν ισχυρό πλήγμα στον Ελληνικά κοπάδια
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ο εφιάλτης είναι εδώ»

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευλογιά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένες αφίξεις Τουρκων τουριστών για τη Γιορτή του Κάστανου

Με τέσσερα πλοία και εκατοντάδες επισκέπτες, η Μυτιλήνη υποδέχεται το τουριστικό κύμα από την Τουρκία για το Σαββατοκύριακο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουριστικός τομέας της Λέσβου αλλάζει επίπεδο

Καλύτερη οργάνωση, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερη δουλειά για να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον «Φιλάρετο»

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε συναγερμό η κτηνοτροφία της Λέσβου μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς

Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι σε όλες τις εκτροφές που είναι σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τα Δάφια ενώ υπάρχει σοβαρή ανησυχία με δεδομένο ότι o ιός είναι πολύ υψηλής μολυσματικότητας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Από χαμηλά ξεκινούν οι τιμές του ελαιολάδου στη Λέσβο

Λιγοστές οι διαθέσιμες ποσότητες στο νησί παρότι η συγκομιδή ξεκίνησε στα μέσα του Οκτωβρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια σημαντική συζήτηση για τουριστικό προϊόν της Λέσβου

Επιτυχημένη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λέσβου που έβαλε επί τάπητος μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο