× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής

Το VASILIKI'S BAKERY SHOP κοντά σας και αυτές τις γιορτές, κερνάει χαμόγελα, μοσχομυριστό ψωμί και χειροποίητες νοστιμιές.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2023

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής
' χρόνος ανάγνωσης

Υπέροχες γλυκές προτάσεις από το VASILIKI'S BAKERY SHOPή αλλιώς το φούρνο της Βασιλικής που βρίσκεται στην οδό Ίμβρου 2 και Κομνηνάκη γωνία.

Στο φούρνο της Βασιλικής μπορείτε να βρείτε από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι φρέσκο, ζεστό και μυρωδάτοψωμάκι καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από αλμυρές γεύσεις, για να συνοδέψετε τον καφέ, το πρωινό ή το κολατσιό σας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο ή στο σχολείο για τους μικρούς μαθητές. Αυτές τις γιορτές ο φούρνος της Βασιλικής μας κερνά τα καλύτερα παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά για να μυρίσει το σπίτι μας γιορτές και αγάπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η συνταγή που προτείνει το VASILIKI'S BAKERY SHOP, είναι χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καρύδια και χρώματα ζαχαροπλαστικής, για να νιώσετε λίγο παιδιά πλάθοντας το αλεύρι με την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, θέλουμε το ζυμάρι να μην σπάει)
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (και λιγότερο)

Προαιρετικά:

  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος
-Καταρχάς, τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι λίγα λίγα.
-Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το τριμμένο καρύδι και το εκχύλισμα πορτοκαλιού καλά να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να διαλυθεί και η ζάχαρη.
-Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν σπάει.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες για να σφίξει η ζύμη και να είναι εύκολο να ανοίξουμε το ζυμάρι χωρίς να σπάει.
-Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή και με το χέρι. Φροντίζουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού για να έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο ψήσιμο.
-Πλάθουμε σε μπισκότα με το χέρι ή κόβουμε με κουπάτ (τα δικά μου είναι: λουλούδι, καρδιά, φεγγάρι, τετράγωνο και αστέρι).😊
-Εναποθέτουμε τα μπισκότα στο ταψί με τη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου ένα τέταρτο. Αυτό έχει να κάνει σχέση με το πάχος και το μέγεθος που έχουμε δώσει στα μπισκότα μας, οπότε έχουμε το νου μας να μην αρπάξουν και να ψηθούν καλά.
-Όταν έχουν ροδίσει και ψηθεί καλά (χωρίς να καούν) σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε από το φούρνο.
- Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, απλά αναμειγνύουμε τα χρώματα στο ζυμάρι ή όλα μαζί ή χωριστά ζυμώνοντας μέχρι να πάρει χρώμα το ζυμάρι. Μετά ψυγείο για να σφίξει και πάει λέγοντας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Μετά το «πάγωμα» των ενισχύσεων και την εξάπλωση της ευλογιάς, οι παραγωγοί ενώνουν δυνάμεις – Η ΕΘΕΑΣ καλεί σε πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος: Γνώριζε το Μαξίμου όσο συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε πως η Προεδρεία της κυβέρνησης γνώριζε τι γίνονταν με τις αγροτικές επιδοτήσεις