× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαχταριστές γεύσεις και αρώματα γιορτών στο Φλοκάκι

Στο κέντρο της αγοράς στη Μυτιλήνης το γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης μας σας περιμένει για να σας κεράσει φρέσκες γλυκές αμαρτίες με σοκολάτα, σιρόπι κρέμα και αμύγδαλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2023

Λαχταριστές γεύσεις και αρώματα γιορτών στο Φλοκάκι
' χρόνος ανάγνωσης

Περπατάμε στην Ερμού της Μυτιλήνηςημέρες γιορτών ή καθημερινές, φορτωμένοι και φορτωμένες με ψώνια και πολλή κούραση και ξαφνικά μια γλυκιά μυρωδιά από λαχταριστό γλυκό, μας παίρνει από το χέρι και μας παρασέρνει μέχρι το κέντρο της αγοράς στο αγαπημένο ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι.

Το Φλοκάκι είναι το στέκι μικρών και μεγάλων από το 1983 για όλες τιςανομολόγητες αμαρτίες μας, με αμύγδαλο, σοκολάτα, κρέμα και σιρόπι.Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση ζαχαροπλαστών στην οδό Ερμού 70 που από γενιά σε γενιά συνεχίζει να ξεχωρίζει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στο νησί. Πρωταρχικός στόχοςτου καταστήματος είναι οι πελάτες τουνα νιώθουν σίγουροι ότι απολαμβάνουν γλυκά υψηλής ποιότητας, φτιαγμένα πάντα με τα πιο αγνά υλικά, με παραδοσιακές συνταγές και πάνω από όλα με μεράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διατηρώντας αναλλοίωτη την παράδοση της οικογένειας το ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι προσφέρει μια μοναδική ποικιλία γλυκισμάτων που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Εκεί θα βρούμε μεγάλη ποικιλία από πάστες, κεράσματα, τούρτες, κέικ, κουλουράκια, σιροπιαστά, σοκολατάκια κλπ. Μην ξεχάστε να δοκιμάστε τα μυρωδάτα αμυγδαλωτά και τους φρεσκοψημένους εργολάβους για να γεμίσει το στόμα σας γλύκα και αρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος τις γιορτές το Φλοκάκιμάς περιμένει με όλες τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και για εσάς που αγαπάτε τα ανακατέματα στην κουζίνα, σας προτείνει να φτιάξετε μυρωδάτους, εύκολους κουραμπιέδες, για να μυρίσει το σπίτι σας γιορτές και φρέσκο βούτυρο.

Εύκολοι κουραμπιέδες από το ζαχαροπλαστείο «Φλοκάκι»
Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
250 γρ. Βούτυρο αιγοπρόβειο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1200 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. Αμύγδαλο με φλούδα ψημένο χοντροκομμένο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη για 5 λεπτά.
Βάζουμε το φτερό, προσθέτουμε στον κάδο μας το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε χαμηλήταχύτητα ώσπου να γίνει ένα τριφτό ζυμαράκι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και καλύπτουμε εντελώς τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταρροϊκός πυρετός πλήττει τα κοπάδια στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τριπλός κίνδυνος για την κτηνοτροφία της Λέσβου και της Λήμνου: αφθώδης πυρετός, ευλογιά των προβάτων και τώρα καταρροϊκός πυρετός – Άμεση ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών με κτηνιάτρους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η τρίτη διαβροχή κατά του δάκου στη Λέσβο

Από τις 25 Αυγούστου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εντείνει τις προσπάθειες για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δεν παραλαμβάνουμε ημιτελή έργα» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μουτζούρης

Στόχος η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και η ολοκλήρωση κρίσιμων έργων- Ποια «τρέχουν» είπε εφ' όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τον Μανταμάδο έως το Μόλυβο για βουτιές, εξερεύνηση, διάβασμα, μεζέδες και ύπνο

Βουνό… γιαλό πηγαίνουμε κι όλο ομορφιές γευόμαστε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή κρασιού στον Αγιο Δημήτριο Λήμνου

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 22 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 53,68 εκατ. ευρώ σε 67.677 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΕΛΛΑΔΑ

Τί ισχύει για τις κατασχέσεις μετά από ρύθμιση χρεών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγουστιάτικη ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων της Ισπανίας δίνει τον τόνο στην αγορά που κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΟΣ Σάμου: Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Ο Συνεταιρισμός ζητά από τους παραγωγούς μέλη του να παραδίδουν σταφύλια με βαθμό γλυκύτητας άνω των 14,0 Be (μπομε) για την καλύτερη οινοποίηση των γλυκών οίνων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νησιώτης; Ναι. Δικαιούχος; Μόνο αν δεν πας μακριά!

Καταγγελία του Δημήτρη Μάντζαρη για μη χορήγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου