Λαχταριστές γεύσεις και αρώματα γιορτών στο Φλοκάκι
Στο κέντρο της αγοράς στη Μυτιλήνης το γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης μας σας περιμένει για να σας κεράσει φρέσκες γλυκές αμαρτίες με σοκολάτα, σιρόπι κρέμα και αμύγδαλο
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2023
Περπατάμε στην Ερμού της Μυτιλήνηςημέρες γιορτών ή καθημερινές, φορτωμένοι και φορτωμένες με ψώνια και πολλή κούραση και ξαφνικά μια γλυκιά μυρωδιά από λαχταριστό γλυκό, μας παίρνει από το χέρι και μας παρασέρνει μέχρι το κέντρο της αγοράς στο αγαπημένο ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι.
Το Φλοκάκι είναι το στέκι μικρών και μεγάλων από το 1983 για όλες τιςανομολόγητες αμαρτίες μας, με αμύγδαλο, σοκολάτα, κρέμα και σιρόπι.Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση ζαχαροπλαστών στην οδό Ερμού 70 που από γενιά σε γενιά συνεχίζει να ξεχωρίζει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στο νησί. Πρωταρχικός στόχοςτου καταστήματος είναι οι πελάτες τουνα νιώθουν σίγουροι ότι απολαμβάνουν γλυκά υψηλής ποιότητας, φτιαγμένα πάντα με τα πιο αγνά υλικά, με παραδοσιακές συνταγές και πάνω από όλα με μεράκι.
Διατηρώντας αναλλοίωτη την παράδοση της οικογένειας το ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι προσφέρει μια μοναδική ποικιλία γλυκισμάτων που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Εκεί θα βρούμε μεγάλη ποικιλία από πάστες, κεράσματα, τούρτες, κέικ, κουλουράκια, σιροπιαστά, σοκολατάκια κλπ. Μην ξεχάστε να δοκιμάστε τα μυρωδάτα αμυγδαλωτά και τους φρεσκοψημένους εργολάβους για να γεμίσει το στόμα σας γλύκα και αρώματα.
Φέτος τις γιορτές το Φλοκάκιμάς περιμένει με όλες τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και για εσάς που αγαπάτε τα ανακατέματα στην κουζίνα, σας προτείνει να φτιάξετε μυρωδάτους, εύκολους κουραμπιέδες, για να μυρίσει το σπίτι σας γιορτές και φρέσκο βούτυρο.
Εύκολοι κουραμπιέδες από το ζαχαροπλαστείο «Φλοκάκι»
Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
250 γρ. Βούτυρο αιγοπρόβειο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1200 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. Αμύγδαλο με φλούδα ψημένο χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη για 5 λεπτά.
Βάζουμε το φτερό, προσθέτουμε στον κάδο μας το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε χαμηλήταχύτητα ώσπου να γίνει ένα τριφτό ζυμαράκι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και καλύπτουμε εντελώς τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη.