× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαχταριστές γεύσεις και αρώματα γιορτών στο Φλοκάκι

Στο κέντρο της αγοράς στη Μυτιλήνης το γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης μας σας περιμένει για να σας κεράσει φρέσκες γλυκές αμαρτίες με σοκολάτα, σιρόπι κρέμα και αμύγδαλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2023

Λαχταριστές γεύσεις και αρώματα γιορτών στο Φλοκάκι

Περπατάμε στην Ερμού της Μυτιλήνηςημέρες γιορτών ή καθημερινές, φορτωμένοι και φορτωμένες με ψώνια και πολλή κούραση και ξαφνικά μια γλυκιά μυρωδιά από λαχταριστό γλυκό, μας παίρνει από το χέρι και μας παρασέρνει μέχρι το κέντρο της αγοράς στο αγαπημένο ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Φλοκάκι είναι το στέκι μικρών και μεγάλων από το 1983 για όλες τιςανομολόγητες αμαρτίες μας, με αμύγδαλο, σοκολάτα, κρέμα και σιρόπι.Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση ζαχαροπλαστών στην οδό Ερμού 70 που από γενιά σε γενιά συνεχίζει να ξεχωρίζει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στο νησί. Πρωταρχικός στόχοςτου καταστήματος είναι οι πελάτες τουνα νιώθουν σίγουροι ότι απολαμβάνουν γλυκά υψηλής ποιότητας, φτιαγμένα πάντα με τα πιο αγνά υλικά, με παραδοσιακές συνταγές και πάνω από όλα με μεράκι.

Διατηρώντας αναλλοίωτη την παράδοση της οικογένειας το ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι προσφέρει μια μοναδική ποικιλία γλυκισμάτων που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Εκεί θα βρούμε μεγάλη ποικιλία από πάστες, κεράσματα, τούρτες, κέικ, κουλουράκια, σιροπιαστά, σοκολατάκια κλπ. Μην ξεχάστε να δοκιμάστε τα μυρωδάτα αμυγδαλωτά και τους φρεσκοψημένους εργολάβους για να γεμίσει το στόμα σας γλύκα και αρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος τις γιορτές το Φλοκάκιμάς περιμένει με όλες τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και για εσάς που αγαπάτε τα ανακατέματα στην κουζίνα, σας προτείνει να φτιάξετε μυρωδάτους, εύκολους κουραμπιέδες, για να μυρίσει το σπίτι σας γιορτές και φρέσκο βούτυρο.

Εύκολοι κουραμπιέδες από το ζαχαροπλαστείο «Φλοκάκι»
Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
250 γρ. Βούτυρο αιγοπρόβειο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1200 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. Αμύγδαλο με φλούδα ψημένο χοντροκομμένο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη για 5 λεπτά.
Βάζουμε το φτερό, προσθέτουμε στον κάδο μας το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε χαμηλήταχύτητα ώσπου να γίνει ένα τριφτό ζυμαράκι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και καλύπτουμε εντελώς τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότεροι επιβάτες λιγότερες πτήσεις

Αύξηση 7,4% της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης αλλά μείωση κατά 4,4% των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Τέντες με στυλ και γούστο για σκιά χειμώνα‑καλοκαίρι!

Το κατάστημα Τέντες Αγιασωτέλλη στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 12 προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες από το 1978 καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και επιλογές για τέντες και σκίαση
ΑΓΟΡΑ

Eιδικές εκπτώσεις στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας

Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Χρηματοδότηση για 24 αμπελουργούς Λέσβου και Λήμνου

Εντάσσονται στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων 2023 – 2024. Δείτε εδώ τις εκτάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα και τις χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πάσχα χωρίς ανάσταση για τους αγρότες βλέπει η Νέα Αριστερά

Αμφισβητεί την δυνατότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει τα 700 εκατ. ευρώ των αγροτικών επιδοτήσεων το Πάσχα το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Αριστεράς
ΕΛΛΑΔΑ

Στο 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη «Συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023».
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Μέχρι τις 26 Απριλίου η κατάθεση των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αμπελουργούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έως 65.000 τουρίστες από την Ευρώπη αναμένει η Λέσβος

Νέα αύξηση των αφίξεων τουριστών με τσάρτερ για το 2024 αναμένει ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς και σημειώνει την ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση τις περιόδους αιχμής.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοδο του πληθωρισμού στο 3,2%

Πάρτι αισχροκέρδειας στην αγορά των τροφίμων. Παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών μέτρων για την ακρίβεια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Λιγοστά τα παγκόσμια αποθέματα ελαιολάδου

Αλλά οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν. Αποχή από την αγορά του ελαιολάδου κάνουν οι έμποροι
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η χορήγηση de minimis σε κληρονόμους θανόντων αγροτών

Δείτε εδώ τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ