× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για αιτήσεις

Πότε εκπνέει η προθεσμία σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2023

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για αιτήσεις

Άνοιξε, σήμερα 19  Δεκεμβρίου και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, για την υποβολή αίτησης επιδόματος παιδιού για το έτος 2023 και με καταληκτική ημερομηνία τη 15η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από σήμερα για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμα υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2023 και για όσους πολίτες άρχισαν τη δημιουργία αίτησης Α21, αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou (κάνετε κλικ εδώ) μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2024. Μετά τις 15/01/2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή για το έτος 2023.
Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Επίδομα Παιδιού, μπορούν να επισκεφθούν την σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ στη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/

Πότε πληρώνεται η επόμενη δόση του επιδόματος παιδιού
Την Παρασκευή (22/12) θα πληρωθεί το επίδομα του ΟΠΕΚΑ, μαζί με τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος , το επίδομα παιδιού Α21 και τα αναπηρικά επιδόματα.
Αναλυτικά, επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού θα λάβουν περίπου 800.000 δικαιούχοι και το κόστος ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ. Προσαυξημένη κατά 50% θα είναι η δόση του επιδόματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Δεκεμβρίου για περίπου 210.000 ωφελούμενους. Τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και οι δικαιούχοι του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή περιπου 225.000 άτομα θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού με δύο παιδιά που είναι να λάβουν επιδομα ύψους 140 ευρώ, θα λάβουν 350 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού με ένα παιδί που λαμβάνουν σήμερα 28 ευρώ τον μήνα, θα λάβουν 70 ευρώ. Ακόμα, οι δικαιούχοι που λαμβάνουν σήμερα 84 ευρώ, θα λάβουν 210 ευρώ τον μήνα Δεκέμβριο. Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν σήμερα 280 ευρώ, θα λάβουν 700 ευρώ τον Δεκέμβριο. Εκείνοι που λαμβάνουν σήμερα 140 ευρώ, θα λάβουν 350 ευρώ και δικαιούχοι που λαμβάνουν σήμερα 420 ευρώ τον μήνα, θα λάβουν 1.050 ευρώ τον Δεκέμβριο.

 

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ