× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Περιφέρεια στην έκθεση της Σμύρνης

Στόχος η τουρκική τουριστική αγορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2023

H Περιφέρεια στην έκθεση της Σμύρνης
' χρόνος ανάγνωσης

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά στην 17η Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου, προβάλλοντας ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2023 χρηματοδότησε με το ποσό των 10.000 € παράλληλη εκδήλωση στον πολυχώρο Bon Vivant στο πλαίσιο της Έκθεσης, σε συνεργασία με την ΕΛΕΑ-ΑΜΚΕ –Επιμελητηριακή Λεσβιακή Εταιρία Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, ο οποίος είχε επαφές και συζητήσεις με φορείς και επαγγελματίες της Σμύρνης, ενώ συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφτεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Έκθεση της Σμύρνης συνέπεσε με την είδηση της χορήγησης βίζας σε Τούρκους Πολίτες και ως εκ τούτου ήταν ακόμη μεγαλύτερη η αξία της παρουσίας των νησιών μας εκεί. Η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό παρών τόσο με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νύκτα ο οποίος είχε σημαντικές επαφές και συμφωνίες με φορείς και επαγγελματίες, όσο και με την χρηματοδότηση της βασικής εκδήλωσης προβολής των νήσων μας στο περιθώριο της Έκθεσης. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε μπει μπροστά σε θέματα τουριστικής προβολής του Βορείου Αιγαίου και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας αυτών ήδη έχουν φανεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας δήλωσε:

«Ήταν άκρως πετυχημένη η προβολή των νησιών μας στη Σμύρνη και καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας. Η υποδοχή των αντιπροσωπειών μας ήταν εξαιρετική, μετέφερα τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη και υπήρξε μεγάλη επιθυμία να μας επισκεφθούν. Υπήρξε επικοινωνία και επαφή με τον φίλο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, ο οποίος κάνει το παν για να προβληθούν τα νησιά μας στην Τουρκία και να αναπτυχθούν οι τουριστικές σχέσεις. Μου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί επίσημα τη Χίο αλλά και τα αλλά νησιά για να έχει άμεση επαφή και επικοινωνία με τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού, να ακούσει τις προτάσεις τους και να συνδράμει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του τουρισμού με τη γείτονα χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη φιλοξενία και τη συνδρομή του. Το θέμα της βίζας έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα νησιά μας πλέον και χαίρομαι που η Περιφερειακή Αρχή με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη μας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη αυτή».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ξεκινούν οι εξαγωγές ώριμων τυριών – Νέα μέτρα στήριξης»

Συνάντηση Ιάσονα Πιπίνη με Μαργαρίτη Σχοινά για τη Λέσβο
«Ξεκινούν οι εξαγωγές ώριμων τυριών – Νέα μέτρα στήριξης»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου για στήριξη των κτηνοτρόφων

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 27/4 στις 11.30 στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου
Στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου για στήριξη των κτηνοτρόφων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μέχρι την Δευτέρα 27 Απρίλη τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Μικρή παράταση για το δημοφιλές πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που απευθύνεται σε εργαζόμενους και ανέργους
Μέχρι την Δευτέρα 27 Απρίλη τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο σημείο πώλησης για το κρασί της Ανεμώτιας

Η κάβα Οινολόγιο στου Ζωγράφου υποδέχεται στα βιολογικά ηφαιστειακά κρασιά της Λέσβου
Νέο σημείο πώλησης για το κρασί της Ανεμώτιας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ομερτά» για τον αφθώδη καταγγέλλει ο Δουδωνής

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αφήνει την Λέσβο να πεθάνει
«Ομερτά» για τον αφθώδη καταγγέλλει ο Δουδωνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγή στο δρομολόγιο του Aqua Blue λόγω απεργίας

Μετατίθεται για το Σάββατο 02 Μάη η αναχώρηση από Λαύριο και τροποποιείται το πρόγραμμα του
Αλλαγή στο δρομολόγιο του Aqua Blue λόγω απεργίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων λόγω της απεργίας την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται οι ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων Νήσος Σάμος, Blue Star 1 και Blue Star Myconos
Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων λόγω της απεργίας την Πρωτομαγιά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο πλευρό των μαθητών κτηνοτροφικών οικογενειών εκπαιδευτικοί της Αντισσας

Δήλωση στήριξης με αιχμή στις επιπτώσεις της κρίσης και πρόταση για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ
Στο πλευρό των μαθητών κτηνοτροφικών οικογενειών εκπαιδευτικοί της Αντισσας
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν 1,17 δις ευρώ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Δείτε εδώ τις συντάξεις, τα βοηθήματα και τα επιδόματα που θα καταβληθούν από 27 ως 30 Απριλίου
Πληρώνουν 1,17 δις ευρώ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πίεση για άμεσες αποζημιώσεις και αλλαγή στρατηγικής στη διαχείριση της νόσου

Συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου τη Δευτέρα 27 Απριλίου με αφορμή την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Σπύρου Πρωτοψάλτη.
Πίεση για άμεσες αποζημιώσεις και αλλαγή στρατηγικής στη διαχείριση της νόσου
ΑΓΡΟΤΕΣ

H ΑΑΔΕ βάζει τις αγροτικές επιδοτήσεις στην τσέπη της

Καταγγελίες για καθυστερήσεις πληρωμών και προτεραιότητα στην είσπραξη οφειλών αντί στήριξης της αγροτικής παραγωγής
H ΑΑΔΕ βάζει τις αγροτικές επιδοτήσεις στην τσέπη της
ΕΛΛΑΔΑ

Γονατίζει τους φούρνους το ενεργειακό κόστος

Στα όρια λειτουργίας πολλές επιχειρήσεις με αυξημένα έξοδα και μειωμένα περιθώρια κέρδους
Γονατίζει τους φούρνους το ενεργειακό κόστος