× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Περιφέρεια στην έκθεση της Σμύρνης

Στόχος η τουρκική τουριστική αγορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2023

H Περιφέρεια στην έκθεση της Σμύρνης

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά στην 17η Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου, προβάλλοντας ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2023 χρηματοδότησε με το ποσό των 10.000 € παράλληλη εκδήλωση στον πολυχώρο Bon Vivant στο πλαίσιο της Έκθεσης, σε συνεργασία με την ΕΛΕΑ-ΑΜΚΕ –Επιμελητηριακή Λεσβιακή Εταιρία Ανάπτυξης.

Παράλληλα το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, ο οποίος είχε επαφές και συζητήσεις με φορείς και επαγγελματίες της Σμύρνης, ενώ συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφτεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Έκθεση της Σμύρνης συνέπεσε με την είδηση της χορήγησης βίζας σε Τούρκους Πολίτες και ως εκ τούτου ήταν ακόμη μεγαλύτερη η αξία της παρουσίας των νησιών μας εκεί. Η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό παρών τόσο με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νύκτα ο οποίος είχε σημαντικές επαφές και συμφωνίες με φορείς και επαγγελματίες, όσο και με την χρηματοδότηση της βασικής εκδήλωσης προβολής των νήσων μας στο περιθώριο της Έκθεσης. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε μπει μπροστά σε θέματα τουριστικής προβολής του Βορείου Αιγαίου και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας αυτών ήδη έχουν φανεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας δήλωσε:

«Ήταν άκρως πετυχημένη η προβολή των νησιών μας στη Σμύρνη και καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας. Η υποδοχή των αντιπροσωπειών μας ήταν εξαιρετική, μετέφερα τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη και υπήρξε μεγάλη επιθυμία να μας επισκεφθούν. Υπήρξε επικοινωνία και επαφή με τον φίλο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, ο οποίος κάνει το παν για να προβληθούν τα νησιά μας στην Τουρκία και να αναπτυχθούν οι τουριστικές σχέσεις. Μου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί επίσημα τη Χίο αλλά και τα αλλά νησιά για να έχει άμεση επαφή και επικοινωνία με τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού, να ακούσει τις προτάσεις τους και να συνδράμει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του τουρισμού με τη γείτονα χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη φιλοξενία και τη συνδρομή του. Το θέμα της βίζας έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα νησιά μας πλέον και χαίρομαι που η Περιφερειακή Αρχή με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη μας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη αυτή».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης