× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ορκωμοσία και βραβεύσεις για τους φοιτητές του Περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Γεωγραφίας στον Λόφο Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2023

Ορκωμοσία και βραβεύσεις για τους φοιτητές του Περιβάλλοντος

Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή καθομολόγησης (ορκωμοσία) και απονομής πτυχίων σε αποφοίτους του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ορκίστηκαν συνολικά τριάντα πέντε (35) φοιτητές και φοιτήτριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγορεύτηκε σε Ομότιμο Καθηγητή ο αφυπηρετήσας  Καθηγητής του Τμήματος κύριος Δίας Χαραλαμπόπουλος. Ο κύριος Χαραλαμπόπουλος διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος το 1997. Οργάνωσε και δίδαξε για μακρύ χρονικό διάστημα τα μαθήματα που σχετίζονται με την Παραγωγή και τη Διαχείριση της Ενέργειας.Παράλληλα, ανέπτυξε πρωτοπόρα έρευνα σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιβλέποντας σειρά πτυχιακών εργασιών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών.Ο κύριοςΧαραλαμπόπουλος υπήρξε Διευθυντής στο Εργαστήριο Διαχείρισης Ενέργειας του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνικούς πόρους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν επίσης Βραβεία Αριστείας σε δώδεκα (12) προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος, που οι εργασίες τους δημοσιεύτηκε σε διεθνή επιστημονικά περιοδικάεντός του 2022. Οι βραβευθέντες φοιτητές και φοιτήτριες ήταν:

 • Η κυρία Ταξιαρχούλα – Τζωάννα Χτενέλλη, που σε συνεργασία με τον Καθηγητή κύριο Παναγιώτη Δημητρακόπουλο δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Theresponsetofirebytwoeusocialbeespecies»στοπεριοδικόEcologicalEntomology.
 • Η κυρίαΜαρία Νομικού,που σε συνεργασία με τον Καθηγητή κύριο Παναγιώτη Δημητρακόπουλο δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Exploring localpublicsupport for protected areas: What social factor sinfluencestated and active support  among local people» στο περιοδικό Environmental Science &  Policy.
 • Η κυρία Κλειώ – Μαρία Γαγάνη, που σε συνεργασία με τον Καθηγητή  Ανδρέα Τρούμπη δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Probabilistic wild fire risk assessment and modernization transitions: the case of Greece» στο περιοδικό Fire.
 • O κύριος Χαράλαμπος Σιδερόπουλος, που σε συνεργασία με τον Καθηγητή κύριο Ανδρέα Τρούμπη δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Conservation narratives and biblio grammaticnetworks in the conservation landscape» στο περιοδικό EnvironmentalConservation.
 • Ο κύριος Μιχαήλ Δεληγιάννης, που σε συνεργασία με τον Καθηγητή κύριο Αθανάσιο Στασινάκη δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Combineduse of strictly anaerobic MBBR and aerobic MBR for municipal waste watertreatment and removal of pharmaceuticals» στο περιοδικό JournalofEnvironmentalManagement.
 • Η κυρία Μαργαρίτα Κοκκινάκη και ο κύριος Μάριος Σινβάρε, που σε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κυρία Όλγα-Ιωάννα Καλαντζήδημοσίευσαν εργασία με τίτλο «KeepCalmandGoOut: UrbanNatureExposure, MentalHealth, andPerceivedValueduringtheCOVID-19 Lockdown» στο περιοδικό Sustainability.
 • Ο κύριος Παναγιώτης Ξυπολιάς, που σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή κύριο Δημήτριο Λέκκα δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Hydrothermal carbonization of dry anaerobic digestion residuesderived from food and agro wastes in  Lesvos Island» στο περιοδικό Energies.
 • Ο κύριος Δημήτρης Λιάκος, που σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή κύριο Στέργιο Βακάλη δημοσίευσε εργασία με τίτλο «The role of hydrochar on the production of biogas and volatilefattyacidsduringanaerobicdigestion of cheese whey waste water» στο περιοδικό Sustainable Chemistry and Pharmacy.
 • Ο κύριος Μιχαήλ Λαγκαδάς, που σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή κύριο Μιχαήλ Φουντουλάκη δημοσίευσεεργασίαμετίτλο «Vertical flow constructed wetlands as green facades and gardens for on-site greywater treatment in buildings: Two-year mesocosm study on removal performance» στο περιοδικό Science of the Total Environment.
 • Ο κύριος Δημήτριος Καλαντζής, που σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή κύριο Μιχαήλ Φουντουλάκη δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Granular activated carbon stimulates biogas production in pilot-scale anaerobic digester treating agro-industrial wastewater» στο περιοδικό Bioresource Technology.
 • Η κυρία Σπυριδούλα Σχίζα, που σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή κύριο Μιχαήλ Φουντουλάκη δημοσίευσε εργασία με τίτλο «Use of climbing and ornamental plants in vertical flow constructed wetlands treating greywater”στο περιοδικό Journal of Water Process Engineering.

Απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος κύριο Μιχαήλ Φουντουλάκη. Ο κύριος Φουντουλάκης υπηρετεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος από το 2018 και διδάσκει τα μαθήματα της Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας, της Οικολογικής Μηχανικής και της Αποκατάστασης Ρυπασμένων Οικοσυστημάτων. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.  Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η αξιοποίηση των αποβλήτων για παραγωγή ενέργειας, η επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων και η ανάπτυξη φυσικών συστημάτων χαμηλού κόστους για την επεξεργασία επιβαρυμένων υδάτινων απορροών. Αξίζει να σημειωθεί πως το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας απονέμεται στον Διδάσκοντα, που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις αξιολογήσεις των μαθημάτων, που κάνουν οι φοιτητές του Τμήματος κάθε έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό απηύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης ο Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης, Εξωστρέφειας και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Ευστράτιος Γεωργούλας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος Καθηγητής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος Καθηγητής Αθανάσιος Στασινάκης και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευθυμία Λεζγκίδου. Την παρουσίαση του έργου του Ομότιμου Καθηγητή Δία Χαραλαμπόπουλου έκανε ο Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Χριστόδουλος Πηλίνης.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεύτερη θέση για την Ελένη Ταξιαρχούλα Σκορδά

Διακρίθηκε στον 13ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς

Έξι κρούσματα στην Ελλάδα το 2024
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υψηλές επιδόσεις για τους μαθητές/τριες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό γλωσσομάθειας KGL Contest
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ Λέσβου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΥΓΕΙΑ

Θερμοκοιτίδα τελευταίας τεχνολογίας προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στα πλαίσια της αναβάθμισης της Νεογνολογικής Μονάδας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Αναμένεται η ψήφιση του στις 8 Μαρτίου 2024
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ολα τα «SOS» των πανελλαδικών εξετάσεων σε μία εκδήλωση

Αγχος και διαχείρισή του για τους υποψήφιους και τους γονείς τους, στο επίκεντρο της εκδήλωσης που οργανώνουν Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ενωση Γονέων, λέει η ψυχολόγος Στέλλα Σπύρου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

28 πρόσφυγες – μετανάστες στη Λήμνο

Θα μεταφερθούν στην Μυτιλήνη. Ένας 25χρονος συνελήφθη και κατηγορείται ως διακινητής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Λέσβου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου, η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Λέσβου και η ΠΕΣ/ΟΤΕ Βορείου Αιγαίου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση
ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των φοιτητών

141 φοιτητές και φοιτήτριες του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος συμπαρίστανται στους αγωνιζόμενους φοιτητές και φοιτήτριες
ΕΛΛΑΔΑ

Εκπτώσεις στα εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ισχύει για όσους θα μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας από 23 ως 26 Φεβρουαρίου