× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαθητές της Τουρκίας στο Απολιθωμένο Δάσος

Εκπαιδευτική επίσκεψη που εγκαινιάζει νέες συνεργασίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2023

Μαθητές της Τουρκίας στο Απολιθωμένο Δάσος
' χρόνος ανάγνωσης

Γεμάτοι με νέες εμπειρίες και ενθουσιασμένοι ολοκλήρωσαν τη βιωματική εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οι μαθητές του Λυκείου Açi από την Τουρκία.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου από την Ιαπωνία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια επικοινωνίας του Σχολείου με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και προετοιμάστηκε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου από την Τουρκία έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσπάθειες του Μουσείου, το οποίο έχει σχεδιάσει ένα 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά για τους μαθητές από την Τουρκία, το οποίο έχει μεταφράσει στην Τούρκικη γλώσσα και το έχει προωθήσει στα σχολεία της Τουρκίας αλλά και δράσεων ενημέρωσης για τις δυνατότητες εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Απολιθωμένο Δάσος και τη Λέσβο που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο.

Το Λυκείο Açi από την Τουρκία είναι ένα σχολείο με περισσότερους από 400 μαθητές που περιλαμβάνει τάξεις όλων των τις βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι μαθητές του σχολείου ασχολούνται ιδιαίτερα με τη συμμετοχή δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Οι μαθητές αρχικά με τη βοήθεια ειδικής εκπαιδευτικής προβολής στην Τούρκικη γλώσσα γνώρισαν με παραστατικό τρόπο τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους, τα απολιθωμένα φυτά του δάσους, την ηφαιστειότητα και τη συμβολή της στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και τα στάδια ανασκαφής και συντήρησης απολιθωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και γνώρισαν τη μοναδικότητα των απολιθωμάτων, την εξέλιξη της ζωής στη γη μέσα από τα απολιθώματα, την εξέλιξη των φυτών στη γη, τα ηφαιστειακά κέντρα της Λέσβου, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου αλλά και τους παράγοντες που συνέβαλαν στη σημερινή μορφή του Αιγαίου.

Ακολούθησε περιήγηση και ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πάρκο Σιγρίου, όπου γνώρισαν τα μοναδικά ριζικά συστήματα και τους εντυπωσιακούς ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησής τους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι ήταν οι μαθητές από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δραστηριότητα συντήρησης απολιθωμάτων. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία και υλικά συντήρησης απολιθωμάτων, ακολούθησαν βήμα βήμα τα στάδια συντήρησης φυτικών απολιθωμάτων, καθάρισαν και συντήρησαν τμήματα απολιθωμένων κορμών από την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες προστασίας του Απολιθωμένου Δάσους και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά του που το κατατάσσουν ως ένα μοναδικό φυσικό μνημείο παγκοσμίως.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Τουρκία αναχωρώντας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου και τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον προσεχή Μάρτιο, όπου μια νέα ομάδα μαθητών θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος. 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έλεγχος στο Τελωνείο Μυτιλήνης αποκάλυψε σφαίρες και λαθραία τσιγάρα

Στα χέρια των αρχών ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των παράνομων προϊόντων
Έλεγχος στο Τελωνείο Μυτιλήνης αποκάλυψε σφαίρες και λαθραία τσιγάρα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ψηφιακή πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αγορά εργασίας στον τουρισμό

Το ερευνητικό έργο «Skillscapes» παρακολουθεί τις τάσεις της τουριστικής αγοράς εργασίας και παρέχει εργαλεία για επιχειρήσεις, φορείς και εργαζομένους
Ψηφιακή πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αγορά εργασίας στον τουρισμό
ΥΓΕΙΑ

Προκηρύσσεται θέση παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Δήλωση της Ελένης Μακρή, διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας μετά το ρεπορτάζ του «Ν»
Προκηρύσσεται θέση παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μπλόκο στη μεταφορά πυρομαχικών από την Τουρκία στη Λέσβο

Σιωπηλοί απέναντι στους αστυνομικούς οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες ενώ ερευνάται ο τελικός προορισμός των σφαιρών
Μπλόκο στη μεταφορά πυρομαχικών από την Τουρκία στη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ερχεται «κόφτης» για την είσοδο στο Νοσοκομείο

Εφ' όλης της ύλης στο «Ν» 99 fm, η Ζήνα Κακναβάτου, ταμίας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου και μέλος της ΔΗΠΑΚ (Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης
Ερχεται «κόφτης» για την είσοδο στο Νοσοκομείο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Κεντέρεια» meeting στίβου με διεθνή βαθμολογία στη Μυτιλήνη

Αθλητές από πέντε χώρες, μέλη της Εθνικής ομάδας και live μετάδοση- Μιλήσαμε με τον Στέλιο Κοπάνου και τον Γιάννη Αποστόλου
«Κεντέρεια» meeting στίβου με διεθνή βαθμολογία στη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χωρίς παιδοψυχιατρική κάλυψη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Γονείς παίρνουν δάνεια για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα
Χωρίς παιδοψυχιατρική κάλυψη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυριακάτικη βόλτα στον κάμπο του Ιππείου

Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού καλούν σε μια διαδρομή στη φύση και την τοπική παράδοση
Κυριακάτικη βόλτα στον κάμπο του Ιππείου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μήνυμα από τη Μυτιλήνη για τη Γάζα και τον Στόλο Αλληλεγγύης

Συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς με αιχμές κατά του Ισραήλ και της στάσης Ελλάδας και Κύπρου
Μήνυμα από τη Μυτιλήνη για τη Γάζα και τον Στόλο Αλληλεγγύης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδι γνώσης στη Βόρεια Ελλάδα για το 15ο Δημοτικό Μυτιλήνης

Φύση, ιστορία, επιστήμη και ένα τηλεσκόπιο βραβείο σημάδεψαν την εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης
Ταξίδι γνώσης στη Βόρεια Ελλάδα για το 15ο Δημοτικό Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στη Λέσβο το επόμενο κρίσιμο ραντεβού Ελλάδας και Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Νέα συνάντηση Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής στο νησί τον Σεπτέμβριο μετά τη συμφωνία στο Τσεσμέ για συνέχιση της συνεργασίας
Στη Λέσβο το επόμενο κρίσιμο ραντεβού Ελλάδας και Τουρκίας για το μεταναστευτικό