× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ;

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες που υλοποιούν επενδυτικά σχέδια καθώς καθυστερεί η καταβολή των επιχορηγήσεων του προγράμματος νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/12/2023

Στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ;

Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί το τρέχον έτος και όσοι υλοποίησαν επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»  και όλων των υπόλοιπων δράσεων του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» (ΕΣΠΑ 2014 -2020) κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Πολλοί επενδυτές, παρότι έχουν υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των επενδυτικών σχεδίων, αδυνατούν να τα ολοκληρώσουν επειδή δεν έχουν λάβει την επιδότηση που τους αναλογεί για τα ήδη υλοποιημένα τμήματα των επενδύσεων.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  οι πληρωμές έχουν σταματήσει από τις 10 Νοεμβρίου γεγονός που δυσχεραίνει την ολοκλήρωση των επενδύσεων παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Νικος Παπαθανάσης διαβεβαίωνε – μέχρι πρόσφατα - ότι με την ολοκλήρωση προγραμμάτων θα έχει πιστοποιηθεί το σύνολο των δαπανών στο 100%!
Περίπου ένα μήνα πριν από τη λήξη των εν λόγο προγραμμάτων οι πληρωμές έχουν σταματήσει και η συνέχιση της καθυστέρησης στις πληρωμές απειλεί την ύπαρξη εκατοντάδων επενδύσεων και το μέλλον πολλών επιχειρηματιών.
Οι επιχειρηματίες που έχουν προχωρήσει σε υλοποιήσεις επενδύσεων (τουριστικών και άλλων) ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Δηλαδή να προχωρήσουν οι πληρωμές των οφειλόμενων επιδοτήσεων από το ΕΣΠΑ. Επίσης ζητούν να δοθεί μια παράταση για να εξασφαλιστεί η συνέχιση και ολοκλήρωση των επενδύσεων χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στον ΕΛΓΑ μπαίνουν ψαράδες και υδατοκαλλιέργειες

Oικονομοτεχνική μελέτη θα προσδιορίσει το κόστος και τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλονται υποχρεωτικά από τους ασφαλισμένους
ΕΛΛΑΔΑ

POS θα βάλουν οι λαϊκές αγορές και τα ταξί

Αλλά με μειωμένες προμήθειες για τις τράπεζες και τους παρόχους των POS
ΑΓΡΟΤΕΣ

Όλοι κάνουν κατενάτσιο... στην αγορά του ελαιολάδου

Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές σε Ισπανία και Ελλάδα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση σε αξία εισαγωγών οίνου στην Ελλάδα το 2023

Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία αλλά και Βουλγαρία οι κύριες χώρες από την οποίες γίνονται εισαγωγές κρασιών
ΕΛΛΑΔΑ

Ο χάρτης των πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 8 Μαρτίου

Θα καταβληθούν 108,5 εκατ. ευρώ σε 111.173 δικαιούχους
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Αυλαία» στις κινητοποιήσεις των αγροτών της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου δίνει αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου για να τιμήσει την 114η επέτειο του Κιλελέρ
ΕΛΛΑΔΑ

Η ακτοπλοΐα προετοιμάζεται για το καλοκαίρι

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Τετάρτη 6 Μαρτίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οριακή πτώση της μέσης τιμής των ακινήτων στη Λέσβο

Σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου οι τιμές των ακινήτων εμφάνισαν αύξηση κατά το δ τρίμηνο του 2023.
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για την δήλωση των οικολογικών σχημάτων

Πάει πιο πίσω η πληρωμή των επιδοτήσεων που σχετίζονται με τα οικολογικά σχήματα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 4.000 Τούρκοι τουρίστες το χειμώνα στη Λέσβο

Αύξηση των αφίξεων αναμένεται την επόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα συνέδριο για το πρόγραμμα Leader

Εσπερίδα με θέμα: «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027»
ΕΛΛΑΔΑ

Προς σιωπηρή παράταση για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Μέχρι τώρα ολοκληρώνεται ημερησίως η διασύνδεση 4.000 – 5.000 ταμειακών μηχανών με τα POS και σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν περίπου 300.000 υπόχρεοι που πρέπει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες