× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχονται βιωματικά εργαστήρια από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Με επιτυχία η 3η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2023

Έρχονται βιωματικά εργαστήρια από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Κοιν.Σ.Επ. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ και ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο ΚΑΜΠΟΣ» το προηγούμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποίησαν την3η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Πάντα με επίκεντρο τις Ανθρώπινες Σχέσεις και με μια άλλη οπτική για τη ζωή, η "Συνάντηση" αυτή έγινε η αφορμή Άνθρωποι απ΄ όλη τη Λέσβο και από πολλά μέρη του κόσμου, να συνυπάρξουν, να επικοινωνήσουν, να έρθουν πιο κοντά, επαναπροσεγγίζοντας και ξανατονίζοντας την έννοια του φίλου, του διπλανού, του συγχωριανού, του συντοπίτη...του Συνανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια αυθόρμητη διαδραστική και συμμετοχική διαδικασία απόσταξης στο ρακοκάζανο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., μέσα σε Αλκοολικούς Ατμούς αναζητήθηκαν “διαφορετικά” νοήματα, γκρεμίστηκαν "καχύποπτα τείχη"...Ακούγοντας, Συνομιλώντας, Συνυπάρχοντας!

Μετά τον χαλαρωτικό περίπατο στη Μονή Βουκόλων (Μοναστηρέλλι), κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε και η πρώτη παρουσίαση του Νέου εγχειρήματος του Ηφαιστείου Ανεμώτιας.  Η Κοιν.Σ.Επ. ενημέρωσε ότι άμεσα προχωρά σε επόμενο πειραματικό Project...που θα αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας, για την αξιοποίηση γεωργοκτηνοτροφικών υποπροϊόντων της Λέσβου και κάλεσε τη συμμετοχή του κόσμου στα Βιωματικά Εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν στο πεδίο του πειραματικού αμπελώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» η αίθουσα γευσιγνωσίας “Χρήστος Ατσικβάσης” ήταν ανοιχτή για δοκιμές των κρασιών του Συνεταιρισμού, με φόντο την Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Πτερούντιου και θέμα την φθινοπωρινή Ανεμώτια.

«Η συνεισφορά φαγητών στην αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα ήταν Καθολική..! Άφθονα αποστάγματα και ποικιλίες μεζέδων.Η δε ρεβυθάδα που μαγειρεύτηκε με υπομονή και μεράκι από τον Γιώργο Ατσικβάση, με μια συνταγή "αλλιώτικη" απ' τα παλιά...τελικά έκλεψε τις εντυπώσεις.Τα μουσικά ακούσματα και τα τραγούδια, όπως πάντα τα παραδοσιακά και παντοτινά της Λέσβου.Το θετικό αποτύπωμα που άφησε η δράση αυτή της Κοιν.Σ.Επ. και του Συλλόγου Αμπελουργών Ανεμώτιας σε ολόκληρη τη Λέσβο αφιερώνεται:Στις Φιλίες που γεννήθηκαν..Σε όσους Συναντήθηκαν και Επικοινώνησαν..Σε όλους αυτούς που πίστεψαν στη Δύναμη της Συλλογικότητας..Σε όλους αυτούς που συνεχίζουν την προσπάθεια για την αναγέννηση των Κοινοτήτων μας...Το ταξίδι συνεχίζεται...Καλή Αντάμωση στο πεδίο..»!

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ σε ρεπορτάζ του Στρατή Μπαλάσκα και βίντεο του Ηλία Μάρκου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ανεμώτια

Νεκρός 30χρονος, σοβαρά τραυματίας 28χρονος
ΒΙΒΛΙΟ

Δωρεάν ανοιχτά μαθήματα για παιδιά και ενήλικες στο aRtοποιώ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό απαιτείται κράτηση
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Όχι στη Βάστρια – Όχι στις φυλακές ψυχών»

Ηχηρό μήνυμα του ΚΚΕ από τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο και Πανεπιστήμιο πάνε μαζί με τον Δήμο Μυτιλήνης

Ο νέος σταθμός στον λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στηρίζει την καθημερινότητα φοιτητών και προσωπικού
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ο 15ος «Γαβαθώνιος» ένωσε και φέτος μικρούς και μεγάλους

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον Αύγουστο του 2026. Και τότε, όλοι μαζί, θα ξαναφωνάξουν: «Πλάλω τσι Ξιπατώθκα!»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Καλή αρχή» για τον ΦΟΔΣΑ Βορείου Αιγαίου με προσφυγές στο ΣτΕ

Οι Δήμοι Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου προσφεύγουν θεωρώντας ότι αδικούνται από την κατανομή των μετοχών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τι ώρα μπορούν να φεύγουν από το σχολείο οι μαθητές του ολοημέρου

Δείτε τις αλλαγές του ωραρίου σύμφωνα με το ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τη νέα σχολική χρονιά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γερμανοί αποκτούν σημαντικές δεξιότητες στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής και Γερμανικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κουμπαράδες για το νέο πυροσβεστικό στη Γέρα

Συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά φορτηγού με δεξαμενή 2,5 τόνων νερού από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γέρας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Λήξη του 9ου Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας

Η Ανεμώτια έγινε τόπος συνάντησης, συμπερίληψης και δημιουργικότητας, με δράσεις που ένωσαν αμπελουργούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, τεχνίτες, εθελοντές και επισκέπτες της Λέσβου και πέρα από αυτή
ΥΓΕΙΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στηρίζει την απεργία

Συμμετέχει στην κινητοποίηση της Μυτιλήνης την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 10:30 το πρωί, έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής