× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση» του Νικόλα Βαμβουκλή

Εικαστική Έκθεση και Θεματικό Συνέδριο στο Ωδείο Αθηνών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2023

«Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση» του Νικόλα Βαμβουκλή

O Νικόλας Βαμβουκλής επιμελείται με την K-Gold Temporary Gallery το πρόγραμμα «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση» του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες και εξετάζει πώς η τέχνη λειτουργεί ως ένα δυναμικό εργαλείο κοινωνικού μετασχηματισμού και αλλαγής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανισότητας, στερεοτύπων, ρατσισμού και εκδηλώσεων βίας και κακοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά από δράσεις σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα μας ολοκληρώνεται στις 5-7 Δεκεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών με μια έκθεση (εικαστικά, κινούμενη εικόνα, περφόρμανς) και ένα θεματικό συνέδριο» εξηγεί ο Νικόλας Βαμβουκλής. Η εικαστική έκθεση και το θεματικό συνέδριο, θα γίνει στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών.

Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πεδίου συζήτησης για την αντιμετώπιση της βίας, της κακοποίησης και του εκφοβισμού. Οι νέοι καλλιτέχνες αναγνωρίζοντας και εξετάζοντας ανάλογες τραυματικές εμπειρίες, παρουσιάζουν τη δική τους οπτική και μετατρέπουν τα έργα τους σε πομπούς μηνυμάτων ενάντια στην καταπίεση, τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις ανισότητες. Η Τέχνη ως «σιωπηλή επανάσταση» αποτελεί εφαλτήριο για τον δρόμο προς τον κοινωνικό μετασχηματισμό, την αλλαγή των αντιλήψεων και την αντιμετώπιση σχετικών φαινομένων.

Με ποιους τρόπους μπορεί η νεανική καλλιτεχνική δημιουργία να συγκροτήσει ένα πλαίσιο ενδυνάμωσης που θα ενισχύει αισθήματα ορατότητας και συμπεριληπτικότητας για όλα τα άτομα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα (εικαστικά, κινούμενη εικόνα και performance), τα οποία επιλέχθηκαν, μέσω ανοιχτής πρόσκλησης, από μια ειδική επιτροπή αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν δέκα ανερχόμενοι δημιουργοί και συλλογικότητες: Ελίνα Δεμιρτζιόγλου & Αριστείδης Λάππας, Νίκη Θεοδωρίδη & Ζωρζέτ Αλιμπέρτη, Δημήτρης Καπετάνου, Σία-Ευσταθία Κουτλή, Ελεάννα Μπαλέση, Γιώργος Παλαιολόγος, Άγγελος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Σταυροπούλου, Φωτεινή Τάτση και Virginia Russolo. Την εικαστική επιμέλεια του Προγράμματος έχει αναλάβει ο Νικόλας Βαμβουκλής / K-Gold Temporary Gallery.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:00 στον Πολυχώρο Ω2 του Ωδείου Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19). Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 (ωράριο λειτουργίας: καθημερινά, 10:00-20:00).

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί θεματικό συνέδριο την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 18:00. Στο συνέδριο συμμετέχουν επαγγελματίες από τα πεδία της τέχνης και του πολιτισμού, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, πολιτικοί, εκπαιδευτικοί, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι που δραστηριοποιούνται σε θέματα σχετικά με το ευρύτερο Πρόγραμμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Κινηματογραφική προβολή οργανώνει η Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Δευτέρα 13 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Βιβλιοδεσία, μια «χειρουργική τέχνη»!

H Δέσποινα με το εργαστήρι της «tortuguita» συστήνει πλέον τη μαγική τέχνη της βιβλιοδεσίας στο κοινό
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Βυζαντινός Ελληνισμός» πρωτότυπη μουσική παράσταση

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Μαύρη κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το 50% των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ