× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στα θεωρεία της Βουλής το δημοτικό σχολείο Πηγής

Πλούσιο το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου στην Αθήνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2023

Στα θεωρεία της Βουλής το δημοτικό σχολείο Πηγής

Μια εκπαιδευτική εκδρομή που αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των μαθητών και των μαθητριών τους 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Πηγής πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου, Σόνια Τσιαρή Σόνια και Ευαγγελία Κουτουλιάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και στο πλαίσιο των σχολικών επισκέψεων της φετινής χρονιάς, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της έκθεσης «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την αίθουσα των Ηρώων της Επανάστασης του 1821. Κάτι που έκανε την παραπάνω εμπειρία ανεπανάληπτη ήταν ότι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής από τα θεωρεία, βιώνοντας τη Δημοκρατία στην πράξη, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής τους καλωσόρισε και οι παριστάμενοι βουλευτές τους χειροκρότησαν.

Κατά την αποχώρησή τους από το κτίριο εντυπωσιασμένα παρακολούθησαν την «Αλλαγή της Φρουράς» από τους Εύζωνες μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια έκαναν μία βόλτα στον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο Μέγαρο.


Aπό την ξενάγηση στη Βουλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τρεις ημέρες παραμονής τους στην Αθήνα, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μια σειρά σημαντικών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών χώρων και αρχαιολογικών μνημείων.
Ειδικότερα, περπάτησαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ένιωσαν δέος και θαυμασμό για τις σωζόμενες Καρυάτιδες αλλά και τα εκθέματα του μουσείου.


Από την επίσκεψη στην Ακρόπολη

Επιπλέον, εντυπωσιακή ήταν η εμπειρία τους στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού- Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, όπου παρακολούθησαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με θόλο, την τρισδιάστατη ταινία «Ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων». Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν το «δώρο» που έκαναν οι υπεύθυνοι μουσειοπαιδαγωγοί του Κέντρου, εκτιμώντας ότι φοιτούν σε ολιγοθέσιο Σχολείο και ταξίδεψαν από τη Λέσβο, επιτρέποντας στα παιδιά να συμμετάσχουν στο διαδραστικό πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας «Το εργαστήρι του Φειδία» όπου, φορώντας VR κάσκες τελευταίας τεχνολογίας, έγιναν «βοηθοί» του γλύπτη, ακολουθώντας βήμα- βήμα τη διαδικασία που ακολούθησε για την κατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Δία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία, επίσης, ήταν για τα παιδιά η ξενάγησή τους με το Athens Happy Train στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, όπου τα γέλια και οι φωτογραφίες ήταν σε αφθονία.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν, ακόμη, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και έμαθαν πολλές πληροφορίες για τη σωζόμενη χλωρίδα και πανίδα που εκτίθεται στο χώρο, ενώ είδαν από κοντά πελώρια ζώα.
Τέλος, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αξέχαστες στιγμές στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παρακολούθησαν την «Ιστορία της Γης» στο Πλανητάριο αλλά και εντυπωσιακά πειράματα που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους από τους ειδικούς επιστήμονες για την «Εκρηκτική Επιστήμη».
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου τα παιδιά είδαν από κοντά τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι υπό τους ήχους του Μάνου Χατζηδάκη.

Οι μαθητές και μαθήτριες χαρακτήρισαν την επίσκεψή τους στην Αθήνα αξέχαστη, θαυμάσια και εντυπωσιακή, ενώ κατανόησαν με βιωματικό τρόπο όλα όσα στο χώρο του σχολείου αποτελούν ξερή διδακτική ύλη. Αδιαμφισβήτητα, ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, μία από τις όμορφες στιγμές των σχολικών τους χρόνων, που σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες και τις πιο ουσιαστικές αναμνήσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη