× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποδηλατικός αγώνας στα μονοπάτια της Γέρας

Με επιτυχία οργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου την Κυριακή ο αγώνας GRANDE GERA MTB XCP 2023, με 50 αθλητές όλων των κατηγοριών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2023

Ποδηλατικός αγώνας στα μονοπάτια της Γέρας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πέραμα της Γέρας την Κυριακή 19 Νοεμβρίου  ο αγώνας GRANDE GERA MTB XCP 2023, με 50 αθλητές όλων των κατηγοριών. Μ' αυτόν τον ποδηλατικό αγώνα έκλεισε αγωνιστικά και το ποδηλατικό 2023 για τη Λέσβο.
Ο αγώνας ξεκινούσε με ήπια ανηφορικά και χωματόδρομους στο 67%, συνέχιζε με ενδιαφέροντα τεχνικά κατηφορικά μέτριας δυσκολίας σ' ένα ποσοστό 14% και ενδιάμεσα ατέλειωτη απολαυστική διαδρομή με επίπεδη κλίση (στο 19%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο GRANDE GERA MTB XCP 2023 ξεκίνησε στις 10:30 από την πλατεία Περάματος στη Γέρα. 50 αθλητές ορεινής ποδηλασίας δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα και απόλαυσαν την επαφή με τη φύση, στον προικισμένο κάμπο της Γέρας, που με τους ελαιώνες και τα αμέτρητα μονοπάτια που συνυπάρχουν αρμονικά με το περιβάλλον, σε κάθε πλαγιά, σε κάθε βουνό, σε κάθε κάμπο, καθιστά το νησί ολόκληρο, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους σε ποδηλατικές διαδρομές, προορισμό στην Ελλάδα για τουριστική (και αγωνιστική φυσικά) ποδηλασία.

Στον αγώνα, πρώτος γενικής ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), δεύτερος ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και Πρωταθλητής Ελλάδας Marathon MTB 2022, Αστέριος Νιδήμος και 3ος ο αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, Γιώργος Σαραϊδάρης.
Στις γυναίκες αγωνίστηκε μόνο η Αφροδίτη Ζούρου που με τρύπιο λάστιχο και υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα και να συλλέξει τους πολύτιμους βαθμούς της πρώτης θέσης, στην κούρσα της για Πρωταθλήτρια Λέσβου 2023. 
Στους Junior πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Χρήστος Σαχλός αφήνοντας για δευτερόλεπτα πίσω του, μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα τακτικής, δεύτερο τον Αντώνη Κοζπή. Την τριάδα  έκλεισε ο Χαράλαμπος Μπαρέλλης. Η κατηγορία των Junior ήταν η πολυπληθέστερη του αγώνα, κι ολόκληρη η κατηγορία διακατέχεται από υψηλό συναγωνισμό μεταξύ τους. Οι Junior που αποτελούσαν και την πολυπληθέστερη κατηγορία στον αγώνα (17 συμμετοχές) αποτελούν το λαμπρό μέλλον της Λεσβιακής ποδηλασίας και το φυτώριο των πρωταθλητών ποδηλασίας του αύριο.

Στην κατηγορία ΜΕΝ την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), με δεύτερο τον Αστέρη Νιδήμο (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου και Πρωταθλητή Ελλάδας Marathon ΜΤΒ Μάστερς του 2022) και 3ο τον Γιάννη Γιαννόγλου (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου και Πρωταθλητή Ελλάδας Eliminator MTB Μάστερς του 2022).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους Μάστερς ο Γιώργος Σαραϊδάρης (Αθλητής Πο. Συ. Λέσβου και πολυπρωταθλητής στην Ορεινή Ποδηλασία της Λέσβου για δεκαετίες) πήρε την καρό σημαία, αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Μπάμπη Μουντάκη (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου) και την τρίτη στον Αριστομένη Ελευθερίου.

Στους Βετεράνους, πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Κώστας Λαϊνάς (αθλητής Πο. Συ. Λέσβου), με δεύτερο τον Γαβριήλ Σαχλό και τρίτο τον Ανδρέα Τριανταφύλλου.
Τέλος στην κατηγορία Ηλεκτρικά, πρώτος τερμάτισε ο Φώτης Τζανής, δεύτερος ο Τάκης Ψαρρός και 3ος ο Γιώργος Μαντός.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Lesvos Ride και είχε συνδιοργανωτές το Δημο Μυτιληνης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Primal Performance. Υποστηρικτές είχε τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, το Lesvos MTB, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos, την Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου - Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας, το Barspoon, το Αρτοποιειο Βατζάκα, το cafe Βaroque, την ψαροταβέρνα Μπαλουχανάς, το εστιατόριο Αύλωνας, το Ιχθυοπωλείο η Γέρα και την επιχείρηση του Μιχάλη Χατζημιχαλάκη που προσέφερε υποστήριξη στη διοργάνωση του αγώνα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη