× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εξωτερικούς συνεργάτες αναζητεί η ΕΛΣΤΑΤ

Οι συνεργάτες αναλαμβάνουν το έργο της συλλογής στοιχείων στατιστικών για τις έρευνες που εκπονεί η υπηρεσία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2023

Εξωτερικούς συνεργάτες αναζητεί η ΕΛΣΤΑΤ
' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΛΣΤΑΤ με ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους:

α) στo Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για την περίοδο έως και Απρίλιο 2024,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

β) στο υπο-Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) της Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024.

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ και στο υπο-Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Η αίτηση αποτελεί παράλληλα υπεύθυνη δήλωση για όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνεται από την 12η ώρα της 17ης Νοεμβρίου 2023 έως και την 24η ώρα της 30ης Νοεμβρίου 2023 στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο Αιτήσεις Ιδιωτών Συνεργατών.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο ΙΣ έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αντίστοιχου επιπέδου (B2), ηλικίας 18 έως 67 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για τη συμμετοχή στην Ετήσια Γεωργική Έρευνα (ΕΓΕ) δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο πτυχιούχοι Γεωπόνοι, Δασοπόνοι/Δασολόγοι και Κτηνίατροι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και κατευθύνσεων, πτυχιούχοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Σχολών Τεχνολογίας, Γεωπονίας, ΑΤΕΙ Κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Οικονομίας, Διαχείρισης Δασικού περιβάλλοντος (περιλαμβάνονται και συναφείς Μεταπτυχιακοί ή/και Διδακτορικοί τίτλοι με αντικείμενο σχετικό με τη Γεωπονική, Δασοπονική και Κτηνιατρική Επιστήμη), ηλικίας 22-67 ετών και γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο υπο-Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) της Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023 έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αντίστοιχου επιπέδου (B2), ηλικίας 18 έως 67 ετών, και έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή αίτησης στο υπο-Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) της Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023, επιτρέπει την υποβολή αίτησης ένταξης και στο Μητρώο ΙΣ για συμμετοχή στην Ετήσια Γεωργική Έρευνα, αλλά αποκλείει την υποβολή αίτησης ένταξης στο Μητρώο ΙΣ για συμμετοχή στις έρευνες Νοικοκυριών και Επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο ΙΣ:

α. οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ και υπάλληλοι γενικά δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπών δημόσιων οργανισμών, όπως αυτό κάθε φορά προκύπτει από το μητρώο Δημόσιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών (https://www.ypes.gr/anthropino-dynamiko-dimosioy-tomea/category–mitroo-dimosion-ypiresion), καθώς και όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό,

β. όσοι έχουν αποκλειστεί από το επόμενο Μητρώο ΙΣ κατά τη συνεργασία τους με την ΕΛΣΤΑΤ στο Μητρώο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023 και όσοι έχουν αποκλειστεί από τη δυνατότητα συμμετοχής σε οποιοδήποτε Μητρώο ΙΣ.

Επισημάνσεις

1. Άνεργοι: Η ένταξη στο Μητρώο ΙΣ και στο υπο-Μητρώο ΙΣ είναι πιθανό να επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς εγγεγραμμένης ανεργίας ή σε επιδόματα και ωφελήματα που προκύπτουν από αυτό. Πρέπει για τον λόγο αυτό άνεργοι, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μητρώο και στο υπο-Μητρώο ΙΣ, να αναζητήσουν πριν την υποβολή της αίτησής τους τις σχετικές πληροφορίες από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην οποία υπάγονται.

2. Συνταξιούχοι: Η ένταξη στο Μητρώο ΙΣ και στο υπο-Μητρώο ΙΣ είναι πιθανό να επιφέρει αλλαγές στις συντάξεις. Πρέπει για τον λόγο αυτό συνταξιούχοι, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μητρώο και στο υπο-Μητρώο ΙΣ, να αναζητήσουν πριν την υποβολή της αίτησής τους τις σχετικές πληροφορίες από τον αρμόδιο φορέα ασφάλισής τους και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που ο φορέας τους θα υποδείξει.

3. Δημόσιοι Υπάλληλοι: Όταν ΙΣ, που κατά τη διάρκεια ισχύος του Μητρώου και του υπο-Μητρώου στο οποίο έχει ενταχθεί αποκτά ιδιότητα υπαλλήλου δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, πρέπει να ενημερώσει εγγράφως την ΕΛΣΤΑΤ για να πραγματοποιηθεί η διαγραφή του από το Μητρώο και το υπο-Μητρώο, η αντικατάστασή του από τον επόμενο στη σειρά κατάταξης υποψήφιο και η λύση τυχόν σύμβασης μίσθωσης έργου που έχει υπογράψει.

4. Γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών/tablet για δικαίωμα συμμετοχής σε έρευνα όπου απαιτείται, αποτελούν η καλή γνώση χειρισμού λογισμικών εφαρμογών γραφείου (ενδεικτικά Microsoft Office, OpenOffice κλπ.), η δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο και η ευχέρεια χειρισμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έργο των Ιδιωτών Συνεργατών

Οι ΙΣ αναλαμβάνουν το έργο της συλλογής στοιχείων στατιστικών ερευνών. Ειδικότερα, το έργο των ΙΣ περιλαμβάνει τη για λογαριασμό της ΕΛΣΤΑΤ έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τη συλλογή διοικητικών δεδομένων, την ηλεκτρονική καταχώριση των δεδομένων (όπου απαιτείται) και την παράδοσή τους στην ΕΛΣΤΑΤ στους χρόνους που αυτή θέτει και σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες της.

Τα στοιχεία συλλέγονται σε καθορισμένους χρόνους, κατά κύριο λόγο με προσωπικές συνεντεύξεις στον χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων και με ειδικά κατά έρευνα ερωτηματολόγια.

Οι ΙΣ δεν αποτελούν εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ. Συνάπτουν σύμβαση μίσθωσης έργου, για την ολοκλήρωση του οποίου δεσμεύονται (άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ, ΦΕΚ 2390 Β), και η σχέση τους με την ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτελεί σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως προκύπτει και από την υπ’ αριθ. 23339/27.06.2023 βεβαίωση του ΑΣΕΠ, ούτε δημιουργεί οποιοδήποτε δικαίωμα/ωφέλημα που θα πρόκυπτε από μία τέτοια σχέση εργασίας.

Υποχρεώσεις των Ιδιωτών Συνεργατών

Οι ΙΣ πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σωματικές και πνευματικές απαιτήσεις για την ολοκλήρωση του έργου τους, δηλαδή να μπορούν να διεκπεραιώσουν πολλαπλές μετακινήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να πραγματοποιούν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών.

Πρέπει να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, επικοινωνιακές ικανότητες και κατά την εκτέλεση του έργου τους να έχουν ευπρεπή εμφάνιση και ευγενική συμπεριφορά.

Οι ΙΣ πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής (ΠΥΣ) για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (στον σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistical-interviewers), η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις, καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο ή την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Ιδιώτες Συνεργάτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξωτερικών Συνεργατών-Ερευνητών, στα τηλέφωνα 213 135 3035 ή 3068 ή 3050 ή 2182 ή 2192 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) ή -κατά προτίμηση- στο e-mail: synergates@statistics.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο μπλόκο του λιμανιού καλεί τους κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία

Σε ανακοίνωση της η ΟΑΣ Λέσβου υπογραμμίζει την ανάγκη για συνέχιση του αγώνα και διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξης. Επίσης ζητά εμβολιασμό των ζώων με επιστημονικά κι όχι εμπορικά κριτήρια
Στο μπλόκο του λιμανιού καλεί τους κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στρατής Γόμος: Πρώτα ο τόπος μου και μετά το κόμμα μου

Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. στη Λέσβο δηλώνει ανοιχτά τη στήριξή του στους κτηνοτρόφους του νησιού και στο αίτημά τους για εμβολιασμό των κοπαδιών
Στρατής Γόμος: Πρώτα ο τόπος μου και μετά το κόμμα μου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στον Μεσότοπο ο Δουδωνής

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων του χωριού του βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Στον Μεσότοπο ο Δουδωνής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παρέμβαση της Νέας Αριστερά για τον αφθώδη πυρετό

Οι βουλευτές του κόμματγος καταγγέλλουν καθυστερήσεις στους ελέγχους και ζητούν άμεση ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών
Παρέμβαση της Νέας Αριστερά για τον αφθώδη πυρετό
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Χατζηβασιλείου στην Αθήνα

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών τιμά την 45ετή προσφορά του στα γράμματα στις 29 Απριλίου
Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Χατζηβασιλείου στην Αθήνα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζεται το μπλόκο στο λιμάνι Μυτιλήνης

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να σταματήσουν οι θανατώσεις και να εφαρμοστεί καθολικός εμβολιασμός ενώ συνεχίζουν τον αποκλεισμό φόρτωσης και εκφόρτωσης των φορτηγών
Συνεχίζεται το μπλόκο στο λιμάνι Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τέσσερα νέα κρούσματα αφθώδους στην Λέσβο

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Τέσσερα νέα κρούσματα αφθώδους στην Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παρέμβαση του Συλλόγου Χρουσιανών για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο

«Ο Χρούσος» εκφράζει ανησυχία για περιβαλλοντικούς κινδύνους και ζητά λύσεις πέρα από τη θανάτωση των ζώων
Παρέμβαση του Συλλόγου Χρουσιανών για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ερώτηση για τους κινδύνους από τις ταφές ζώων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου, από την «Νέα Δυναμική» ζητά απαντήσεις για τα μέτρα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη Λέσβο για τη θανάτωση ζώων από τον Αφθώδη πυρετό
Ερώτηση για τους κινδύνους από τις ταφές ζώων στο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Υπουργείο απορρίπτει προς το παρόν τους εμβολιασμούς στη Λέσβο

Στήριξη σε κτηνοτρόφους και τυροκομεία με αυστηρούς ελέγχους και προϋπόθεση τη συμμόρφωση στους κανόνες
Το Υπουργείο απορρίπτει προς το παρόν τους εμβολιασμούς στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Συνθήκες Σπιναλόγκας στη Λέσβο θέλει η κυβέρνηση»

Για τις ευθύνες με την κρίση του αφθώδους πυρετού μίλησε ο βουλευτής, Παναγιώτης Δουδωνής
«Συνθήκες Σπιναλόγκας στη Λέσβο θέλει η κυβέρνηση»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην Κομισιόν το αδιέξοδο των κτηνοτρόφων της Λέσβου

Επιστολή ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
Στην Κομισιόν το αδιέξοδο των κτηνοτρόφων της Λέσβου