× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αίτημα χρόνων τα απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Εφ’ ολης της ύλης συνέντευξη του προέδρου και διοικητή του «Βοστανείου», Γιώργου Καμπούρη για τις προσλήψεις, τις ειδικότητες και τη νέα Μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκεφαλικών

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/11/2023

«Αίτημα χρόνων τα απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Εχοντας ξεκινήσει να λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία επ’ αμοιβή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από αρχές Νοεμβρίου, και με αφορμή τις δράσεις του Ιδρύματος, τις προσλήψεις, αλλά και τις ελλείψεις μιλήσαμε με τον πρόεδρο και διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα πολύ ενδιαφέρουσα αποτελέσματα της δράσης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να μεταβεί σε χωριά της Λέσβου και να εξεταστούν 557 γυναίκες, κάνοντας λόγο για θεαματικά αποτελέσματα και τονίζοντας ότι η δράση θα γίνει εκ νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καμπούρης εξήγησε ότι το αίτημα για τη λειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ήταν ένα αίτημα χρόνων που του είχε γνωστοποιηθεί από το προσωπικό από όταν ανέλαβε, «και για να έχουν κάποιο έξτρα εισόδημα, αλλά και για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους». Ο κορονοϊός «το πήγε πίσω», αλλά από το περασμένο Πάσχα άρχισε να εξετάζεται. Είναι δε εφαρμόσιμο σύμφωνα με τον νόμο από το μακρινό 2001. «Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους που δεν μπορούσαν να έρθουν πρωινά στο Νοσοκομείο ή να κλείσουν ραντεβού με συγκεκριμένο γιατρό, χωρίς να περιμένουν να την έχουν. Δεν καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, αλλά παρέχεται ακόμα ένα εργαλείο» τόνισε ο κ. Καμπούρης διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις. Περίπου 12 γιατροί έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα και 30 εργαζόμενοι.

Για την αξονική δεν δίνεται συμμετοχή. Η πληρωμή προς στο Νοσοκομείο είναι όπως προβλέπεται για τον επιμελητή 24 ευρώ και έως επιμελητή Β και Α 42 ευρώ που ο ασθενής δίνει προς το Ίδρυμα πριν από το ραντεβού του. Τα ραντεβού είναι μόνο Δευτέρα και Τετάρτη, όταν η αγορά είναι κλειστή.

Η μονάδα για τα εγκεφαλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι ένα από τα 19 Νοσοκομεία στα 259 ιδρύματα της χώρας που επιλέχθηκε για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Για τη στελέχωσή του αποτελείται νευρολόγος ή παθολόγος, επιστημονικά υπεύθυνος, ακόμα ένας νευρολόγος ή παθολόγος, ένας ειδικευόμενος ιατρός αυτών των ειδικοτήτων, 10 νοσηλευτές/τριες, δύο Φυσικοθεραπευτές/τριες, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής ψυχολόγος. Για να στελεχωθεί η μονάδα θα ανακατανεμηθούν κενές οργανικές θέσεις και θα γίνει κάποια προκήρυξη.

«Είναι μονάδα η οποία θα αποτελέσει πυλώνα βελτίωσης του συνόλου της διαχείρισης των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο, από το προνοσοκομειακό στάδιο μέχρι την επανένταξη του στην κοινωνία. Άλλο ένα βήμα για την αναβάθμιση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος στο νησί μας με κύριο στόχο να παρέχει το βέλτιστο επίπεδο φροντίδας και αποκατάστασης τους κατοίκους του νησιού μας. Ευχαριστούμε θερμά την 2η ΔΥΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου υγείας για την παραπάνω εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Δύο νοσηλεύονται με covid

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι νοσηλεύονται δύο άτομα άνω των 60 ετών και ότι συνίσταται να γίνει εκ νέου εμβόλιο, ενώ ανέφερε ότι πρόσφατα είχαμε δύο θανάτους από covid. Συνολικά έχουμε στη Λέσβο από την εμφάνιση της νόσου 259 θανάτους.

Ελλείψεις γιατρών και προσλήψεις

«Δεν μπορούμε να βρούμε τρεις ειδικότητες γιατρών», τόνισε: έναν νεφρολόγο, έναν ενδοκρινολόγο και έναν επεμβατικό καρδιολόγο για την 24ωρη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει σχέδιο για τη νέα χρόνιά, αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι δεύτερη ψυχίατρος στελέχωσε την ψυχιατρική κλινική και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες η πρόσληψη μόνιμου γενικού χειρουργού. Σε ό,τι αφορά την ψυχιατρική κλινική, το κτήριο της οποίας πρέπει να κατεδαφιστεί για να αναγερθεί νέο, σύμφωνα με μελέτη, αναμένεται να υπάρξει σχεδιασμός για τη μεταφορά νοσηλευόμενων και κλινικής μέχρι να γίνει το έργο.

Επίσης νέα ημερίδα ετοιμάζει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στις 10 Δεκεμβρίου με θέμα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ ξεκίνησε την Τετάρτη το πρόγραμμα συναντήσεων του Γραφείου Ψυχολόγων που θα γίνεται εβδομαδιαίως με γονείς ώστε να καλύπτονται οι ερωτήσεις τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια