× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προοδευτικές γυναίκες και Κοινωνικοί Λειτουργοί, στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/11/2023

Προοδευτικές γυναίκες και Κοινωνικοί Λειτουργοί, στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Βορείου Αιθγαίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνηςτιμά την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, καλώντας τις γυναίκες της Λέσβου να δώσουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που σπέρνουν τον πόλεμο, την προσφυγιά και την εκμετάλλευση.Συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και οπλοστάσιο, να εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, να στηρίζει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που κλιμακώνει αυτές τις ημέρες τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα μηνύματα των φοιτητών και του ελληνικού λαού είναι επίκαιρα όσο ποτέ και ο αγώνας τους ζητά δικαίωση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μας για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή μας, διεκδικώντας ό, τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας, για να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια  και προσφυγιά.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση  που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στην Πλατεία Σαπφούς στις 7 το απόγευμα».

Αναλυτικά το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαιρετίζουμε και τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με συνέχεια των αγώνων μας, προβάλλοντας τα σημερινά αιτήματά μας,  για  μια ζωή με δικαιώματα.  Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν με ηρωισμό, με αυτοθυσία ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν τους σταματήσαν. Ο ηρωικός αγώνας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας διδάσκει την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα,  την οργάνωση, το να μην το βάζουμε κάτω! Να παλεύουμε για μια ζωή που μας αξίζει!

50 χρόνια μετά και  τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ, ειδικά σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν σε κάθε γωνιά του κόσμου, είναι πρώτης γραμμής καθήκον μας, να παλέψουμε  όχι μόνο για ζωή με δικαιώματα αλλά και για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς όλων των χωρών.

Η  φετινή επέτειος για το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα φρικτό έγκλημα, που δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με φυλακίσεις και βασανισμούς. Τις επιπτώσεις αυτής της εγκληματικής  πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς  σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.

Εμείς οι Κοινωνικοί λειτουργοί, που καθημερινά  ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που ζούνε μέσα στην φτώχια και στην εξαθλίωση, που  αγωνιζόμαστε μαζί τους για τα δικαιώματα τους και  για την προστασία και το σεβασμό της ανθρώπινης  ζωής,  ξέρουμε από πρώτο χέρι, ότι το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» δεν ξεθώριασε ποτέ! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τιμήσουν αγωνιστικά με την παρουσία τους τον 50ο εορτασμό του Πολυτεχνείου και να συμμετέχουν μαζικά  στην συγκέντρωση, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στη Πλατεία Σαπφούς . Στην συνέχεια,  ο Σύλλογός μας θα καταθέσει και  στεφάνι μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς