× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέο πρόεδρο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητά ο Αυγενάκης

Βολιδοσκοπούνται στελέχη της ΠΕΦΑΣΥ προκειμένου να αναλάβουν την καυτή πατάτα της λύσης των προβλήματα του Οργανισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/11/2023

Νέο πρόεδρο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητά ο Αυγενάκης
' χρόνος ανάγνωσης

Ήταν 30 Ιουλίου όταν το «Ν» δημοσίευσε τις αποκλειστικές πληροφορίες που ήθελαν την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει αποφασίσει την καρατόμηση της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από εκείνη την εποχή ο κ. Αυγενάκης είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αντικατάσταση της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και ειδικότερα του προέδρου του κ. Σημανδαράκου.

Τους επόμενους μήνες συνεχείς ήταν οι καυστικές δηλώσεις του κ. Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ηγεσία του, ωστόσο ο υπουργός δεν προχωρούσε στην αποπομπή της διοίκησης του Οργανισμού. Μετά τις 27 Οκτωβρίου (ημέρα πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2023 στους αγρότες της χώρας) οι δηλώσεις αλλά κυρίως οι πιέσεις για παραίτηση στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ έγιναν ιδιαίτερα έντονες. Φαίνεται πως στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη επιδιώκουν να επιβάλουν νέα διοίκηση στον οργανισμό, ώστε η σημερινή διοίκηση και ειδικότερα ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Σημανδαράκος να χρεωθούν τα όποια προβλήματα  που παρουσιάστηκαν στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά όποιος κι αν είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό προβλημάτων που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθούν από την στιγμή που οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι 530 ενώ το οργανόγραμμα του προβλέπει πως πρέπει να είναι 1700. Η καλή γνώση του ΟΣΔΕ και του τρόπου λειτουργίας του είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για αποτελεσματική διοίκηση του οργανισμού. Ωστόσο η γνώση από μόνη της δεν είναι αρκετή για να λύσει τα προβλήματα. Απαιτείται να αλλάξει ο τρόπο που αντιμετωπίζει το ΟΣΔΕ και την λειτουργία του Οργανισμού η κυβέρνηση και του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  Γι’ αυτό παρά την περιρρέουσα φημολογία θεωρούμε πως δεν θα δεχθεί εύκολα κάποιο στέλεχος της ΠΕΦΑΣΥ να αναλάβει την ηγεσία του Οργανισμού, όσο στενή σύνδεση κι αν έχει με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εμπλοκή στις πληρωμές των προγραμμάτων ΟΕΦ

Κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επισημαίνει η ΕΘΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Για ακόμα μία φορά, το πιο οικονομικό καρότσι στα Lidl

Στο πλαίσιο της ενέργειας, πραγματοποιήθηκε αγορά 44 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από την εταιρεία ερευνών IWD
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μείον 32.000 δηλώσεις στο ΟΣΔΕ 2025

Η μελέτη των αιτήσεων αυτών θα αποκαλύψει πολλά από τα κριμένα μυστικά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποκαλυπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΕΦΑΣΥ Γιάννη Φλωριδη στο ρ/σ 99 FM ΣΤΟΝΗΣΙ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γυρίζουν την πλάτη οι ντόπιοι καταναλωτές στην αγορά της Μυτιλήνης;

Μειωμένος ο τζίρος των εκπτώσεων στα καταστήματα της πόλης το καλοκαίρι. Πανελλαδικό φαινόμενο χαρακτηρίζει το γεγονός ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και προβλέπει δύσκολο χειμώνα για τις επιχειρήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Danza Pasion: The Hall of Dancesport στη Μυτιλήνη

Η αγαπημένη σχολή χορού σε νέο χώρο, γεμάτο ρυθμό, έμπνευση και κίνηση