× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τουριστική προβολή της Λέσβου στη μακρινή Ιαπωνία

Το Μουσείο φυσικής Ιστορίας συμμετείχε στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας TOURISM EXPO JAPAN 2023 στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχεί με το γεωπάρκο το Sai’in Kaigan

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/11/2023

Τουριστική προβολή της Λέσβου στη μακρινή Ιαπωνία

Μεγάλη προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης TOURISM EXPO JAPAN 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας από 26 έως 29 Οκτωβρίου 2023 με τη συμμετοχή 1.275 τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων από 70 χώρες από όλο τον κόσμο.

Την προβολή της Λέσβου οργάνωσε το Sai’in Kaigan Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO / Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι χιλιάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος και τις δυνατότητες επίσκεψης στη Λέσβο από το προσωπικό του Γεωπάρκου Sai’in Kaigan. Παράλληλα, όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λέσβο μέσα από το ενημερωτικό έντυπο που μετέφρασε στα Ιαπωνικά και εκτύπωσε ειδικά για την έκθεση το Γεωπάρκο Sai’in Kaigan της Ιαπωνίας. 

Η TOURISM EXPO JAPAN 2023 είναι το μεγαλύτερο τουριστικό φεστιβάλ που οργανώνεται στην Ιαπωνία, όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού. Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στην βιομηχανία ταξιδίου, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα. Η TOURISM EXPO JAPAN 2023 οργανώθηκε από την Ιαπωνική Έκθεση Ταξιδιών και Τουρισμού, την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA) και τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας (JNTO).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Τοurism Expo Japan 2023 συμμετείχε επίσης ο ΕΟΤ  με στόχο την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας-Ιαπωνίας στο πεδίο της τουριστικής αγοράς, ενόψει και της ανακήρυξης του 2024 ως  «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας Ιαπωνίας». Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του ΕΟΤ διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Επίσης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των τουριστικών ροών προς την χώρα μας, με έμφαση στον πολιτισμό, τη φύση, τη γαστρονομία και τα ταξίδια του μέλιτος, τομείς στους οποίους η Λέσβος έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει.

Η παρουσίαση του Γεωπάρκου Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στην TOURISM EXPO JAPAN 2023, τη μεγάλη αυτή τουριστική έκθεση, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή της Λέσβου ως τουριστικός προορισμός ποιότητας αλλά και να προσελκύσει  το επόμενο διάστημα επισκέπτες τόσο από την Ιαπωνία όσο και από άλλες χώρες της Ασίας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ