× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δημιουργούνται αγροτικά τμήματα στα Επιμελητήρια

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή από την Κυβέρνηση με στόχο να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα εκπροσώπησης του αγροτικού κόσμου της χώρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/11/2023

Δημιουργούνται αγροτικά τμήματα στα Επιμελητήρια

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, τα οποία και έχουν ως στόχο να δώσουν στους αγρότες όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναδείξουν τον πρωτογενή τομέα ως κύριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα Επιμελητήρια θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και αγροτικό τμήμα για τα μέλη τους.

Πλέον οι κατηγορίες θα γίνουν τέσσερις από τρεις που ισχύει μέχρι σήμερα και έτσι τα Επιμελητήρια θα μπορούν να κατανείμουν τα μέλη τους στα εξής τμήματα ανάλογα με τη δραστηριότητα των μελών τους:

α) μεταποιητικό,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

β) εμπορικό,

γ) αγροτικό και

δ) υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα επαγγελματιών και υπηρεσιών, ενώ τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα βιοτεχνών και υπηρεσιών.

Όπως σημειώνεται, σκοπός των αγροτικών τμημάτων είναι η κάθε μορφής ενημερωτική, οργανωτική και επαγγελματική στήριξη των μελών των επιμελητηρίων, η προαγωγή και προστασία των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους, αλλά και η προώθηση συνεργασιών που ενισχύουν τη συμβολή του αγροτικού τομέα στη στήριξη της οικονομίας και στην τοπική ανάπτυξη».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημάνθηκε ότι οι ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον και οι σοβαρές ενδείξεις αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέδειξαν την έλλειψη συμμετοχικής συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και στις Περιφέρειες, που είναι το σχεδιαστικό αναπτυξιακό επίπεδο.

Παράλληλα, το κενό που υπάρχει στην εκπροσώπηση των αγροτών στα θεσμικά όργανα έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη διαμόρφωση συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής και να στερεί από τους εμπλεκόμενους στον πρωτογενή τομέα, ως βασικού πυλώνα της αγροτικής οικονομίας, εργαλεία στήριξής του.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα αγροτικά τμήματα θα μπορέσουν να συμβάλλουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να ενδυναμωθεί ο αγροτικός τομέας μέσω καινοτόμων πρακτικών, ώστε το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο να υποστηριχθεί μέσω συμβουλευτικών κέντρων και να ακολουθηθεί η σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης