× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το Δημόσιο στους ιδιώτες»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κινητοποιήσεων ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/11/2023

«Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το Δημόσιο στους ιδιώτες»

Τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και κυρίως τα ζητήματα των προσλήψεων μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ που έγινε στα Ιωάννινα. Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι», ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος και συμμετείχε, τονίσθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα μόνιμων προσλήψεων σε δήμους, Υπουργεία, σχολεία και δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς οι υπηρεσίες σε όλο το δημόσιο τομέα είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν και φυσικά να μην εξυπηρετείται ο πολίτης. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η απαξίωση του δημόσιου τομέα και η σταδιακή ιδιωτικοποίηση νευραλγικών τομέων της δημόσιας διοίκησης και των δήμων, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, τα σκουπίδια, η υγεία κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα δήμων που ενώ είχαν ιδιωτικοποιήσει ορισμένες υπηρεσίες τους όπως είναι η καθαριότητα, στη συνέχεια υπό την πίεση των δημοτών που δεν ήταν ικανοποιημένοι αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς».

Η μόνη λύση εξήγησε ο Γιώργος Αλεξίου, για να πιεστεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού είναι η κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες όμως θα είναι δυναμικές και θα περάσουν το σωστό μήνυμα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για να γίνει αυτό ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων για τους λόγους που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις ώστε να κατανοήσουν τη σημασία τους και να συμμετέχουν.

Δυστυχώς μετά την πανδημία έχουν ατονήσει όλες αυτές οι προσπάθειες και οι εργαζόμενοι πλέον το σκέφτονται δύο φορές να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις αφού και το κόστος για αυτούς από την περικοπή του μισθού τους είναι μεγάλο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλεξίου σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία και κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από το νοσοκομείο την Πέμπτη στις 10 το πρωί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου