× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις 4592 ο πληθυσμός του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ

Αναμένεται αυξημένος αριθμός μεταφερόμενων στην ενδοχώρα- Μηδενικές αφίξεις την Παρασκευή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2023

Στις 4592 ο πληθυσμός του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ

Στις 4592 ανέρχεται ο πληθυσμός του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν είχαν σημειωθεί αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου έφτασαν στη Λέσβο 35 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του προσωπικού του καταυλισμού την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται αναχώρηση 160 αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ με πλοίο της γραμμής προς την Καβάλα και δομές της ενδοχώρας.

Εξάλλου, με τη λήξη των θητειών των διοικητών των δομών, ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες νέα προκήρυξη η οποία αφορά και στην Κλειστή Ελεγχόμενη δομή Λέσβου «και όπου τυχόν μετεγκατασταθεί εντός της Περιφερειακής ενότητας Λέσβου» καθώς ο νέος διοικητής θα αναλάβει και την μετεγκατάσταση στη Βάστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ακόμα την αναφορά στο μεταναστευτικό και στη Λέσβο με αφορμή τις δηλώσεις στον ΑΝΤ1 του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων που αφορούν στη Μέση Ανατολή και στην εκρηκτική κατάσταση στην Παλαιστίνη ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρωθυπουργό για το αν υπάρχει έκρηξη αφίξεων στο Βόρειο Αιγαίο και πρόσθεσε ότι ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι τώρα στα νησιά βρίσκονται 6.500 αιτούντες άσυλο στις δομές. Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση, σημείωσε ότι τα νούμερα δεν είναι ακριβή ενώ αναφερόμενος στον Κώστα Μουτζούρη είπε ότι θα πρέπει να θυμηθεί τους 30.000 μετανάστες που υπήρχαν στη Λέσβο και τώρα έχουν μειωθεί. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι τώρα οι μετανάστες είναι μεταξύ 1.000 και 4.000, αριθμός  που μπορεί η Λέσβος να τον  διαχειριστεί , τώρα που αποκτά και νέες δομές.

Αναλυτικά στη συνέντευξη αναφέρθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Νίκος Χατζηνικολάου: Άκουσα τον κ. Μουτζούρη, τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, να λέει ότι από 1.500 μετανάστες που είχε στην περιοχή του, τώρα έχει 6.500, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Υπάρχει τέτοια «έκρηξη»;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι. Ούτε τα νούμερα αυτά είναι ακριβή. Αλλά ίσως θα πρέπει να σας θυμίσει ο κ. Μουτζούρης ότι όταν ήρθαμε εμείς στα πράγματα υπήρχαν 30.000 στη Λέσβο και μειώθηκαν στους αριθμούς για τους οποίους συζητούμε σήμερα, που είναι κάπου μεταξύ 1.000 και 3.000-4.000. Δεν είναι αριθμοί που ένα νησί σαν την Λέσβο, το οποίο αποκτά και καινούριες δομές, δεν μπορεί να διαχειριστεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου